تاریخ انتشار
دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۷
کد مطلب : ۵۰۲۳۶۲
یادداشت ارسالی؛

 فضای مجازی در حال تبدیل‌شدن به تهدیدی علیه همدلی و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد! / از هر تفکر و گروهی که نان و نشان خود را در انشقاق، ناآگاهی و هیجان‌زدگی مردم جست‌وجو می‌کند هراس داشته باشیم؛ زیرا حامیان چنین تفکری خود به بدترین شکل روزی قربانی خواهند شد

۱
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
 فضای مجازی در حال تبدیل‌شدن به تهدیدی علیه همدلی و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد!
کبنا ؛یادداشت ارسالی - در راستای آگاهی‌بخشی به مردم عزیز هم‌استانی و برای قضاوتی مبتنی بر آگاهی و انصاف، و جلوگیری از تداوم و شدت‌گرفتن انتشار اخبار و اطلاعات اشتباه و بی‌اخلاقی‌های چند ماه اخیر توسط عده‌ای اندک، به‌زودی اطلاعات کامل مربوط به پروژه‌ها و مسائل مربوط به مصوبات، توزیع و جذب بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان‌ها از طریق مختلف از جمله پایگاه‌های خبری در اختیار مردم نجیب استان قرار خواهد گرفت و در صورت نیاز، به آمار و ارقام سال‌های قبل و هم‌زمان به سایر شهرستان‌های استان نیز اشاره خواهد شد تا مردم خود در مورد دستگاه‌های اجرایی، استاندار و افراد مرتبط قضاوت کنند و عده‌ای خدای‌ناکرده تعمدی و بر اساس حب و بغض شخصی و سیاسی دیگر نتوانند به‌راحتی با انتشار اخبار و اطلاعات غیرواقع فضا را مسموم و به شعور مردم هم استانی توهین کنند. 
 بدون تردید همان‌گونه که می‌دانیم افراد فاقد برنامه، خلاقیت و بدون تخصص، نان و نشان خود را در یک فضای مسموم، غیرشفاف، هیجانی، احساسی و در ایجاد اختلاف میان مردم جست‌وجو می‌کنند؛ یعنی این افراد در یک جامعه همدل و آگاه و به‌دور از هیجان‌زدگی و احساسات جایگاهی ندارند و به همین دلیل خود و حلقه اطرافشان برای حفظ یا تحصیل قدرت و کسب منافع، به‌شدت در مقابل روشنگری و حرکت مردم به سمت آگاهی و تصمیمات عقلایی و اتحاد مردم مقاومت می‌کنند.
وقتی انصاف و آگاهی دچار نقص باشد و سواد رسانه‌ای قابل‌قبولی نیز وجود نداشته باشد این سه نقص دست‌به‌دست هم می‌دهند فضا از اطلاعات اشتباه و انواع بی‌اخلاقی و تفرقه‌افکنی پر می‌شود و در چنین فضای مسموم و غیرشفافی که پاسخگویی قانونی به معنای واقعی نیز وجود ندارد عده‌ای پشت نام جغرافیا، طایفه، بی‌اخلاقی، دین و هر موضوع دیگری سنگر می‌گیرند و شاهد استانی هستیم که در شاخص‌های توسعه در انتهای جدول قرار دارد و هم‌زمان هر شخصی و گروهی با هر میزان توانایی احساس می‌کنند می‌توانند هر مسئولیتی را در دست بگیرند یا رهبر یک گروه و جریان سیاسی باشند و با بی‌اخلاقی و ایجاد اختلاف میان این مردم نجیب و وفادار، بساط کاسبی خود را پهن کند زیرا می‌دانند نسبت به عملکرد خود، کوچک‌ترین پاسخگویی به افکار عمومی نخواهند داشت. در حالی بخش زیادی از این عقب‌ماندگی‌ها و محرومیت در استان، ریشه در ناکارآمدی، بی‌اخلاقی و اختلافات ایجاد شده بین مردم توسط بزرگان و حلقه‌های ناآگاه و منفعت‌طلب کنار این افراد بوده است.
تا این لحظه کوچک‌ترین رفتاری از استاندار کهگیلویه و بویراحمد، یدالله رحمانی، مبنی بر تبعیض و نگاه سلیقه‌ای وی به منطقه خاص در استان بدون توجه به شاخص‌های توسعه و محرومیت‌زدایی وجود نداشته است که خدای‌ناکرده حقوق مردم یک منطقه و شهرستان را برای شهرستان و منطقه دیگر نادیده بگیرد. استاندار وظیفه دارد مطالبات به حق و قانونی شما را باتوجه‌به اختیارات و منابع موجود پیگیری نمایند و در صورت وجود قصور و اشتباه و تداوم توسط فلان مسئول با ایشان بدون مصلحت‌اندیشی و ملاحظه‌کاری برخورد کنند.
بنابراین، رفتار غیرمنصفانه و همراه با ناآگاهی یا برخی نگاه‌های منطقه‌ای و شمارش مدیران و به‌تبع آن تفرقه‌افکنی برخی گروه‌ها با متهم کردن دولت به رفتار منطقه‌ای و از سوی دیگر تلاش گروه‌های دیگر برای مصادره کردن عملکرد و اقدامات مجموعه دولت برای نمایندگان مجلس، محکوم است. در حقیقت، هر دو گروه با این نوع رفتار، خواسته یا ناخواسته، قصد فریب مردم را دارند.
عده‌ای اندک، تقابل‌های سیاسی شخصی و حب‌و‌بغض‌های گروهی و جریانی خود را به جغرافیا و طوایف ارتباط می‌دهند یا پشت نام فلان منطقه پنهان می‌شوند یا به‌جای تأکید بر شایسته‌سالاری در واگذاری مسئولیت‌ها، مدیران یک جغرافیا و فلان طایفه را شمارش می‌کنند و پشت کلیدواژه‌های فریبنده و پوپولیستی مانند عزت فلان جغرافیا و فلان طایفه یا بومی و غیربومی بودن مدیران سنگر می‌گیرند. اما یک‌بار به مردم نمی‌گویند که برای فلان جغرافیا، مثلاً برای بویراحمد، خود و بزرگان سیاسی این افراد دقیقاً چه کرده‌اند؟ کدام عملکرد خودشان تاریخی بوده و مصداق شجاعت، آگاهی، و دفاع از حقوق مردم بوده است؟ در کدام برهه و بزنگاه تاریخی در کنار مردم قرار داشتند؟ به‌عنوان مثال، در انتقال نجومی آب‌های این استان از دهه ۸۰ به بعد، در حذف برخی سهمیه‌های استان، در سقوط آموزش‌وپرورش این استان، در فراری دادن و ترور شخصیت نخبگان، و در فقر و محرومیت این استان، خودشان و بزرگانشان چه اقدام آگاهانه و شجاعانه‌ای انجام داده‌اند و چه هزینه‌ای پرداخته‌اند؟ و چه میزان در ایجاد اختلافات، سوختن فرصت‌ها، و هدررفت منابع منطقه موردنظر مقصر بوده‌اند؟
اطلاعات مربوط به پروژه‌ها و بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان‌ها که توسط عده‌ای در این مدت به‌صورت مداوم در این فضاها منتشر می‌شود، عمدتاً کذب و غیراخلاقی است و باید صد نفر در این استان ۲۴ ساعته وقت بگذارند و برای جلوگیری از فراگیری این اطلاعات غلط و اختلافات، شفاف‌سازی کنند تا مردم فریب نخورند. مشخص نیست چه میزان از این بی‌اخلاقی‌ها تعمدی و چه میزان سهوی است و چنین افرادی در برابر وجدان خود، نظام هستی، این مردم، شهدا، و زندگی آینده فرزندان این استان چه پاسخی دارند؟
مطالبه‌گری، فرهنگ خاص خود را می‌طلبد. مطالبه‌گری به معنای انتشار اخبار و اطلاعات دروغ و غیرواقعی بدون اطلاع از درستی این موارد نیست! نباید فضای سیاسی و به‌تبع آن فضای اجتماعی استان را به سمت انواع بی‌اخلاقی و چنددستگی ببریم. تهمت به یک شخص و ریختن آبروی او در یک جمع دو یا سه‌نفره یا تفرقه و فتنه میان دو نفر، هیچ‌گاه قابل بخشش نیست و تاوان سنگینی، شاید به قیمت نابودی بخشی از زندگی شخص خطاکار، دارد؛ چه برسد به انتشار اخبار و اطلاعات اشتباه و تهمت در یک محیط چند هزارنفری مجازی و رسانه‌ای یا تفرقه‌افکنی میان چند هزار نفر که عواقب بسیار ترسناکی در دنیا و آخرت متوجه انسان خاطی و اطرافیان او خواهد بود. آن‌هم در استانی که مردم و به‌ویژه نوجوانان و جوانان آن با انواع مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند و از طرفی، حتی اگر مدیری ناکارآمد و فاسد باشد، از این فضای مسموم و غیرشفاف که راست و دروغ در هم گره خورده است، حداکثر بهره را خواهد برد.
وقتی در مورد موضوعی آگاهی نداریم، باید تحقیق کنیم، مطالعه داشته باشیم و پس از آگاهی، ابتدا حب‌و‌بغض، کینه، و حسادت را کنار بگذاریم، به منافع مردم و رضایت خدا توجه کنیم، سپس منصفانه قضاوت یا اظهارنظر کنیم. بی‌اخلاقی، تهمت، توهین، و انتشار اخبار دروغ هنر نیست. میزان اصالت هر شخص، بیش از هر چیز، به میزان پایبندی او به اصول اخلاقی و به‌ویژه صداقت و حفظ آبروی مردم و شأن و منزلت مردم مرتبط است. (البته اگر مطلبی مستند و برای روشنگری عملکرد ضعیف فلان مسئول باشد، اتفاقاً قابل تحسین است.)
تداوم رفتارهای اشتباه و بی‌اخلاقی‌ها قطعاً جلوه‌ای از شخصیت بزرگان یک گروه سیاسی است یا نشان از ناکارآمدی، بی‌اطلاعی، و بی‌تفاوتی بزرگان سیاسی دارد که در برابر بی‌اخلاقی‌ها و انتشار چنین اخبار کذبی سکوت می‌کنند. خیر و شر در این نظام گم نخواهد شد و روزی چند برابر شده و به سمت ما و اطرافیانمان باز خواهد گشت. این از عقلانیت و شعور انسان به دور است که خود را فدای انحرافات، قدرت‌طلبی، و منافع شخص یا اشخاص خاصی کند. به گفته شهید کاظمی (ره): دین، دنیا، و آخرت خودمان را به خاطر خوشحالی هیچ شخصی نابود نکنیم. شک نکنیم شخصی که از طرف یک گروه، جریان، منطقه، یا طایفه با بی‌اخلاقی به قدرت می‌رسد یا در قدرت می‌ماند، حتی اگر متخصص باشد، دستاوردش در نهایت جز بدنامی و عقب‌ماندگی نخواهد بود؛ چه برسد به اینکه شخص یا اشخاص موردنظر توانمند نباشند و نسبت به اخلاق و اصالت انسانی نیز بی‌تفاوت باشند.
مخاطب این مطلب تمام جریان‌ها و گروه‌های سیاسی است.
نام شما

آدرس ايميل شما

فیلم | کواکبیان ادعای خود را تکرار کرد: کاترین شکدم ۱۰۰ مورد صیغه را خودش اعتراف کرده است / او ۸ سال در ایران بود

فیلم | کواکبیان ادعای خود را تکرار کرد: کاترین شکدم ۱۰۰ مورد صیغه را خودش اعتراف کرده است / او ۸ سال در ایران بود

کواکبیان در اظهاراتی جدید ادعای خود را تکرار کرد: کاترین شکدم ۸ سال در ایران بوده است....
«مگر می‌شود با فناوری مقابله کور کرد؟»؛ پاسخ قاطع ستار هاشمی به سیاست‌ورزی‌های فرساینده و انسدادی

«مگر می‌شود با فناوری مقابله کور کرد؟»؛ پاسخ قاطع ستار هاشمی به سیاست‌ورزی‌های فرساینده و انسدادی

ستار هاشمی در جلسه مجلس، در مقام یک تحلیل‌گر واقع‌گرا و متخصص آسیب‌دیده از تندروی‌ها ...
اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز عربی به نقل از منابع خود گزارش داد که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آلمان، ...
1