تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۳
کد مطلب : ۴۹۹۵۰۴
نطق میان دستور سید محمد موحد نماینده کهگیلویه بزرگ
نطق کامل نماینده کهگیلویه/ موحد: آقای رئیس جمهور ،سرمایههای طبیعی و تاریخی کهگیلویه را به خودش برگردانید/ کشاورزی ،آب، اشتغال و سرمایه گزاری،مشکلات کهگیلویه در نطق موحد
۰
کبنا ؛سید محمد موحد نماینده محترم کهگیلویه ،بهمئی،لنده و چرام در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود به مشکلات حوزه انتخابیه پرداخت و کشاورزی و آب این شهرستان را در وضعیت غیر قابل قبولی توصیف کرد.بیکاری و اشتغال در کنار عدم سرمایه گذاری بخش دولتی در این شهرستان نیز عناوین دیگری از نطق موحد بود.
به گزارش کبنا نیوز ، نطق کامل سید محمد موحد نماینده شهرستان کهگیلویه بزرگ را در زیر میخوانید.
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به ارواح طیبه شهدا و امام شهدا و با آرزوی طول عمر برای مقام عظمای ولایت
با سلام به مردمان شجاع شهرستان بهمئی و قهرمانان شهرستان زرخیز چرام ، دلاوران لنده شهرستان اولین ها ، و مردم غیور شهرستان کهگیلویه . مردم حوزه انتخابیه خود بهتر می دانند همواره تلاش نموده ام که صدای رسای مردم محروم اما ثروتمند آن دیار در خانه ملت باشم.
نمایندگان عزیز : من از سرزمینی با شما سخن می گویم که خداوند متعال نعمتهای فراوانی مانند آب، زمین، معادن، نفت و آثار باستانی و تاریخی و نیروی انسانی به آن عطا نموده است؛ ولی متأسفانه سیاستهای غلط اجرایی و عدم توجه به آمایش سرزمینی باعث شده است این مردم که در دوره های مختلف تاریخ ، تأمین منابع و امنیت کشور را برعهده داشتند و در همه عرصه های انقلاب به خصوص دوران دفاع مقدس همواره پیش قراول بوده و هستند ، اکنون با مشکلات و معضلات گسترده ای روبرو باشند.به قول حسین پناهی(کهگیلویه و و بویراحمد پر از حافظ و سعدی هایی است که حتی یک بیت شعر نسروده اند)
به عنوان خادم مردم در هفت دوره مجلس شورای اسلامی و بنا به تجربه و دلسوزی و علاقه مندی خطاب به ریاست محترم جمهور نکاتی را یادآور می شوم. امروز بیش از هر زمان دیگری وحدت و انسجام نیاز این کشور است. اما انچه مهم است تحقق این شعار در میدان عمل به خصوص در سطح مدیران میانی و عملیاتی است. متاسفانه باید گفت این شعار زیبا در سلسه مراتب اداری رنگ می بازد و در مواردی به فراموشی سپرده می شود. این امر از دو حالت خارج نیست یا تعمدی و عدم اعتقاد عملی به رویکرد دولت چهاردهم و به قصد اسیب زدن به سرمایه اجتماعی و ایجاد خلل در اعتماد میان ریس جمهور و مردم است و یا ناشی از جهالت و نادانی و عدم صلاحیت حرفه ای است که در هر دو حالت شایسته برخورد سریع و قاطع است.
امروزه کمبود منابع مالی موضوعی است که همواره و در سخنرانی های ریس جمهور محترم بر آن تاکید شده و راهکار برون رفت از ان نیز اعمال مدیریت صحیح بر منابع دولتی و خلاقیت وتدبیر برای استفاده از منابع بخش خصوص و یا به عبارتی مردم هست. تحقق این سخن ریاست محترم جمهور مستلزم به کارگیری مدیران کارامد ، دلسوز و متعهد در دستگاه های اجرایی است. متاسفانه بر خلاف منویات ریاست جمهوری آنچه در عمل و نظام اداری کشور دیده می شود در لوای شعار وفاق ملی شاهد حذف بسیاری از متخصصان و مدیران با تجربه و متعهد و پاکدست و در مقابل انتصاب مدیران به اصطلاح اتوبوسی و فاقد تجربه و عدم رعایت شایسته سالاری نسبی در مجموعه دولت به خصوص شرکتها و بنگاه های اقتصادی و استفاده مدیران بر اساس مشورت با افرادی است که نه تخصصی دارند و نه معتقد به این دولت و نه معتمد مردمند . این امر نه تنها به بهبود اوضاع کمکی نمی کند بلکه موجب رکود یا حرکت لاک پشتی در اجرای پروژه ها و عدم بهره برداری صحیح از منابع اندک دولتی نیز هستند .
جناب آقای رئیس جمهور متاسفانه آنقدر در زیر مجموعه ، هم و غم خود را به عزل و نصب و حذف مدیران و کارشناسان معطوف داشته اند که از کارهای اصلی مانند پروژه ها ، تولید و جذب سرمایه گذاران غافل شده اند
جناب آقای دکتر پزشکیان و مسئولین اجرایی کشور :
با نگاهی به تاریخ ایران ، خواهید یافت که کهگیلویه و بلاد شاپور و ارجان یعنی سرزمین کهگیلویه بزرگ در زمانی که از بسیاری از شهرهای امروزی خبری نبود از قطبهای اصلی اقتصادی ، نظامی و کشاورزی ایران بوده اند. مطمئن هستم که اگر دولت فقط سرمایههای طبیعی و تاریخی این سرزمین را به خودش برگرداند این منطقه به سرعت از بنبست استضعاف رهایی پیدا خواهد کرد.در این رابطه به چند مود اشاره مینمایم.
الف: آب و کشاورزی
زمینهای حاصلخیز اما تشنه دشت کهگیلویه ، بهمئی ، لنده و چرام کماکان منتظرند که دولت ، تدبیر لازم را نماید تا از آب خدادادی و رودخانههای خود سیراب شوند .در نبود آب کشاورزی جوانان و زنان این منطقه مجبورند برای امرار معاش حداقلی ، مسافتی بالغ بر دهها کیلوتر را روزانه طی نموده و به کارگری در مزارع دیگران بپرداند که علاوه بر تصادفات وتلفات جاده ای با آسیب های اجتماعی فراوانی نیز همراه است و یکی از کسانی که مسئولیت متوجه اوست شخص وزیر جهاد کشاورزی است . قطعا این کار زیبنده دولت ونظام مردمی جمهوری اسلامی نیست . از ریاست محترم جمهوری که صادقانه از عدالت صحبت میکند مجدانه درخواست میکنم جلوی این ظلم تاریخی به منطقه کهگیلویه بزرگ را بگیرد دستوری صریح و انقلابی در این خصوص صادر نمایند .
ب: بیکاری و اشتغال
مهمترین مشکل حوزه انتخابیه اینجانب با ۴ شهرستان بیکاری جوانان است.در این رابطه لازم است به چند نکته اشاره نمایم.نکته اول اینکه لازم است در مفاهیم بیکاری و اشتغال و بومی گزینی باز تعریف جدی صورت گیرد.همگان اذعان داریم بیکاری موضوعی ساختاری در اقتصاد کشور است.باید بیکاری به عنوان یک موضوع ملی قلمداد شود و در نتیجه برای مولفه های همراه ان و حل مشکل بیکاری نیز باید ملی فکر کرد.همانطور که نفت و گاز واب منابع ملی قلمداد می شوند بیکاری نیز باید به صورت معضل ملی مورد توجه قرار گیرد . متاسفانه جوانان مستعد کهگیلویه به جرم کهگیلویه ای بودن اجازه شرکت در ازمون های استخدامی و فرصت های اشتغال در صنایع نفت وگاز و پتروشیمی و صنایع معدنی و .... را هم ندارند.حداقل خواسته این جوانان فقط شرکت در رقابتی عادلانه با رقبای جویای کار خود هستند. ، لذا ضروریست مفاهیم مذکور درقانون ، آئین نامه ها و بخشنامه های بومی گزینی تجدید نظر جدی بعمل آید تا همانگونه که دیگر مناطق و استانها از منابع و ظرفیتهای کهگیلویه و بویراحمد براحتی بهره مند میشوند جوانان این استان و حوزه انتخابیه ام با واژه غیربومی از مسیر پیشرفت باز نمانند .
ج: سرمایه گذاری وتولید
نمایندگان محترم ، امسال به درستی از طرف مقام معظم رهبری به عنوان سال سرمایه گذاری در تولید نام گذاری شده است.این امر نشانه عدم رضایت معظم له از تحقق شعارهای اقتصادی سنوات قبل است.موضوع سرمایه گذاری و تاثیر آن بر تولید و رفع بیکاری موضوعی مهم و حیاتی برای کشور به خصوص مناطق محروم است.امروزه شرایط به گونه ای است که مناطق محروم در این رابطه مورد ظلم مضاعف قرار گرفته اند. از یک طرف سرمایه گذاری دولتی به حکم قوانین برنامه محدود شده است از طرف دیگر بار سرمایه گذاری به عهده بخش خصوص قرار گرفته است که با توجه به نبود زیر ساخت ها و کارشکنی های به ظاهر کارشناسان ، در مناطق کمتر توسعه یافته سرمایه گذاران بخش خصوص رغبتی برای سرمایه گذاری در این مناطق را ندارند و برخی مشوق های دولتی نیز در این رابطه بی تاثیر است. سرمایه گذاری ، قواعد واصول منطقی خود را دارد. در این رابطه مسئولیت سنگینی به عهده نمایندگان قرارگرفته و از طرفی با خواهش و التماس نمایندگان ، نیز سرمایه گذاری در این مناطق اتفاق نخواهدافتاد . مضافا اینکه در بحث جوانی جمعیت و فرزندآوری نیر یاید بدانیم پیش نیاز این امر ، اشتغال پایدار است.باید بدانیم منویات مقام معظم رهبری در این رابطه با شعار و وعده های خالی محقق نخواهد شد.
مردم شریف ایران و نمایندگان محترم :
امروز در شرایط بسیار خطیری قرار داریم. جنگ همه جانبه استکبار با نظام اسلامی تمامی ندارد ولی بنا به سنت الهی اگر ملت قهرمان ایران و صد البته مسئولین و مدیران آن پشت سر فرمانده واحد خود یعنی رهبر معظم انقلاب با انسجام و وحدت حرکت نمایند ، هیچ نیرویی توان جلوگیری از حرکت شتابان کشور به سوی قلههای توسعه و پیشرفت را ندارد و لذا اولین توصیه بنده به همه مدیران عالی و در همه رده ها ، این است که نصایح مکرر و پدرانه رهبری ، خصوصا در دیدار اخیر را نصب العین قرار داده و از هرگونه تخریب همدیگر و دودستگی و تفرقه و جناح بازی بپرهیزند .
انجام مذاکرات اخیر، یک تصمیم جمعی و بر اساس اصول عزت ، حکمت و مصلحت بوده که در جریان می باشد و همانگونه که رهبر معظم انقلاب گام اول را خوب توصیف فرمودند لازم است همگی از تیم دیپلماسی حمایت نموده و آنها را امین ، غیرتمند و متعهد بدانیم .
ریاست محترم مجلس ، نمایندگان محترم :
امروزه هیچکسی نمیتواند ادعا کند که کشور استقلال ندارد. همه میدانند در ایران ، آزادی بهمراتب بیشتر از کشورهای مدعی ، وجود دارد. امروز به مدد خدمات د جمهوری اسلامی در بسیاری از شاخصهای توسعه رتبه قابلقبولی داریم ؛ اما برای موضوعاتی مانند گرانی و تورم که سفره مردم را کوچک و حتی دین آنها را تحت تاثیر قرار داده است پاسخی نداریم . جوانانی که بزرگترین سرمایه این نظام در برابر خطرات و تهاجم وحشیانه دشمن هستند و خواهند بود امروزه به دلیل بیکاری و تبعیض بهشدت گلهمند و ناراحتند ، همین امر هم باعث شده است که شکافی میان حاکمیت و خواستههای مردم به وجود آمده باید نارضایتیهای منطقی و واقعی شنیده و پاسخ داده شود. منطقی آنست همه ارکان با وحدت و همدلی ، طرحی نو در اندازند تا امید به زندگی در بین اقشار مختلف خصوصا جوانان افزایش یابد .
اقتصاد کشور با چالشهای جدی روبروست که زندگی مردم را تحتتأثیر قرار داده است: نرخ تورم بالا در سالهای اخیر، قدرت خرید مردم را بهشدت کاهش داده است. بسیاری از بخشهای تولیدی کشور با ظرفیت کامل کار نمیکنند و این امر به بیکاری و کاهش درآمد ملی منجر شده است. سیستم بانکی کشور به جای حمایت از تولید، بیشتر به سمت فعالیتهای سوداگرانه سوق پیدا کرده است. قیمت مسکن، خوراک، درمان و آموزش به شدت افزایش یافته و فشار سنگینی بر خانوادهها وارد کرده است. استانها و مناطق گرمسیری مانند حوزه انتخابیه اینجانب و کهگیلویه و بویراحمد ، خوزستان ، بوشهر آیا باید با آنهمه منابع تولید برق و انژی نیز مانند دیگر مناطق باید نوسان و قطعی مکرر برق را تحمل کنند که فراتر از آن بر تولید و صنعت نیز اثر منفی دارد هر چند حقوق و دستمزدها متناسب با تورم افزایش نیافته و شکاف طبقاتی عمیقتر شده است، حقوق ماهیانه کارمندان و بازنشستگان،کفاف تامین نیازهای ده روزه آنها را هم نمی دهد.
کار به جایی رسیده است که حتی کارمندان ، حقوق بگیران و بازنشستگان برخی دستگاه های خدمات رسان مانند بهداشت و درمان ، آبفا ، فرهنگیان و مشابه این عزیزان با مشکل شدید پرداختهای قانونی و دسترنج خود روبرو هستند. تهیه مسکن برای جوانان به رؤیایی دستنیافتنی تبدیل شده و اجارهبها ، بخش عمدهای از درآمد خانوارها را میبلعد. یارانهها بهدرستی هدفمند نشده و به رفع مشکلات اقشار آسیبپذیر کمک چندانی نکرده است. در کنار این کوه مشکلات، هر ازگاهی با اخباری از فسادهای وحشتناک در ارگانهای دولتی و شبهدولتی روبرو میشویم که آبروی نظام را در سطح ملی و بینالمللی خدشهدار میکند. رئیس محترم جمهور در این برهه حساس که کشور به انسجام و همدلی نیاز دارد تدبیری بیندیشد و توصیه میکنم یا خود ایشان یا گروهی امین بصورت شفاف عمل به شعار وفاق که بحق نسخه مناسبی بوده و هست را در وزارتخانه ها و زیرمجموعه رصد و مورد بررسی موشکافانه قرار دهند تا ببینند چه مدیران توانمند و متعهدی را در وزارت خانه های مختلف از جمله مجموعه وزارت کشور ، آموزش و پرورش ، جهاد کشاورزی ، وزارت علوم ، نیرو ، اقتصاد ، راه و شهرسازی و دیگر سازمانها و دستگاهها براحتی کنار گذاشته شدند و به حاشیه رفته اند . کشور نیازمند چنین افراد کاربلد و متعهدی است و از دم تیغ گذراندن همه مدیران و کارشناسان با قاموس و نسخه وفاق سازگاری ندارد و نتیجه آن نیز ناترازی مدیریتی است که به تبع آن ناترازی در بخشهای گوناگون کشور را به همراه خواهد داشت و همین است که بسیاری از پروژه های مهم بلاتکلیف مانده اند .