تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۵۷
کد مطلب : ۴۹۹۶۵۶
گزارشی از بازار طلا و سکه؛

بازار طلا در میانه تعلیق سیاسی؛ سکه از نفس افتاد!/ اصلاح قیمت ادامه دارد؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲8 اردیبهشت 1404

۰
بازار طلا در میانه تعلیق سیاسی؛ سکه از نفس افتاد!/ اصلاح قیمت ادامه دارد؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲8 اردیبهشت 1404
کبنا ؛ بازار طلای داخلی در آغاز دومین روز هفته، در سایه عقب‌نشینی دلار و افت سنگین طلای جهانی، همچنان در لاک رکود فرو رفته است. نوسانات قیمتی به‌جای آن‌که تابعی از عوامل بنیادی یا تقاضای فصلی باشد، به شدت سیگنال‌محور و وابسته به اخبار مذاکرات ایران و آمریکا شده است. حال این پرسش مطرح است که آیا با ادامه تعلیق سیاسی، بازار طلا در رکود باقی می‌ماند یا یک تغییر در موازنه دیپلماتیک می‌تواند مسیر قیمت‌ها را دگرگون کند؟
به گزارش کبنا نیوز، بازار طلا و سکه در حالی معاملات دومین روز هفته را آغاز می‌کند که روز شنبه، شاهد دو ظاهر آرام و نزولی بودیم. با عقبگرد قیمت دلار به کانال دوم کریدور هشتم و افت اخیر ارزش طلای جهانی، قیمت طلا و سکه داخلی نیز نزولی شدند. همچنین طنین اخبار متعدد درمورد مذاکرات ایران و  آمریکا سبب سردرگمی معامله‌گران شده که متعاقبا رکود بازار را در پی داشته است و معامله‌گران به شکل محسوسی دست از خریدهای پرریسک کشیده‌اند و بیشتر در موقعیت‌های محافظه‌کارانه قرار دارند تا روشن‌تر شدن نتایج مذاکرات.
با این حال، قیمت طلای جهانی در معاملات روز شنبه در سطح 3203 دلار به دلیل تعطیلات آخر هفته جهانی ثبات داشت. اما آنچه مورد توجه است، در پی آغاز مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین پس از بیش از سه سال و همچنین پیشرفت در گفت‌وگوهای تجاری میان چین و آمریکا، چشم‌انداز کاهش تنش‌های ژئوپولیتیکی باعث شد قیمت جهانی طلا بیش از ۴ درصد کاهش یابد. این افت که بزرگ‌ترین زیان هفتگی طلا در بیش از شش ماه اخیر محسوب می‌شود، ناشی از کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن در پی اقبال مجدد سرمایه‌گذاران به دارایی‌های پرریسک بوده است.
قیمت طلای آبشده نیز با افت قیمت طلای جهانی معاملات شنبه را با گپ منفی در سطح 27 میلیون و 799 هزار تومان آغاز کرد و در پی کاهش قیمت دلار با روند نزولی به سمت کف این کانال سرازیر شد و در نرخ 27 میلیون و 279 هزار تومان به کار خود پایان داد.
در همین حال، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار روز شنبه با توجه به نوسانات منفی طلا و دلار، دو کانال عقب نشست و در 6 میلیون و 279 هزار تومان به کار خود پایان داد.
از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با نرخ 73 میلیون و 250 هزار تومان آغاز کرد و با کاهش ارزش طلا و دلار، با روند نزولی دو کانال پایین آمد و در نرخ 71 میلیون و 800 هزار تومان معاملات را به پایان برد.
در سایر قطعات سکه هم قیمت‌ها تحت تأثیر نوسانات بازار ارز و تغییرات نرخ طلا، قرار گرفتند و نیم سکه و ربع سکه هرکدام یک کانال کاهش یافتند و به ترتیب با نرخ 43 میلیون و 100 هزار تومان و 24 میلیون و 200 هزار تومان معامله شدند. همچنین سکه گرمی بدون تغییر نسبت به روز شنبه در محدوده ۱۳ میلیون و 600 هزار تومان قیمت‌گذاری شد.
با این همه، بر اساس تحلیل تکنیکال، برای طلای آبشده کف کانال 27 میلیون تومان به عنوان ناحیه حمایتی مهم شناخته می‌شود و در صورتی که این حمایت شکسته شود، امکان افت قیمت به سمت میانه کانال 26 میلیون تومان خواهد بود. از سوی دیگر، ناحیه مقاومتی مهم در محدوده 27 میلیون و 950 هزار تومان قرار دارد که عبور از آن می‌تواند بار دیگر قیمت را وارد کانال 28 میلیون تومان کند؛ سناریویی که در صورت ادامه‌دار بودن رشد دلار و فشار تقاضا، رقم خواهد خورد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، کارشناسان فنی معتقدند که مقاومت مهم سکه امامی در سطح 73 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورتی که این مرز به صورت تثبیت‌شده شکسته شود، قیمت می‌تواند به سمت کانال 74 و 75 میلیون تومان و حتی بالاتر حرکت کند. در سوی مقابل، حمایت کلیدی سکه در کف کانال 71 میلیون تومان است و از دست رفتن آن، زمینه سقوط به کف کانال 70 میلیون تومان را فراهم می‌کند.
 طلای کم‌رمق در کمند دیپلماسی؛ بازار منتظر شوک سیاسی برای فرار از رکود
در حال حاضر، بازار طلا تحت تأثیر مستقیم تحولات ژئوپلیتیکی و فضای مبهم سیاست خارجی ایران، به‌ویژه در زمینه مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده، در وضعیت رکودی و نیمه‌تعطیل به سر می‌برد. نبود قطعیت در مسیر توافق و چشم‌انداز مبهم از سرنوشت برجام، موجب شده تا حجم معاملات نقدی به‌شدت افت کند و سطح تقاضای سرمایه‌گذاری در این بازار کاهش یابد. به دنبال این فضای انتظاری، سطح پریمیوم سکه‌ها یا همان حباب قیمتی نیز در مسیر اصلاح قرار گرفته و به‌طور محسوسی کاهش یافته است؛ چرا که فعالان بازار در شرایط فعلی تمایلی به ورود به موقعیت‌های پرریسک ندارند.
کارشناسان معتقدند بازار طلا، به‌ویژه در مقطع فعلی، به‌شدت سیگنال‌محور شده و حساسیت قیمتی بالایی نسبت به اخبار سیاسی و تحولات بین‌المللی دارد. به تعبیر دیگر، هرگونه خبر درخصوص پیشرفت یا بن‌بست در گفت‌وگوهای دیپلماتیک می‌تواند همانند کاتالیزوری عمل کند و جهت حرکتی بازار را در کوتاه‌مدت تغییر دهد. در صورت انتشار سیگنال‌های منفی، احتمال شکل‌گیری موج تورمی انتظاری وجود دارد که می‌تواند افت اخیر قیمت‌ها را جبران کرده و روند بازار را به مدار صعود بازگرداند.
در این میان، نرخ دلار آزاد در تهران، همچنان اصلی‌ترین محرک قیمتی بازار طلا محسوب می‌شود. همبستگی بالا میان دلار و طلا موجب شده است که بازار فلزات گران‌بها، در غیاب فاکتورهای بنیادین، نگاه خود را به تحرکات اسکناس آمریکایی بدوزد. صعود دلار می‌تواند به‌عنوان یک پیشران برای رشد قیمت طلا عمل کند، در حالی که افت آن نیز به‌سرعت فشار فروش را در بازار تشدید می‌کند.
در مجموع، بازار طلا در یک فاز تعادل شکننده قرار دارد که می‌تواند در صورت بروز یک شوک سیاسی یا اقتصادی، به‌سرعت از وضعیت رکودی خارج شده و وارد دوره‌ای از نوسانات پرشتاب شود. در چنین شرایطی، توصیه تحلیلگران به معامله‌گران، حفظ چابکی در استراتژی معاملاتی و پایش دقیق متغیرهای کلان اقتصادی و سیاسی است؛ چراکه در فضای فعلی، ثبات ظاهری بازار بیش از آن‌که ناشی از تعادل بنیادین باشد، حاصل تعلیق و انتظار است.


برای پیگیری اخبار و تحلیل‌های بیشتر، کانال خبری کبنا نیوز را دنبال کنید: @kebnanewsir
نام شما

آدرس ايميل شما

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

 بررسی آمارهای نیروی کار در زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد بیشترین سهم اشتغال در صنعت مربوط ...
اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

طرح احتمالی قطر برای ارائه یک هواپیمای جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری به ایالات متحده نشان ...
رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

محمود واعظی گفت: به نظر می‌رسد نظام مصمم است تا برخی از نارسایی های گذشته از مسیر «اعتدال»،...
1