تاریخ انتشار
جمعه ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۷
کد مطلب : ۴۰۲۸۱۸
کبنا گزارش می‌دهد

جلسه کارگروه مدیریت پسماند گچساران خروجی نداشت/ هر وقت سلامتی مردم در پیچ و خم کاغذبازی و مکاتبات اداری نادیده گرفته می‌شود

۰
کبنا ؛ نشست کارگروه مدیریت پسماند شهرستان گچساران با حضور کارشناسان و مسوولان استانی، معاون فرماندار، بخشدار مرکزی و شهردار دوگنبدان، کارشناسان و نمایندگان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران و دیگر روسای مربوطه در سالن کنفرانس فرمانداری گچساران برگزار شد.
به گزارش کبنا نیوز، کارشناس امور شهری و روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست، اظهار کرد: متاسفانه در استان کهگیلویه وبویراحمد اقدامی اساسی در جهت راه‌اندازی کارخانه بازیافت پسماند صورت نگرفته  و این امر موجب شده که  شهرداری در استان با مسئله دفن بهداشتی مواد زاید مواجه باشند.
نوید الله عمادی با اشاره به مثالی گفت: در برخی از شهرهای بزرگ افرادی که تولید کننده نخاله ساختمانی هستند شهرداری‌ها هزینه‌ای در جهت تولید این نخاله ساختمانی اخذ می‌نمایند.
وی ادامه داد: در برخی از شهرها با دادن امکاناتی به تولید کننده نخاله ساختمانی در کمترین زمان ممکن نخاله را حمل می‌کنند و به جای دیگری انتقال داده می‌شود.
عمادی افزود: در استان انتظار می‌رود  شهرداری‌ها همگام با صدور مجوز ساخت تعهداتی در جهت حمل نخاله‌های ساختمانی  از این افراد اتخاذ نمایند.
این مسئول در ادامه با اشاره به اختصاص یک جایگاه برای تخلیه نخاله ساختمانی عنوان کرد: هر چه تعداد جایگاه تخلیه نخاله ساختمانی در سطح شهر کمتر باشد مدیریت آن بهتر خواهد بود.
عمادی در ادامه به جمع آوری تولید پسماند روزانه اشاره و ابراز کرد: متاسفانه تولید پسماند در استان و شهرستان با آن چه که آمار  ارائه داده می‌شود بیشتر است.
کارشناس  امور شهری و روستایی کهگیلویه وبویراحمد در استانداری عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات موجب در این زمینه نبود تاسیسات پردازش و بازیافت پسماند است.
وی افزود: متاسفانه استان ما در بازیافت پسماند شهری خیلی عقب است و تا کنون نتوانسته است در یکی از شهرها کارخانه بازیافت پسماند را راه‌اندازی کند.
عمادی در ادامه خاطرنشان کرد: برای امحا پسماندهای ویژه جلسات مکرری برگزار شد اما تقابلی با سایر ادارات به وجود نیامد و این موضوع تا کنون حل نشده است.
 این مسئول اذعان کرد: برای امحا پسماند صنعتی در این شهرستان هر نقطه‌ای که مشخص شد متاسفانه شرکت نفت نظرات متعددی ارائه داد.
کارشناس امور شهری و روستایی کهگیلویه وبویراحمد در  ادامه به امحا پسماند عفونی اشاره و تصریح کرد: قراردادی دانشگاه علوم پزشکی استان با یک شرکت خصوصی در زمینه بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی انعقاد کرده که به زودی این اقدام عملی خواهد شد.
عمادی در ادامه به فرسوده بودن خودروهای حمل زباله اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل فرسوده بودن این خوردهای شیرابه بسیاری از پسماندهای شهری به سطح خیابان‌ها و معابر اصلی سرایز می‌شود.
درادامه شهردار دوگنبدان با اشاره به مصوبات نشست کارگروه مدیریت پسماند در شهرستان گچساران اظهار کرد:  چهار نقطه از شهر را برای جمع آوری و تخلیه زباله‌های ساختمانی در نظر گرفته شده است.
 مسعود ظفری با بیان اینکه شهر دوگنبدان دارای کانال‌های عمیق زیادی است، گفت:  برای پر کردن این کانال‌ها  نخاله ساختمانی در حال حاضر در این مکان‌ها ریخته می‌شود.
وی اذعان کرد: با پر کردن این کانال‌های می‌توان به عنوان فضای سبز شهری و یا پارک استفاده نمود.
 ظفری ابراز کرد: چهار نقطه شهری از جمله کانال ضلع شمال و جنوبی در 500 دستگاه، ابتدای جاده روستای دیل، جاده کمربندی و حد فاصل بلوار پناهپوری به تاجگردون  در حال حاضر برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی پیش‌بینی شده است.
شهردار دوگنبدان عنوان کرد: با پر شدن برخی از کانال‌های موجود در سطح شهر دوگنبدان نخاله‌های ساختمانی به خارج شهر  با نصب تابلو منتقل خواهند شد.
وی  در ادامه با اشاره به جمع آوری زباله توسط نیروهای حوزه خدمات شهرداری دوگنبدان گفت: روزانه بیش از 104 تن زباله توسط شهرداری دوگنبدان جمع آوری و به مرکز دفن زباله منتقل می‌شود.
ظفری خاطرنشان کرد: از این مجموع   پسماند جمع آوری شده در طول شبانه روز،74 تن در سطح شهر و 30 تن مربوط به شرکت نفت گچساران است که توسط حوزه خدمات شهری شهرداری جمع آوری می‌شود.
شهردار دوگنبدان با بیان اینکه جمع‌آوری زباله با چندین خودرو امکان‌پذیر است، بیان کرد: جمع آوری زباله با 15 دستگاه خودرو سنگین و 3 دستگاه خودروی سبک کار جمع‌آوری این میزان زباله را در شهردوگنبدان  را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه میزان تولید زباله  در ایران سه برابر حد استاندار جهانی است، گفت: سرانه تولید زباله در کشور 860 گرم برای هر نفر است.
ظفری افزود: نهادینه نشدن فرهنگ جداسازی زباله‌های خشک و تر از مبدا و بالا بودن میزان تولید زباله ازمهمترین مشکلات تولید زباله  در شهرستان است.
 در ادامه این نشست به دیگر مصوبات نشست قبلی اشاره و عنوان کرد: هم اکنون  جمع‌آوری  و دفن پسماند شهری در کنار سدچم‌شیر دوگنبدان صورت می‌گیرد که این خود یک معضلی دیگری است.
 وی عنوان کرد: مکانی در نزدیکی سد و نیروگاه سدچم‌شیر برای جمع‌آوری پسماندهای این شهر در نظر گرفته شده که متاسفانه  این مکان باید دارای یک دیوار حائل باشد که از ورود سگ‌های ولگرد و انتشار زباله و انتقال بیماری جلوگیری کنند که متاسفانه در آن منطقه دیواری احداث نشده است و این امر موجب شده که سگ‌های زیادی در این منطقه جمع شود.
ظفری درخواست کرد: در تخصیص اعتبارات سالجاری به شهرداری دوگنبدان اعتباری برای احداث دیوار حائل در مکان تخلیه و جمع آوری زباله و  ایجاد کارواش برای شست وشوی خودروهای حمل پسماند شهری تخصیص داده شود.
 
در ادامه معاون فرمانداربا اشاره به مصوبات نشست کارگروه مدیریت پسماند در شهرستان گچساران اظهار کرد: متاسفانه تاکنون اقداماتی در جهت ایجاد جایگاه دفن زباله‌های شهری و روستایی ایجاد نشده است.
سید مرتضی سجادپور با بیان اینکه نبود دیوار حائل در مکان جمع آوری و دفن پسماند شهر دوگنبدان که هم اکنون در کنار سد و نیروگاه سدچم‌شیر جمع آوری می‌شود، افزود: متاسفانه این امر موجب شده که حیوانات ولگرد از جمله سگ در این مکان استقرار داشته باشند.
وی ادامه داد: حمل زباله به وسیله خودروهای سبک و سنگین که در سطح شهر انجام می‌گیردکه  به دلیل فرسوده بودن موجب شده که شیرابه سمی بسیاری از پسماندهای جمع آوری شده در سطح  خیابان‌های سرازیر شود که این امر  موجب ایجاد بیماری‌های زیادی برای شهروندان می‌شود.
سجاد پور در ادامه به موضوع انتقال پسماند صنعتی با محوریت زیست محیطی اشاره و عنوان کرد: متاسفانه از سال 1386 تا کنون اقدامی برای جمع آوری پسماند صنعتی صورت نگرفته است.
معاون فرماندار گچساران گفت: متاسفانه برای امحا پسماند صنعتی در شهرستان هزینه‌های بسیاری  پرداخت می‌شود.
وی با بیان اینکه 64 درصد پسماند صنعتی مربوط به شرکت نفت گچساران است، گفت: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران سالانه  100 تن پسماند شیمایی تولید می‌کند.
 سجادپور در ادامه به امحا پسماندهای عفونی اشاره و ابراز کرد: در نشست قبلی مصوب شده که تمامی پسماندهای عفونی کلینک‌ها و مراکز بهداشت و درمانی در بیمارستان شهد رجایی گچساران امحا شود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین پسماند در گچساران امحا پسماند عفونی است، عنوان کرد: دستگاه‌های متولی موظف هستند پسماند عفونی را بی‌خطرسازی کنند.
سجادپور ادامه داد: از سال 1390 تا کنون امحا پسماندهای عفونی به وسیله دستگاه زباله سوز صورت می‌گیرد که خود معضلاتی از جمله آلودگی هوا  را در بردارد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات دیگر جمع آوری و دفن پسماندهای روستاهای گچساران  اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر جایگاه جمع‌آوری پسماند روستایی در  روستاهای دیل، آرو مارین و اسپر مشخص شده است.
سجادپور خاطرنشان کرد: برخی از روستاییان برای دفع پسماندهای تولید شده خود آنها را در مکانی سوزانده و یا به دره آبی ریخته که موجب می‌شود این پسماندها روانه سدکوثر شود و آب این سد را آلوده کند.
 در ادامه این نشست بخشدار مرکزی گچساران افزود: متاسفانه مشکلاتی در زمینه دفن زباله‌ها در سطح روستاهای این شهرستان وجود دارد.
 فرج‌الله استلاحی با بیان اینکه در روستای امامزاده جعفر برای دفن زباله از جایگاه شهرداری استفاده می‌شود، گفت: هم اکنون چهار روستای گچساران از جمله رودبال، نازمکان و روستای علیا و سفلی  تمهیداتی انجام گرفته است.
 وی ادامه داد: برای احداث جایگاه دفن زباله در این منطقه معارضاتی وجود داشته است.
 وی در ادامه با بیان اینکه در نزدیکی روستای بی‌بی جان آباد و آب‌شیرین  تاسیسات نفتی سقلاتون وجود دارد، تصریح کرد: با هماهنگی  شرکت نفت پسماندهای این روستاها و این تاسیسات در یک مکان  دفن می‌شود.
 استلاحی خاطرنشان کرد: متاسفانه از روستای رودبال تا روستاهای که دارای جمعیت زیادی  دارند خودرو جمع‌آوری زباله در این روستاها وجود ندارد و تنها برخی از روستاهای گچساران دارای خودرو حمل زباله هستند.
گفتنی است: این نشست در غیاب عبدالرحیم رحیمی فرماندار گچساران برگزار شد و نمایندگان شرکت بهره برداری نفت و گاز در این نشست احداث هر گونه سایت پسماند صنعتی و دفع زباله عفونی و ... را در  شهرستان گچساران (ابرمخزن نفت و گاز کشور و جهان و یکی از آلوده‌ترین شهرهای  نفتی ایران)  را منوط به مکاتبات لازم و گرفتن مجوز از مناطق نفت خیز جنوب دانسته‌اند که خود یکی از نکات قابل تامل و سوال برانگیز این نشست بود.
  • تصاویرجلسه کارگروه مدیریت پسماند گچساران

    تصاویرجلسه کارگروه مدیریت پسماند گچساران

نام شما

آدرس ايميل شما

یا خوابند، یا مست‌اند یا دیوانه‌اند!

یا خوابند، یا مست‌اند یا دیوانه‌اند!

کسانی که این روزها به جای تلاش برای حل برخی از مشکلات پیش روی، نسخه مذاکره با آمریکا ...
تصاویر | زنی زنده در مترو در آتش سوخت؛ عابران فیلم گرفتند؛ کسی به یاری نشتافت؟

تصاویر | زنی زنده در مترو در آتش سوخت؛ عابران فیلم گرفتند؛ کسی به یاری نشتافت؟

هیچ‌کس کمک نکرد. تماشاگران بیشتر مشغول فیلم‌برداری بودند و ماموران پلیس و مسافران و عابران ...
نماینده مجلس: سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری مهاجرت می‌کنند/ ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ترکیه داریم

نماینده مجلس: سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری مهاجرت می‌کنند/ ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ترکیه داریم

احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی گفت: موضوع کنکور متعلق به شورای عالی انقلاب فرهنگی است ...
1