تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۱۶
کد مطلب : ۴۹۹۴۱۴
خداحافظی با کرمی، آغاز مأموریت نوریپور در دانشگاه یاسوج؛
تصاویر | آغاز مراسم تودیع و معارفه در دانشگاه یاسوج بدون حضور نماینده استانداری / سردار خرمدل و سردار مثنوی با هم آمدند / امیری: باید مراقب باشیم فضای دانشگاهها از دخالتهای غیرضروری مصون بماند/ سردار خرمدل: الحق و الانصاف، در دوران مسئولیت کرمی، دانشگاه یاسوج از آرامشی مثالزدنی برخوردار بود / دانشگاه باید محل تحصیل، دانش و توسعه فرهنگ باشد، نه عرصهای برای مسائل سیاسی یا ناهنجاریها /مهدی نوریپور، رسماً رئیس جدید دانشگاه یاسوج شد
۰
کبنا ؛مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه یاسوج با حضور احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد. در این مراسم، مهدی نوریپور بهعنوان رئیس جدید دانشگاه معرفی و از خدمات بهادر کرمی، رئیس پیشین این دانشگاه، قدردانی شد
به گزارش کبنا نیوز، بعد از ظهر امروز (دوشنبه 22 اردیبهشتماه 1404)، مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه یاسوج با حضور احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات دکتر عسکریان برگزار شد.
این مراسم با حضور ستار هدایتخواه، سردار مصطفی مثنوی (فرمانده جدید سپاه فتح)، سردار حمید خرمدل (فرمانده سابق سپاه فتح)، سردار حکمتیان (فرمانده تیپ 48 فتح)، سید علی معتمدیپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه یاسوج برگزار گردید.
سردار حمید خرمدل و سردار مصطفی مثنوی باهم وارد سالن محل برگزاری مراسم تودیع و معارفه شدند. خرمدل قبل از صحبتهایش گفت؛ دیگر جلسه فردا موضوعیتی ندارد؛ چونکه مجری مراسم معارفه را برگزار کرد. [لبخند حضار]


نماینده استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه حضور نداشت، برخی از منابع میگویند که اختلافی بین استانداری کهگیلویه و بویراحمد و دانشگاه یاسوج به دلایل نامشخص بهوجود آمده است.
در این مراسم، مهدی نوریپور بهطور رسمی به عنوان رئیس دانشگاه یاسوج معارفه و از خدمات بهادر کرمی، رئیس پیشین دانشگاه، قدردانی شد.
حجتالاسلام والمسلمین خیرالله امیری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج، در این جلسه اظهار کرد: «در ابتدا، از خداوند متعال سپاسگزارم که به من توفیق داد تا در جمع شما فرهیختگان حضور یابم. از آنجا که به دلیل کسالت و بستری شدن در بیمارستان نتوانستم در برخی مناسبتها حضور داشته باشم، از همین جا روز معلم را به تمامی اساتید، معلمان و استادان گرانقدر دانشگاه یاسوج تبریک عرض میکنم.»
وی در ادامه گفت: «وقتی حادثهای برای ما رخ داد، واقعهای سنگین بود و مرگ به ما نزدیک شد. در آن لحظات، از خداوند متعال خواستم: “خدایا، اگر لایق باشیم، افتخار شهادت را نصیب ما بفرما…” این نعمت حضور شما و این محبتهای بیریا، با هیچ موهبت مادی قابل مقایسه نیست. از صمیم قلب از تکتک شما عزیزان سپاسگزارم.»
خیرالله امیری همچنین از زحمات جناب آقای دکتر کرمی قدردانی کرد و به ویژگیهای مثبت وی اشاره کرد: «ایشان با تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر، زحمات بسیاری کشیدند. این تلاشها شایسته تقدیر است.»
وی در ادامه به نکتهای قرآنی اشاره کرد که در مدیریت و تعاملات بسیار راهگشاست و گفت: «خداوند در قرآن کریم درباره پیامبر اکرم (ص) میفرماید: “فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ…” این الگوی پیامبری نشان میدهد که رأفت، مهربانی و اخلاق نیکو، رمز موفقیت در مدیریت و جذب دلهاست.»
در پایان، حجتالاسلام امیری از کادر درمان و پزشکان که در طول دوران بیماریاش زحمات بسیاری کشیدند، تشکر کرد و با اشاره به اهمیت توانمندی افراد شایسته، ابراز امیدواری کرد که شعار دولت جناب آقای دکتر پزشکیان، یعنی وفاق ملی، در عمل محقق شود.
وی تصریح کرد: «چندین نفر از پزشکان به من تذکر دادند که باید مراقب باشیم فضای دانشگاهها از دخالتهای غیرضروری مصون بماند. توانمندی افراد شایسته، همانگونه که مقام معظم رهبری درباره سردار سلیمانی فرمودند، باید مورد توجه قرار گیرد. ایشان درباره سردار دلها فرمودند: «اگر ده سال دیگر هم زنده بودند، من ایشان را در مسئولیتهای مهم نگه میداشتم.» تغییر دولتها نباید باعث نادیده گرفتن افراد کارآمد شود. الحمدلله شعار دولت جناب آقای دکتر پزشکیان، وفاق ملی است و امیدواریم این شعار در عمل نیز محقق شود.
بار دیگر از همه شما عزیزان که با حضور و محبت خود، بنده را شرمنده کردید، سپاسگزارم. برای آقای دکتر نوریپور و جناب آقای دکتر کرمی آرزوی توفیق دارم. امیدوارم همه اعمال و تلاشهای ما مورد رضایت خداوند متعال و اهل بیت (ع) قرار گیرد.
در ادامه این مراسم، سردار حمید خرمدل، فرمانده سابق سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد، در سخنانی ضمن تقدیر از تلاشهای مسئولان دانشگاه یاسوج، بر اهمیت نقش این دانشگاه در ارتقای علمی و فرهنگی استان تأکید کرد.
وی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: «ابتدا از خداوند متعال سپاسگزارم که به بنده حقیر توفیق داد تا در این جمع فرهیخته حضور یابم. از صمیم قلب برای همه شما، بهویژه اساتید گرانقدر و کارکنان محترم دانشگاه یاسوج، آرزوی سلامتی و موفقیت دارم و برایتان دعا میکنم. دانشگاه یاسوج به خودی خود شایسته احترام است، چراکه شما عزیزان با زحمات بیوقفه خود در راستای اعتلای علمی، دانشی و فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد و کشورمان تلاش میکنید. شخصاً به این دانشگاه ارادت ویژهای دارم، زیرا دخترم از دانشآموختگان همین دانشگاه است. از همه شما بابت زحمات ارزشمندی که کشیدهاید و میکشید، صمیمانه تشکر میکنم.»
سردار خرمدل در ادامه افزود: «امر فرمودند که دقایقی در خدمت شما عزیزان سخن بگویم. در این فرصت، پیش از هر چیز مایلم از برادر عزیزم، جناب آقای دکتر کرمی، تقدیر و تشکر کنم. الحق و الانصاف، در دوران مسئولیت ایشان، دانشگاه یاسوج از آرامشی مثالزدنی برخوردار بود. اعتقاد و باور قلبی من این است که دانشگاه باید محل تحصیل، کسب دانش و توسعه فرهنگ باشد و نه عرصهای برای مسائل سیاسی یا، خداینکرده، ناهنجاریها. دانشگاه باید فضایی امن و معنوی برای تعالی انسانها فراهم کند. دکتر کرمی در حد توان خود در این مسیر گام برداشتند و این تلاشها شایسته تقدیر است.»
وی با اشاره به اقدامات صورتگرفته در حوزه فرهنگی و معنوی دانشگاه یاسوج، گفت: «در حوزههایی که به ما مربوط میشود، بهویژه در بحث اردوهای راهیان نور، باید از زحمات این برادر بزرگوار تشکر ویژهای داشته باشم. به لطف تلاشهای ایشان، استان ما در این حوزه جزو استانهای رده اول کشور قرار گرفت. از همه روسای دانشگاهها، بهویژه جناب آقای دکتر کرمی که مسئولیت ستاد اعزام راهیان نور را بر عهده داشتند، قدردانی میکنم. علاوه بر این، ابتکارات ارزشمندی مانند همکاری با بسیج دانشجویی برای اعزام دانشجویان به عتبات عالیات و شرکت در پیادهروی اربعین، از جمله اقدامات ماندگار ایشان بود که شایسته ستایش است.»
فرمانده سابق سپاه فتح استان همچنین به پیشرفتهای علمی دانشگاه یاسوج اشاره کرد و اظهار داشت: «الحمدلله، همانطور که حجتالاسلام امیری نیز اشاره فرمودند، دانشگاه یاسوج از نظر علمی پیشرفتهای قابلتوجهی داشته و در دوران مسئولیت جناب آقای دکتر کرمی نیز این روند ادامه یافت. برای سلامتی حجتالاسلام امیری دعا میکنیم و امیدواریم بهزودی شاهد بهبودی کامل ایشان باشیم.»
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای دانشگاه، افزود: «در حوزه زیرساختی نیز دانشگاه شاهد توسعه چشمگیری بود که این دستاوردها در کارنامه خدمتی آقای کرمی و دانشگاه یاسوج ثبت خواهد شد. بهعنوان یک شهروند و کسی که از نزدیک شاهد این تلاشها بودهام، از این برادر عزیز صمیمانه تشکر میکنم.»
سردار خرمدل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه، گفت: «از برادر بزرگواری که امروز بهطور رسمی معرفی میشوند، جناب آقای دکتر نوریپور، تشکر میکنم. ایشان از اساتید ارزشمند، شایسته و با شخصیت دانشگاه هستند و یقیناً جای دکتر کرمی را بهخوبی پر خواهند کرد. سپاسگزارم و آرزو میکنیم این انتصاب، خیر و برکت برای دانشگاه به همراه داشته باشد. به دکتر نوریپور نیز صمیمانه تبریک میگویم و امیدوارم در دوران مسئولیت خود بدرخشند و موفق باشند.»
فرمانده سابق سپاه فتح در پایان سخنان خود، ضمن اعلام حمایت مجموعه سپاه از دانشگاه یاسوج، تصریح کرد: «ما در مجموعه سپاه فتح، بهعنوان خدمتگزاران مردم، در کنار شما هستیم. دکتر نوریپور و دانشگاه یاسوج میتوانند در هر حوزهای که نیاز به مشاوره، همکاری یا کمک باشد، روی حمایت ما حساب کنند. مجموعه سپاه وظیفه دارد در کنار مدیران خدمتگزار، در خدمت مردم شریف باشد.»
آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه یاسوج، با حضور دکتر احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی در سالن اجتماعات دکتر عسکریان برگزار شد. در این مراسم، ضمن قدردانی از خدمات دکتر کرمی، دکتر نوریپور به عنوان رئیس جدید معرفی شد.
به گزارش کبنا نیوز، آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه یاسوج، عصر روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، با حضور دکتر احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و جمعی از مسئولان استانی، شهرستانی، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در سالن اجتماعات دکتر عسکریان این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم، دکتر احمدرضا خضری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و رزمندگان، با بیان سخنانی در وصف شهر یاسوج، این دیار را «سرزمین قهرمانان»، «ییلاق تمدنهای کهن ایرانزمین»، «زادگاه اقوام مختلف ایرانی» و «خاستگاه شیرمردان و شیرزنان وطندوست» توصیف کرد و اظهار داشت: «یاسوج، دیار بشار و مهریان، خاستگاه اقوام لر، ترک، بختیاری، فارس، بویراحمدی، بهمئی، طیبی، باوی و دشمنزیاری است که در عرصههای ایثار، همواره پیشگام بودهاند.»
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای دانشگاه یاسوج، گفت: «این دانشگاه با وجود گذشت تنها چهار دهه از عمر خود، توانسته در میان دانشگاههای برتر کشور قرار گیرد و رتبههای ۱۸، ۱۹ و ۲۰ را در رتبهبندیهای کشوری کسب کند که نشانه ظرفیتهای قابل توجه آن است.»
خضری افزود: «دانشگاه یاسوج با چهار دانشکده بزرگ، دو پژوهشکده، دو مرکز علمی اقماری، بیش از ۶۳۰۰ دانشجو، بیش از ۲۵۰ عضو هیئت علمی، ثبت حدود ۳۰۰۰ مقاله در پایگاههای علمی معتبر نظیر ISI و دارا بودن فضای فیزیکی بالغ بر ۴۰ هکتار، از زیرساختهای ارزشمندی برخوردار است. با این حال، چالشهایی چون کاهش جذب دانشجو در رشتههای علوم پایه، علوم انسانی و مهندسی، فرسودگی فضاهای فیزیکی، ناترازی مالی، کمبود نیروی انسانی و نابرابری در بخشهای مختلف، از جمله مسائل پیشروی دانشگاه است.»
مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه یاسوج یک سرمایه ملی و بینالمللی در مسیر جهانی شدن است، خاطرنشان کرد: «دانشگاه محل علم و عالمان، مغز متفکر توسعه و پیشرفت کشور است. باید حرمت آن حفظ شود و از رفتارهای غیردانشگاهی پرهیز گردد. دانشگاه نباید مورد گروکشی سیاسی یا تحقیر قرار گیرد، بلکه باید در صدر بنشیند و قدر دیده شود.»
وی با تأکید بر نقش دانشگاه در حل مسائل کشور گفت: «منابع دانشگاه از بیتالمال و از جیب مردم تهیه میشود؛ از پیرزنی در سیستان که در کپر زندگی میکند تا دخترکی که در چهارراهها به سختی روزگار میگذراند. بنابراین دانشگاه باید مرجع پاسخ به مسائل کلان کشور باشد؛ از چالشهای انرژی و اقتصاد تا بحرانهای زیستمحیطی.»
خضری با اشاره به خاطرهای از ماهاتیر محمد، نخستوزیر پیشین مالزی، و رویکرد وی به توسعه از مسیر دانشگاه، افزود: «مرجعیت علمی اساتید کشور باید به رسمیت شناخته شود و هرچه در توان است برای تقویت آنان بهکار گرفته شود. دانشگاه جایی برای پیشبرد توسعه ملی است و نباید با آن شوخی کرد.» وی همچنین با تأکید بر لزوم تضمین کیفیت خدمات دانشگاه، اظهار داشت:
«دانشگاه باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و در حوزه آموزش، پژوهش و خدمات اجتماعی استانداردهای کیفی را رعایت کند. کیفیت یعنی رضایت دانشجو، استاد، کارمند و جامعه.»
وی در ادامه بر ضرورت حمایت معیشتی از اعضای دانشگاه تأکید کرد و گفت: «کارکنان زحمتکش دانشگاه نباید برای معیشت خود شرمنده خانوادههایشان باشند. اساتید نیز باید با امنیت شغلی و آرامش خاطر فعالیت علمی داشته باشند. این مسأله در دستور کار وزیر علوم و دولت قرار دارد.»
خضری همچنین با اشاره به ضرورت نشاط در فضای دانشگاه، تصریح کرد: «نباید فضای دانشگاه افسرده باشد. انجمنهای علمی، تشکلهای دانشجویی و برنامههای فرهنگی، مذهبی، علمی و تفریحی باید فعال و پوینده باشند. دانشگاه باید نسبت به مسائل سیاسی حساس، اما مستقل از بازیهای حزبی باشد.»
وی دانشگاه یاسوج را بهعنوان نماد همزیستی اقوام در استان، زمینهساز همگرایی ملی و تقویت هویت ایرانی دانست و گفت:
«در چنین فضایی، دانشگاه باید نقشآفرینی جدی در دفاع از هویت ملی از جمله خلیج فارس داشته باشد.»
مدیرکل وزارتی وزارت علوم، همچنین از اساتید خواست رشتهها را بر اساس نیاز جامعه و آینده علمی کشور طراحی کنند و از حفظ رشتههای بدون تقاضا پرهیز کنند: «ضروری است به سمت رشتههای بینرشتهای، فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی، علوم شناختی و کوانتوم حرکت کنیم. دانشگاه باید دائماً خود را بازنگری و ارزیابی کند.»
خضری در بخش پایانی سخنان خود با تقدیر از دکتر کرمی، رئیس پیشین دانشگاه یاسوج، گفت: «ایشان بخش کوچکی از خدمات خود را بیان کردند، اما اگر فرصت بیشتری داشتند، کارنامهای پرمحتوا ارائه میدادند. فعالیتهای اجرایی گذراست، اما کلاس درس و آموزش دانشجو سرمایهای ماندگار است. دکتر کرمی به کلاس درس بازمیگردند و حفظ حرمت ایشان، یک وظیفه اخلاقی، شرعی و قانونی است.»
وی همچنین با معرفی دکتر نوریپور به عنوان رئیس جدید دانشگاه یاسوج، اظهار داشت: «دکتر نوریپور فردی باانگیزه، معقول، با تجربه و عاشق خدمت است که مسئولیت خطیر ریاست دانشگاه را در شرایط دشوار پذیرفته است. ایشان سابقه معاونت، مدیرکلی و ریاست دانشگاه را در کارنامه دارند و آمدهاند تا دانشگاه یاسوج را چند گام به جلو ببرند.»
خضری در پایان از همه اقشار دانشگاهی، مسئولان استانی و نمایندگان مجلس خواست تا از مدیریت جدید حمایت کنند و افزود:
«کمک به دکتر نوریپور، کمک به دانشگاه یاسوج و در نهایت کمک به ایران است. به فرموده امیرالمؤمنین (ع)، فرصتها چون ابر میگذرند. باید از آنها بهره برد.»
وی سخنان خود را با ذکر دعایی برای رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهور، دولت، شهدای علمی و هستهای، و با بیتی از حکیم نظامی گنجوی به پایان رساند:
خدایا جهان پادشاهی تو راست
ز ما خدمت آید، خدایی تو راست
پناه بلندی و پستی تویی
همه نیستند، آنچه هستی تویی
همه آفریدست بالا و پست
تویی آفرینندهی هر چه هست
در این مراسم، مهدی نوریپور بهطور رسمی به عنوان رئیس دانشگاه یاسوج معارفه و از خدمات بهادر کرمی، رئیس پیشین دانشگاه، قدردانی شد.











.jpg)
به گزارش کبنا نیوز، بعد از ظهر امروز (دوشنبه 22 اردیبهشتماه 1404)، مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه یاسوج با حضور احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات دکتر عسکریان برگزار شد.
این مراسم با حضور ستار هدایتخواه، سردار مصطفی مثنوی (فرمانده جدید سپاه فتح)، سردار حمید خرمدل (فرمانده سابق سپاه فتح)، سردار حکمتیان (فرمانده تیپ 48 فتح)، سید علی معتمدیپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه یاسوج برگزار گردید.
سردار حمید خرمدل و سردار مصطفی مثنوی باهم وارد سالن محل برگزاری مراسم تودیع و معارفه شدند. خرمدل قبل از صحبتهایش گفت؛ دیگر جلسه فردا موضوعیتی ندارد؛ چونکه مجری مراسم معارفه را برگزار کرد. [لبخند حضار]


نماینده استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه حضور نداشت، برخی از منابع میگویند که اختلافی بین استانداری کهگیلویه و بویراحمد و دانشگاه یاسوج به دلایل نامشخص بهوجود آمده است.
.jpeg)
حجتالاسلام والمسلمین خیرالله امیری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج، در این جلسه اظهار کرد: «در ابتدا، از خداوند متعال سپاسگزارم که به من توفیق داد تا در جمع شما فرهیختگان حضور یابم. از آنجا که به دلیل کسالت و بستری شدن در بیمارستان نتوانستم در برخی مناسبتها حضور داشته باشم، از همین جا روز معلم را به تمامی اساتید، معلمان و استادان گرانقدر دانشگاه یاسوج تبریک عرض میکنم.»
وی در ادامه گفت: «وقتی حادثهای برای ما رخ داد، واقعهای سنگین بود و مرگ به ما نزدیک شد. در آن لحظات، از خداوند متعال خواستم: “خدایا، اگر لایق باشیم، افتخار شهادت را نصیب ما بفرما…” این نعمت حضور شما و این محبتهای بیریا، با هیچ موهبت مادی قابل مقایسه نیست. از صمیم قلب از تکتک شما عزیزان سپاسگزارم.»
خیرالله امیری همچنین از زحمات جناب آقای دکتر کرمی قدردانی کرد و به ویژگیهای مثبت وی اشاره کرد: «ایشان با تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر، زحمات بسیاری کشیدند. این تلاشها شایسته تقدیر است.»
وی در ادامه به نکتهای قرآنی اشاره کرد که در مدیریت و تعاملات بسیار راهگشاست و گفت: «خداوند در قرآن کریم درباره پیامبر اکرم (ص) میفرماید: “فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ…” این الگوی پیامبری نشان میدهد که رأفت، مهربانی و اخلاق نیکو، رمز موفقیت در مدیریت و جذب دلهاست.»
در پایان، حجتالاسلام امیری از کادر درمان و پزشکان که در طول دوران بیماریاش زحمات بسیاری کشیدند، تشکر کرد و با اشاره به اهمیت توانمندی افراد شایسته، ابراز امیدواری کرد که شعار دولت جناب آقای دکتر پزشکیان، یعنی وفاق ملی، در عمل محقق شود.
وی تصریح کرد: «چندین نفر از پزشکان به من تذکر دادند که باید مراقب باشیم فضای دانشگاهها از دخالتهای غیرضروری مصون بماند. توانمندی افراد شایسته، همانگونه که مقام معظم رهبری درباره سردار سلیمانی فرمودند، باید مورد توجه قرار گیرد. ایشان درباره سردار دلها فرمودند: «اگر ده سال دیگر هم زنده بودند، من ایشان را در مسئولیتهای مهم نگه میداشتم.» تغییر دولتها نباید باعث نادیده گرفتن افراد کارآمد شود. الحمدلله شعار دولت جناب آقای دکتر پزشکیان، وفاق ملی است و امیدواریم این شعار در عمل نیز محقق شود.
بار دیگر از همه شما عزیزان که با حضور و محبت خود، بنده را شرمنده کردید، سپاسگزارم. برای آقای دکتر نوریپور و جناب آقای دکتر کرمی آرزوی توفیق دارم. امیدوارم همه اعمال و تلاشهای ما مورد رضایت خداوند متعال و اهل بیت (ع) قرار گیرد.
در ادامه این مراسم، سردار حمید خرمدل، فرمانده سابق سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد، در سخنانی ضمن تقدیر از تلاشهای مسئولان دانشگاه یاسوج، بر اهمیت نقش این دانشگاه در ارتقای علمی و فرهنگی استان تأکید کرد.
وی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: «ابتدا از خداوند متعال سپاسگزارم که به بنده حقیر توفیق داد تا در این جمع فرهیخته حضور یابم. از صمیم قلب برای همه شما، بهویژه اساتید گرانقدر و کارکنان محترم دانشگاه یاسوج، آرزوی سلامتی و موفقیت دارم و برایتان دعا میکنم. دانشگاه یاسوج به خودی خود شایسته احترام است، چراکه شما عزیزان با زحمات بیوقفه خود در راستای اعتلای علمی، دانشی و فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد و کشورمان تلاش میکنید. شخصاً به این دانشگاه ارادت ویژهای دارم، زیرا دخترم از دانشآموختگان همین دانشگاه است. از همه شما بابت زحمات ارزشمندی که کشیدهاید و میکشید، صمیمانه تشکر میکنم.»
سردار خرمدل در ادامه افزود: «امر فرمودند که دقایقی در خدمت شما عزیزان سخن بگویم. در این فرصت، پیش از هر چیز مایلم از برادر عزیزم، جناب آقای دکتر کرمی، تقدیر و تشکر کنم. الحق و الانصاف، در دوران مسئولیت ایشان، دانشگاه یاسوج از آرامشی مثالزدنی برخوردار بود. اعتقاد و باور قلبی من این است که دانشگاه باید محل تحصیل، کسب دانش و توسعه فرهنگ باشد و نه عرصهای برای مسائل سیاسی یا، خداینکرده، ناهنجاریها. دانشگاه باید فضایی امن و معنوی برای تعالی انسانها فراهم کند. دکتر کرمی در حد توان خود در این مسیر گام برداشتند و این تلاشها شایسته تقدیر است.»
وی با اشاره به اقدامات صورتگرفته در حوزه فرهنگی و معنوی دانشگاه یاسوج، گفت: «در حوزههایی که به ما مربوط میشود، بهویژه در بحث اردوهای راهیان نور، باید از زحمات این برادر بزرگوار تشکر ویژهای داشته باشم. به لطف تلاشهای ایشان، استان ما در این حوزه جزو استانهای رده اول کشور قرار گرفت. از همه روسای دانشگاهها، بهویژه جناب آقای دکتر کرمی که مسئولیت ستاد اعزام راهیان نور را بر عهده داشتند، قدردانی میکنم. علاوه بر این، ابتکارات ارزشمندی مانند همکاری با بسیج دانشجویی برای اعزام دانشجویان به عتبات عالیات و شرکت در پیادهروی اربعین، از جمله اقدامات ماندگار ایشان بود که شایسته ستایش است.»
فرمانده سابق سپاه فتح استان همچنین به پیشرفتهای علمی دانشگاه یاسوج اشاره کرد و اظهار داشت: «الحمدلله، همانطور که حجتالاسلام امیری نیز اشاره فرمودند، دانشگاه یاسوج از نظر علمی پیشرفتهای قابلتوجهی داشته و در دوران مسئولیت جناب آقای دکتر کرمی نیز این روند ادامه یافت. برای سلامتی حجتالاسلام امیری دعا میکنیم و امیدواریم بهزودی شاهد بهبودی کامل ایشان باشیم.»
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای دانشگاه، افزود: «در حوزه زیرساختی نیز دانشگاه شاهد توسعه چشمگیری بود که این دستاوردها در کارنامه خدمتی آقای کرمی و دانشگاه یاسوج ثبت خواهد شد. بهعنوان یک شهروند و کسی که از نزدیک شاهد این تلاشها بودهام، از این برادر عزیز صمیمانه تشکر میکنم.»
سردار خرمدل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه، گفت: «از برادر بزرگواری که امروز بهطور رسمی معرفی میشوند، جناب آقای دکتر نوریپور، تشکر میکنم. ایشان از اساتید ارزشمند، شایسته و با شخصیت دانشگاه هستند و یقیناً جای دکتر کرمی را بهخوبی پر خواهند کرد. سپاسگزارم و آرزو میکنیم این انتصاب، خیر و برکت برای دانشگاه به همراه داشته باشد. به دکتر نوریپور نیز صمیمانه تبریک میگویم و امیدوارم در دوران مسئولیت خود بدرخشند و موفق باشند.»
فرمانده سابق سپاه فتح در پایان سخنان خود، ضمن اعلام حمایت مجموعه سپاه از دانشگاه یاسوج، تصریح کرد: «ما در مجموعه سپاه فتح، بهعنوان خدمتگزاران مردم، در کنار شما هستیم. دکتر نوریپور و دانشگاه یاسوج میتوانند در هر حوزهای که نیاز به مشاوره، همکاری یا کمک باشد، روی حمایت ما حساب کنند. مجموعه سپاه وظیفه دارد در کنار مدیران خدمتگزار، در خدمت مردم شریف باشد.»
آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه یاسوج، با حضور دکتر احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی در سالن اجتماعات دکتر عسکریان برگزار شد. در این مراسم، ضمن قدردانی از خدمات دکتر کرمی، دکتر نوریپور به عنوان رئیس جدید معرفی شد.
به گزارش کبنا نیوز، آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه یاسوج، عصر روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، با حضور دکتر احمدرضا خضری، مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و جمعی از مسئولان استانی، شهرستانی، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در سالن اجتماعات دکتر عسکریان این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم، دکتر احمدرضا خضری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و رزمندگان، با بیان سخنانی در وصف شهر یاسوج، این دیار را «سرزمین قهرمانان»، «ییلاق تمدنهای کهن ایرانزمین»، «زادگاه اقوام مختلف ایرانی» و «خاستگاه شیرمردان و شیرزنان وطندوست» توصیف کرد و اظهار داشت: «یاسوج، دیار بشار و مهریان، خاستگاه اقوام لر، ترک، بختیاری، فارس، بویراحمدی، بهمئی، طیبی، باوی و دشمنزیاری است که در عرصههای ایثار، همواره پیشگام بودهاند.»
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای دانشگاه یاسوج، گفت: «این دانشگاه با وجود گذشت تنها چهار دهه از عمر خود، توانسته در میان دانشگاههای برتر کشور قرار گیرد و رتبههای ۱۸، ۱۹ و ۲۰ را در رتبهبندیهای کشوری کسب کند که نشانه ظرفیتهای قابل توجه آن است.»
خضری افزود: «دانشگاه یاسوج با چهار دانشکده بزرگ، دو پژوهشکده، دو مرکز علمی اقماری، بیش از ۶۳۰۰ دانشجو، بیش از ۲۵۰ عضو هیئت علمی، ثبت حدود ۳۰۰۰ مقاله در پایگاههای علمی معتبر نظیر ISI و دارا بودن فضای فیزیکی بالغ بر ۴۰ هکتار، از زیرساختهای ارزشمندی برخوردار است. با این حال، چالشهایی چون کاهش جذب دانشجو در رشتههای علوم پایه، علوم انسانی و مهندسی، فرسودگی فضاهای فیزیکی، ناترازی مالی، کمبود نیروی انسانی و نابرابری در بخشهای مختلف، از جمله مسائل پیشروی دانشگاه است.»
مدیرکل وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه یاسوج یک سرمایه ملی و بینالمللی در مسیر جهانی شدن است، خاطرنشان کرد: «دانشگاه محل علم و عالمان، مغز متفکر توسعه و پیشرفت کشور است. باید حرمت آن حفظ شود و از رفتارهای غیردانشگاهی پرهیز گردد. دانشگاه نباید مورد گروکشی سیاسی یا تحقیر قرار گیرد، بلکه باید در صدر بنشیند و قدر دیده شود.»
وی با تأکید بر نقش دانشگاه در حل مسائل کشور گفت: «منابع دانشگاه از بیتالمال و از جیب مردم تهیه میشود؛ از پیرزنی در سیستان که در کپر زندگی میکند تا دخترکی که در چهارراهها به سختی روزگار میگذراند. بنابراین دانشگاه باید مرجع پاسخ به مسائل کلان کشور باشد؛ از چالشهای انرژی و اقتصاد تا بحرانهای زیستمحیطی.»
خضری با اشاره به خاطرهای از ماهاتیر محمد، نخستوزیر پیشین مالزی، و رویکرد وی به توسعه از مسیر دانشگاه، افزود: «مرجعیت علمی اساتید کشور باید به رسمیت شناخته شود و هرچه در توان است برای تقویت آنان بهکار گرفته شود. دانشگاه جایی برای پیشبرد توسعه ملی است و نباید با آن شوخی کرد.» وی همچنین با تأکید بر لزوم تضمین کیفیت خدمات دانشگاه، اظهار داشت:
«دانشگاه باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و در حوزه آموزش، پژوهش و خدمات اجتماعی استانداردهای کیفی را رعایت کند. کیفیت یعنی رضایت دانشجو، استاد، کارمند و جامعه.»
وی در ادامه بر ضرورت حمایت معیشتی از اعضای دانشگاه تأکید کرد و گفت: «کارکنان زحمتکش دانشگاه نباید برای معیشت خود شرمنده خانوادههایشان باشند. اساتید نیز باید با امنیت شغلی و آرامش خاطر فعالیت علمی داشته باشند. این مسأله در دستور کار وزیر علوم و دولت قرار دارد.»
خضری همچنین با اشاره به ضرورت نشاط در فضای دانشگاه، تصریح کرد: «نباید فضای دانشگاه افسرده باشد. انجمنهای علمی، تشکلهای دانشجویی و برنامههای فرهنگی، مذهبی، علمی و تفریحی باید فعال و پوینده باشند. دانشگاه باید نسبت به مسائل سیاسی حساس، اما مستقل از بازیهای حزبی باشد.»
.jpeg)
«در چنین فضایی، دانشگاه باید نقشآفرینی جدی در دفاع از هویت ملی از جمله خلیج فارس داشته باشد.»
مدیرکل وزارتی وزارت علوم، همچنین از اساتید خواست رشتهها را بر اساس نیاز جامعه و آینده علمی کشور طراحی کنند و از حفظ رشتههای بدون تقاضا پرهیز کنند: «ضروری است به سمت رشتههای بینرشتهای، فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی، علوم شناختی و کوانتوم حرکت کنیم. دانشگاه باید دائماً خود را بازنگری و ارزیابی کند.»
خضری در بخش پایانی سخنان خود با تقدیر از دکتر کرمی، رئیس پیشین دانشگاه یاسوج، گفت: «ایشان بخش کوچکی از خدمات خود را بیان کردند، اما اگر فرصت بیشتری داشتند، کارنامهای پرمحتوا ارائه میدادند. فعالیتهای اجرایی گذراست، اما کلاس درس و آموزش دانشجو سرمایهای ماندگار است. دکتر کرمی به کلاس درس بازمیگردند و حفظ حرمت ایشان، یک وظیفه اخلاقی، شرعی و قانونی است.»
وی همچنین با معرفی دکتر نوریپور به عنوان رئیس جدید دانشگاه یاسوج، اظهار داشت: «دکتر نوریپور فردی باانگیزه، معقول، با تجربه و عاشق خدمت است که مسئولیت خطیر ریاست دانشگاه را در شرایط دشوار پذیرفته است. ایشان سابقه معاونت، مدیرکلی و ریاست دانشگاه را در کارنامه دارند و آمدهاند تا دانشگاه یاسوج را چند گام به جلو ببرند.»
خضری در پایان از همه اقشار دانشگاهی، مسئولان استانی و نمایندگان مجلس خواست تا از مدیریت جدید حمایت کنند و افزود:
«کمک به دکتر نوریپور، کمک به دانشگاه یاسوج و در نهایت کمک به ایران است. به فرموده امیرالمؤمنین (ع)، فرصتها چون ابر میگذرند. باید از آنها بهره برد.»
وی سخنان خود را با ذکر دعایی برای رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهور، دولت، شهدای علمی و هستهای، و با بیتی از حکیم نظامی گنجوی به پایان رساند:
خدایا جهان پادشاهی تو راست
ز ما خدمت آید، خدایی تو راست
پناه بلندی و پستی تویی
همه نیستند، آنچه هستی تویی
همه آفریدست بالا و پست
تویی آفرینندهی هر چه هست
در این مراسم، مهدی نوریپور بهطور رسمی به عنوان رئیس دانشگاه یاسوج معارفه و از خدمات بهادر کرمی، رئیس پیشین دانشگاه، قدردانی شد.











.jpg)
.jpg)