تاریخ انتشار
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۰۳:۱۶
کد مطلب : ۴۹۸۷۲۷
اولین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴ برگزار شد؛
افتخاری: اگر شرکت نفت همکاری کند در چند سال آینده ما چیزی از پارک خراسان کم نخواهم داشت / رئیس پارک فاوا: حداقل ده شرکت در کهگیلویه و بویراحمد را حمایت میکنیم / معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان: باید حداقل 90 شرکت دانشبنیان در استان وجود داشت، اما تنها 20 شرکت وجود دارد / استاندار: هر جا به نیروهای انسانی استان توجه شده، نتیجه آن را دیدهایم
۰
کبنا ؛اولین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴ با حضور یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، تورج امرایی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان، مصطفی مافی ریاست پارک فاوا و جمعی از مسئولین استانی برگزار شد.
به گزارش کبنا، در این نشست، نصرالله افتخاری رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: دیروز و امروز مفتخر به میزبانی عزیزانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و بزرگوارانی از وزارت ارتباطات، به خصوص پارک فاوا بودیم.
وی با بیان اینکه سفری که این عزیزان به استان داشتند به دعوت پارک علم فناوری استان صورت گرفته است، گفت: یک هدف از این میزبانی، پیگیری مصوبات سفر وزیر محترم ارتباطات به استان کهگیلویه و بویراحمد بود. در مصوبات سفر وزیر، چند مصوبه خاص وجود داشت که مخاطب اصلیاش حوزه فناوری استان بود؛ بالاخص اتصال پارک استان به شبکه توسعه اتصال دیجیتال، تاسیس کارخانه نوآوری در مرکز استان و استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی شرکتهای بزرگ مخاطب وزارت ارتباطات.
وی افزود: در راستای بحث اتصال به شبکه که انشاالله امروز مصوباتش اخذ و استان به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال متصل میشود، اقداماتی از طرف وزارت ارتباطات صورت گرفت؛ بالاخص تجهیز یک آزمایشگاه تخصصی اقتصاد دیجیتال در مجموعه پارک علم و فناوری استان که تمامی تجهیزات از طرف وزارت ارتباطات و پارک فاوا در حال تأمین است و ان شا الله ظرف یک ماه آینده در مجموعه پارک علم و فناوری استان مستقر خواهد شد.
افتخاری ادامه داد: در راستای حمایت از شرکتها و بحث در ذیل شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال، فراخوانی از طرف پارک فاوا مختص شرکتهای دانش بنیان استان اعلام شد که شرکتها طرحهای خود را در فراخوان اعلام کردند و حالا در حال حمایت هستند. انشاالله اتفاقات مثبتی در این راستا خواهد افتاد و دکتر نافی توضیح خواهد داد.
وی در ادامه گفت: یکی از چالشها و مشکلاتی که برای توسعه شرکتهای دانش بنیان در استان داشتیم، این چالش بود که شاید از نگاه ارزیابهای معاونت علمی، گاهاً نگاه سختگیرانهای به مجموعه شرکتهایی که در فرآیند ارزیابی شرکت میکردند وجود داشت، از این جهت به صورت خاص از جناب دکتر امرایی دعوت شد از نزدیک وضعیت شرکتهای استان را مشاهده کنند.
رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: تیم دکتر امرایی از چهار تا از شرکتهای دانشبنیان بازدید داشتند و از نزدیک با مسائل و مشکلات شرکتها آشنا شدند و قول مساعد برای رفع خیلی سریع این مشکلات داده شد؛ بنا بر این شد که معاونت علمی ریاست جمهوری میزبان تعدادی از این شرکتها در مرکز باشند و از نزدیک مسائلشان را بررسی و مرتفع کنند.
وی در ادامه به بازدید از سایتهای مختلف پارک علم و فناوری اشاره کرد و گفت: از سازمان جهاد کشاورزی بابت حمایتی که از سایت برای بحث کارخانه نوآوری داشتند تشکر میکنم. گ
وی افزود: دکتر امرایی از سایت دانشگاه آزاد بازدید داشتند و شرایط سایت را از نزدیک مشاهده فرمودند و انشاالله این مسیری که حالا بخش صنعتی پارک پیشبینی شده، با حمایت جناب دکتر رحمانی تسهیل خواهد شد.
افتخاری با اشاره به بازدید از شرکتهای حوزه گیاهان دارویی گفت: در حوزه گیاهان دارویی امروز آقای دکتر از دو تا از شرکتها به صورت خاص بازدید داشتند و در جریان بحث توسعه فناوری قرار گرفتند.
وی با اشاره به حوزه ی نفت و گاز و پتروشیمی نیز گفت: در این زمینه خبرهای بسیار خوبی در جهت رایزنیهایی در سطح ملی برای بحث جذب اعتبار مالیاتی شرکتهای مرتبط با نفت گاز و پتروشیمی اتفاق افتاد که این نوید را به ما داد که انشاالله در آینده نزدیک بتوانیم برای توسعه زیرساختها از این ظرفیت استفاده کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به درخواستهای غلامرضا تاجگردون اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای بالای استان در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، ما بحث کارخانه نوآوری نفت و گاز و پتروشیمی را مطرح کردیم که در همان مرکز بیس آن گذاشته شود.

وی عنوان کرد: اگر این اتفاق بیفتد و همت شرکت نفت هم پای کار بیاید، مطمئناً در چند سال آینده ما چیزی از پارک خراسان در این حوزه کم نخواهم داشت. طرح این آماده و به معاونت ارسال شده است. معاونت نیز کاربرگهایی ارسال کردهاند و ما در حال پر کردنشان هستیم. خواهش داریم دستور فرمایید در فرآیند کارشناسی خیلی سختگیری نسبت به مجموعه نداشته باشند.
وی گفت: در بحث اتصال استان به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال، مخاطب صرفاً پارک نیست، بلکه دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد مخاطب اصلی این شبکه هستند.
در ادامه، مصطفی مافی ریاست پارک فاوا با بیان اینکه سه بند مستقیماً مرتبط با فناوران هست گفت: راهاندازی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال در پارک استان، راهاندازی کارخانه نوآوری و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در قالب تسهیلات هست.
وی افزود: بند مرتبط با پارک فاوا که بحث شبکه توسعه اقتصادی دیجیتال هست را کمی تشریح میکنم؛ پارک فاوا و کلاً وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکلیف دارد از توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور حمایت کند؛ به واسطه تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان و همچنین آییننامه ذیل آن؛ بر این اساس، وزارت ارتباطات، مکلف است در تمامی استانهای کشور با توسعه شبکه اقتصاد دیجیتال از طریق پارک فاوا حمایتهای لازم را از فناوران داشته باشد.
وی گفت: رویکرد جدید ما در این دوره این هست که نیازی نیست استانها یک پارک یا مرکز رشد دیگری مستقل از مراکز رشد پارکهای استانی شکل بدهند؛ در واقع، یک توافقنامه بالادستی با معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم در دست تهیه داریم که طی آن نیازهای فناوران در حوزه آی سی تی را شناسایی میکنیم.
وی با بیان اینکه جنس نیازهای هر استانی متفاوت است، گفت: در استانهای کمبرخوردار بیشتر جنس نیازها از جنس تجهیزات و فضای استقرار است، اما در استانهای برخوردار جنس نیازها، آزمایشگاه و تجهیزات خاص هست.
مافی افزود: با توجه به این قضایا امسال رقم قابل توجهی را در وزیر در اختیار پارک گذاشته و اولویتش هم را استانهای کمبرخوردار قرارداده است. به این خاطر ما سال 1404 اولین شعبهای که در شبکه اقتصادی دیجیتال داریم راهاندازی میکنیم و ان شاالله طی یک ماه آینده تکمیل خواهد شد در همین در استان بود. تقریبا با کمک پارک استان و فناوران استان فکر کنم چهار پنج جلسه برگزار شد. نیازهای دوستان به لحاظ تجهیزاتی بررسی شد و یک لیست تجهیزاتی تهیه شد؛ تقریبا به رقمی در حول و حوش 10 میلیارد تومان که الان در فرآیند خرید قرار دارد و معاونت پشتیبانی پایدار این تجهیزات را خریدش را انجام میدهد و بعد از خرید، تمامی این تجهیزات تحویل پارک در استان خواهد شد و در فضایی که پارک استان پیشبینی کرده این تجهیزات نصب خواهد شد و ان شاالله مورد بهرهبرداری دوستان قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه به استودیو تولید محتوا اشاره کرد و گفت: مسئله بعدی این بود که دیروز طی بازدیدی که داشتیم، دیدیم دوستان در حوزه استودیو تولید محتوا باز هم نیازهایی داشتند؛ ما حتما اینجا هم کمک میکنیم و یک استودیوی مناسبی را در پارک استان برای همه فناوران تجهیز میکنیم.
وی با بیان اینکه فراخوانی دادیم که طی آن از واحدهای فناور حوزه آی سی تی حمایت میکنیم، گفت: حالا در فاز اول تا سقف یک میلیارد تومان، تعداد 22 طرح به دست ما رسید. 15 طرح وارد فرآیند داوری شد. هفت طرح کیفیت لازم را نداشت. فکر میکنم در نهایت، 10 طرح انتخاب میشوند، فرآیند اعطای تسهیلات کمبهره یا بدون بهره با بازه تنفس مناسب در راستای توسعه محصول در اختیار دوستان قرار میگیرد. البته این فاز اول است. اگر دوستان مطمئناً این محصول را به سرانجام برسانند و نمونه ام وی پی را روی میز بگذارند، انشاالله بحث توسعه بازار هم در آن در مرحله مورد حمایت پارک قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: حداقل ده شرکت را حمایت میکنیم و سعی میکنیم انشاالله باز هم این عدد بیشتر شود؛ این فقط یک بار نیست، این فراخوانِ اولِ ما بود. دوباره اگر آقای دکتر افتخاری و یا فناوران استان نیاز باشند و اعلام کنند، ما هم فراخوانهای متعدد خواهیم داشت و آنقدر فراخوان خواهیم داد که هیچ فناوری در حوزه آی سی تی از این مزایا بیبهره باقی نماند.

وی در ادامه گفت: مسئله خیلی مهم و یک خبر خیلی خوب اینکه امسال وزارتخانه برنامههای امیدآفرینی دارد؛ یک رقم بسیار قابل توجهی را وزیر محترم در اختیار پارک گذاشته که بتواند انشاالله فناوریهای حوزههای آی سی تی و اقتصاد دیجیتال که میتوانند روی زندگی مردم تاثیر مثبت بگذارند و تحولات را مردم حس کنند، این برنامه را ما امسال در وزارتخانه داریم. فکر میکنم طی یک ماه یا 45 روز آینده یک فراخوان سراسری از صدا و سیما پخش خواهد شد، و یک برنامه گسترده در طول سال خواهیم داشت در همه حوزههای مرتبط با آی سی تی.
وی افزود: این هم یک اتفاق بسیار خوب است که فناورانی که از این فراخوانها جا ماندهاند به این فراخوان بسیار بزرگ برسند.
وی با بیان اینکه ما از همه دوستان خواهش داریم نیازهای خود را از طریق پارک استان به ما بگویند، گفت: انشاالله تمام حمایتهای خود را در این عرصه از فناوران استان انجام خواهیم داد.
وی در پایان گفت: معاونت توسعه بازار پارک، از نخبگان این استان هست. از او استفاده کنید. انشاالله که با حضور آقای دکتر حسینزاده، عقب ماندگیها با سرعت بیشتری جبران شوند و این استان هم مثل سایر استانهای برخوردار، از مزایای نوآوری و فناوری کشور بهرهمند گردد.
در ادامه این نشست، درخواستهای استان کهگیلویه و بویراحمد از دولت از زبان رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد. افتخاری عنوان کرد: درخواست اول ما این هست که در بحث جذب اعتبار مالیاتی، نگاه ویژهای به استان ما داشته باشید؛ شما رئیس کارگروه اعتبار مالیاتی وزارت هستید، خواهشی که وجود دارد این هست که شرکتهایی هم ممکن است مخاطب مجموعه معاونت باشند که تمایل داشته باشند اعتبار مالیاتی خود را در یکی از این کارها هزینه کنند، ما اینجا کاملا استفاده کنیم. خواهش میکنم آنها را به سمت مجموعه پارک علم و فناوری هدایت کنید
وی در ادامه به مسأله ارزیابی شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که ما داریم ارزیابی شرکتهای دانش بنیان هست. آمار از طرف پارک استان سال گذشته 38 شرکت در فرآیند قرار گرفتند و ما فقط توانستیم دو شرکت را تهیه دانشبنیانی بگیریم. مثلا ذیل یکی از این شرکتها دلیل رد شدن را عدم فروش صنعتی عنوان کرده بودند؛ اما با توجه به وضعیت صنعت استان به نظر من لازم است یک تسهیلگری فراهم شود. البته آقای دکتر رحمانی نامه ای در این راستا خطاب به دکتر افشین تهیه کردند که این نوع تسهیلگری انجام شود. حضور شما اینجا هم در همین راستا هست.
وی افزود: بعد از بازدید از چند تا از شرکتهایی که آقای دکتر حسیننژاد داشتند بازخورد او این بود که خیلی ناراحت کننده است؛ یعنی صحبت آقای دکتر بعد از این بازدیدها این بود که خیلی ناراحت شدند. چون همه این شرکتها تا هفتاد، هشتاد و بعضاً نود درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ولی متوقف شدند. اینجا هم به خاطر شرایط خاصی که شرکتها دارند در بحث اخذ تضامین مشکلاتی دارند. در قانون جدید خوشبختانه در این راستا کمک زیادی شده، اما من خواهش دارم از ظرفیت خود معاونت، از ظرفیت ستادهای معاونت، ستاد گیاهان دارویی و بالاخص از ظرفیت صندوق نوآوری شکوفایی به هر حال کمک کار ما باشید، تا بتوانیم این ظرفیتها را وارد استان کنیم.
وی در پایان گفت: درخواست آخر هم بحث کارخانه نوآوری یاسوج و گچساران هست؛ خواهش دارم در این راستا به هر حال کمک کار مجموعه پارک باشید.
در ادامه این نشست، تورج امرایی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان گفت: اراده آقای دکتر رحمانی به عنوان استاندار و معاون محترم اقتصادی، یک موتور محرک بسیار خوب هست؛ آن چیزی که من از نزدیک دارم میبینم، حتما شاهد یک جهشی در این حوزه خواهیم بود و این فرصت بسیار خوبی است برای هم دوستان پارک علم و فناوری و هم دانشگاه و هم شرکتهای دانش بنیان.
وی گفت: ظرفیت استان کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با متوسط کشوری از حیث دانشبنیان پایین است. ما بالغ بر ده هزار و صد شرکت دانشبنیان در کشور داریم و تقریبا به ازای هر نود هزار نفر جمعیت، باید ده شرکت دانش بنیان داشته باشیم. اگر جمعیت این استان را بین هشتصد هزار نفر تا نهصد هزار نفر فرض کنیم، این استان باید حداقل 90 شرکت دانش بنیان داشته باشد. اما چیزی که الان هست 20 شرکت دانش بنیان هست. فاصله زیاد است و امیدوار هستیم که در سالهای بعد این تعداد افزایش پیدا کند. بنابراین از نظر تعداد شرکتهای دانش بنیان وضعیت استان به نسبت متوسط کشور پایین هست.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان ادامه داد: نامهای که آقای دکتر رحمانی ارسال کرده بودند برای جناب آقای دکتر افشین این بود که خیلی از درخواستهای ما رد میشوند؛ به طور مثال سال گذشته 30 درخواست بوده و فقط دو مورد تایید شدند. اما رویکرد ما در ارزیابی دانش بنیان حالا یا خوب یا بد رویکرد ملی است. یعنی تمایزی بین اینکه شرکت در کجای کشور واقع شده قائل نمیشویم. این در مرحله ارزیابی است. عین سایر فرآیندهایی که ممکن است در کشور پیرامون ارزیابی وجود داشته باشد. اما بنای ما بر این است که حمایتها و توانمندسازیهایی که وجود دارد، در استانهای محروم متمرکز شود. این استان دومین استان از نظر میادین نفتی هست، از نظر کشاورزی و روان آب رتبه خیلی خوبی در کشور دارد و از نظر معادن نیز رتبه بسیار خوبی دارد؛ بنابراین ثروت خدادادی و پتانسیل بسیار خوبی در این استان هست و امیدوار هستیم که بشود در همین حوزه زیست بوم دانش بنیان را توسعه داد.
وی افزود: یکی از ماموریتهای اصلی ما حمایت از شرکتهایی است که میدانیم استعداد و برنامه رشد دارند و اگر از آنها حمایت شود حتما محصول خود را تجاریسازی و به بازار عرضه میکنند. دو شرکت که من همین قبل از اینکه خدمت دوستان برسیم بازدید کردیم، یکی از آنها که خیلی شرکت خوب و افتخارآمیزی هست؛ محصول تولید می کند که هم در سطح ملی از آن استفاده میشود و هم صادرات دارد؛ این خیلی ارزشمند است. شرکت دیگری هم بازدید کردیم که به مرحله تولید یا فروش نرسیده. این را بنا بر این شد که برنامهشان را به ما بدهند. نیازهایی که برای توسعه زیرساخت و یا سرمایه در گردش دارند چون شرکت دانش بنیان هستند برای ما ارسال کنند و ما متعهد هستیم به اینکه از این شرکت حتما حمایت کنیم.
وی ادامه داد: نکته بعدی درخواستی است که من از دوستان هم پارک علم و فناوری و هم دانشگاه ها و هم ظرفیت حوزه استانداری دارم. قانون جهش دانش بنیان، ظرفیتهای بسیار خوبی دارد. خیلی از استانها از این ظرفیتها استفاده میکنند. انتظار ما این هست که این استان هم از این ظرفیتها استفاده کند. یکی از ظرفیتهای بینظیر، ظرفیت ماده یازده هست، ظرفیت اعتبار مالیاتی و ماده سیزده که اعتبار مالیاتی برای دانشگاههاست. ماده یازده هم بند ب که مربوط به تحقیق و توسعه است و هم بند ت که مربوط به سرمایهگذاری است. ما پارسال نزدیک به هفت و نیم همت اعتبار مالیاتی در معاونت علمی مصوب کرد؛ سهم این استان یا ناچیز بوده یا صفر بوده است. حالا من در گزارشم میتوانم نگاه کنم؛ در حالی که خیلی از شرکتهای حوزه نفت اینجا هم فعالیت، ماموریت و وظیفه دارند، این نیازمند این هست که ظرفیتهای استان و همین طور پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان در این راستا فعال شوند. ما هم در معاونت علمی آماده هستیم که با سرعت و به صورت ویژه همه درخواستهای اعتبار مالیاتی شرکتهای بزرگ به ویژه شرکتهای حوزه نفت رو بررسی کنیم و منابعش برای توسعه زیست بوم همین استان بیاید.
در پایان این نشست، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ضمن جمعبندی جلسه گفت: این یک سفر پر اهمیت است و عزم دوستان هم در معاونت علمی و هم در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جزم هست که کمک کنند تا ما بتوانیم اتفاقات خوبی را در حوزه علم و فناوری در استان رقم بزنیم. قطعاً این سفر برمیگردد به برنامهریزیای که هم در سطح کلان کشور و هم در سطح استان انجام شد که با همکاری عزیزان در سطح ملی و استان بشود اقدامات خوبی را در این حوزه انجام داد.
رحمانی افزود: ابتدا سفر پر خیر و برکت جناب آقای هاشمی وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات را به استان داشتیم که همه جای استان حضور پیدا کردند، صحبتهای مردم، فناوران و همه ذینفعان را شنیدند، بازدید کردند کار لازم انجام شد و مصوبات بسیار خوب و ارزشمندی را در قالب 45 بند تنظیم کردند و ابلاغ شد که انشالله من مطمئن هستم که پیگیری و اجراییشدنِ این مصوبات کمک میکند که شاخصهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان رشد و جهش داشته باشد.
وی افزود: در کنارش هم عنایتهای ویژهای دکتر افشین معاون محترم علم و فناوری رئیس جمهور داشتند که از ظرفیتهایی که در استان هست استفاده شود.
رحمانی ادامه داد: امروز هم همانطور که مستحضر هستید مسیر توسعه کشورها مبتنی بر فعالیت شرکتهای دانش بنیان و با محوریت اقتصاد دانش بنیان است. هر چه ما بتوانیم در فرآیند توسعه به این محور بیشتر فکر کنیم، قطعاً شتاب رشد اقتصادی بیشتری خواهیم داشت، موانع را بیشتر میتوانیم برطرف کنیم و اگر هم خدای نکرده کمتر توجه کنیم فاصله و شکاف بیشتر میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: نکتهای که دکتر امرایی مطرح کردند، ما دو دهم درصد شرکتهای دانش بنیان را داریم، در صورتی که یک درصد جمعیت کشور را داریم. این نشان دهنده این شکاف است. انشاالله با برنامههای خوبی که در استان هست و مخصوصا در این بازدید در دستور کار عزیزان هست در دو حوزه هم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پیگیریهایی که در استان انجام میشود، انشا الله ما امیدوار هستیم که در آیندهای نزدیک بتونیم این شکاف را کمتر کنیم و این استان به جرگه استانهایی بپیوندد که در این زمینه حرفهای جدی اساسی در سطح کلان کشور دارند.
.jpg)
وی با بیان اینکه ما پتانسیلهای اولیه را داریم، گفت: اشاره کردم ما حدود 35 هزار دانشجو داریم که یک ظرفیت بسیار خوبی است. در کنار آن، ظرفیتهای نفت و گاز، کشاورزی، گیاهان دارویی، آب وگردشگری داریم. اینها اگر با هم تلفیق شوند قطعاً با محوریت شرکتهای دانش بنیان، میتواند این گپ را کمتر کند. مخصوصا که نیروی انسانی نخبه مهمترین و اصلیترین قابلیت استان است. در گذشته هر جا به نیروی انسانی استان توجه شده، دیدیم که چقدر موثر بوده است.
وی در ادامه به داشگاههای استان اشاره کرد و گفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دو وظیفه اصلی دارند؛ ارتقا و کیفیت آموزش، ارتقا و کیفیت پژوهش. پژوهش امری دو طرفه است؛ یعنی هم پژوهشی که انجام میشود باید بتواند نیاز بازار را برطرف کند و هم کسی که درخواست پژوهش میکنه باید احساس نیاز کند. ما از این حالت تشریفات در دو جنبه قضیه باید بیرون بیاییم. قطعاً هم دستگاههای اجرایی هم باید حرکت کنند و هم دانشگاه باید تلاش بکند که کیفیت کار اضافه شود. مطمئن باشید در این صورت این ارتباط بسیار بسیار مفید و موثر خواهد بود.
رحمانی گفت: در جمعبندی اگه بخواهم به مصوبات جلسه اشاره کنم، اولین درخواست این هست که حتما در فرآیند ارزیابی تایید صلاحیت شرکتهای دانشبنیان، آن 35 شرکتی که در دستور کار هست ضمن اینکه تاکید ما هم همین است که کیفیت را حتما لحاظ کنیم، ما به هیچ عنوان نمیخواهیم خدای نکرده آن اهرمهای علمی و فنی را زیر پا بگذاریم، نه، حمایت هر جایی که لازم است راهنمایی شوند، کمک صورت گیرد که سرعت کار اضافه شود.
وی افزود: بحث ظرفیت مالیاتی که اشاره شد، عددی که آقای دکتر اشاره کردند واقعا نگران کننده بود. از سال قبل ما هفت و نیم همت نتوانستیم عملا استفادهای بکنیم. ما حداقل به نظرم باید برای ده درصد منابع برنامهریزی کنیم، هدف آن ده درصد داشتیم در آن سفر آقای وزیر همین را مطرح کردند؛ شما تا سقف ده درصد هم بیایید ما میتوانیم کمک بکنیم. حالا دیگر بستگی به ما دارد که چقدر تلاش کنیم شرکتها را معرفی کنیم، ارتباط برقرار کنیم، پیگیری لازم را انجام دهیم، دوستان هم در سطح کلان کشور پای کار هستند. به صورت ویژه هم همین بحث پارک یا برج فناوری که دوستان دانشگاه مطرح کردند، میتواند از این مجموعه بهره مند شوند. آزمایشگاههای تخصصی که نیاز خود پارک است و توسعه فضای اشتراکی که در سفر آقای وزیر هم مطرح کردیم، اینها از مصادیقی است که میتواند از اعتبار مالیاتی استفاده کنند و سایر نیازهایی که به قول معروف است. حتی به نظرم اگر در توسعه خود پارک هم بشود از این بحث استفاده کرد برنامههایی که دارید حتی در بحث همین شانزده و نیم هکتاری که داریم تملک میکنیم من تشکر ویژه میکنم از آقای دکتر صالح و همکارانشان؛ اینها همه مصادیقی است که ما برنامهریزی کنیم، از این ظرفیت میتوانیم استفاده کنیم.
وی گفت: در بحث آموزش نیروی انسانی هم دوره هایی که لازم است انجام شود. چون ما با کمبود کارگزاران تخصصی در استان در حوزه دانش بنیان مواجه هستیم، ان شاالله جناب دکتر امرایی کمک کنند ما بتوانیم این دورهها را برگزار کنیم و انتقال تجربه را به استان داشته باشیم.
رحمانی گفت: در بحث تجهیز آزمایشگاه هم تشکر میکنم. در بحث کارخانه نوآوری یاسوج و گچساران نیز ظرفیتهای خوبی وجود دارد و بستر در هر دو مجموعه فراهم هست.
وی گفت: یک سفری هم که مدیرعامل محترم پست بانک داشتند، آنجا هم وعده پنجاه میلیارد تومن تسهیلات برای شرکت دانش بنیان دادند؛ این هم قرار بود در دستور کار عزیزان قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: دوستانمان در ایرانسل هم وعده حمایت از اعتبار مالیاتی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان، حداقل 9 شرکت دانش بنیان را دادند که قرار شد آقای افتخاری پیگیری لازم را انجام دهد.
وی در پایان گفت: قطعاً اگر این اقدامات انجام شود، در کنار اجرای سایر مصوبات 45 بندی که در سفر آقای دکتر هاشمی داشتیم ما شاهد تحولات جدی خواهیم بود.
به گزارش کبنا، در این نشست، نصرالله افتخاری رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: دیروز و امروز مفتخر به میزبانی عزیزانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و بزرگوارانی از وزارت ارتباطات، به خصوص پارک فاوا بودیم.
وی با بیان اینکه سفری که این عزیزان به استان داشتند به دعوت پارک علم فناوری استان صورت گرفته است، گفت: یک هدف از این میزبانی، پیگیری مصوبات سفر وزیر محترم ارتباطات به استان کهگیلویه و بویراحمد بود. در مصوبات سفر وزیر، چند مصوبه خاص وجود داشت که مخاطب اصلیاش حوزه فناوری استان بود؛ بالاخص اتصال پارک استان به شبکه توسعه اتصال دیجیتال، تاسیس کارخانه نوآوری در مرکز استان و استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی شرکتهای بزرگ مخاطب وزارت ارتباطات.
وی افزود: در راستای بحث اتصال به شبکه که انشاالله امروز مصوباتش اخذ و استان به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال متصل میشود، اقداماتی از طرف وزارت ارتباطات صورت گرفت؛ بالاخص تجهیز یک آزمایشگاه تخصصی اقتصاد دیجیتال در مجموعه پارک علم و فناوری استان که تمامی تجهیزات از طرف وزارت ارتباطات و پارک فاوا در حال تأمین است و ان شا الله ظرف یک ماه آینده در مجموعه پارک علم و فناوری استان مستقر خواهد شد.
افتخاری ادامه داد: در راستای حمایت از شرکتها و بحث در ذیل شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال، فراخوانی از طرف پارک فاوا مختص شرکتهای دانش بنیان استان اعلام شد که شرکتها طرحهای خود را در فراخوان اعلام کردند و حالا در حال حمایت هستند. انشاالله اتفاقات مثبتی در این راستا خواهد افتاد و دکتر نافی توضیح خواهد داد.
وی در ادامه گفت: یکی از چالشها و مشکلاتی که برای توسعه شرکتهای دانش بنیان در استان داشتیم، این چالش بود که شاید از نگاه ارزیابهای معاونت علمی، گاهاً نگاه سختگیرانهای به مجموعه شرکتهایی که در فرآیند ارزیابی شرکت میکردند وجود داشت، از این جهت به صورت خاص از جناب دکتر امرایی دعوت شد از نزدیک وضعیت شرکتهای استان را مشاهده کنند.
رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: تیم دکتر امرایی از چهار تا از شرکتهای دانشبنیان بازدید داشتند و از نزدیک با مسائل و مشکلات شرکتها آشنا شدند و قول مساعد برای رفع خیلی سریع این مشکلات داده شد؛ بنا بر این شد که معاونت علمی ریاست جمهوری میزبان تعدادی از این شرکتها در مرکز باشند و از نزدیک مسائلشان را بررسی و مرتفع کنند.
وی در ادامه به بازدید از سایتهای مختلف پارک علم و فناوری اشاره کرد و گفت: از سازمان جهاد کشاورزی بابت حمایتی که از سایت برای بحث کارخانه نوآوری داشتند تشکر میکنم. گ
وی افزود: دکتر امرایی از سایت دانشگاه آزاد بازدید داشتند و شرایط سایت را از نزدیک مشاهده فرمودند و انشاالله این مسیری که حالا بخش صنعتی پارک پیشبینی شده، با حمایت جناب دکتر رحمانی تسهیل خواهد شد.
افتخاری با اشاره به بازدید از شرکتهای حوزه گیاهان دارویی گفت: در حوزه گیاهان دارویی امروز آقای دکتر از دو تا از شرکتها به صورت خاص بازدید داشتند و در جریان بحث توسعه فناوری قرار گرفتند.
وی با اشاره به حوزه ی نفت و گاز و پتروشیمی نیز گفت: در این زمینه خبرهای بسیار خوبی در جهت رایزنیهایی در سطح ملی برای بحث جذب اعتبار مالیاتی شرکتهای مرتبط با نفت گاز و پتروشیمی اتفاق افتاد که این نوید را به ما داد که انشاالله در آینده نزدیک بتوانیم برای توسعه زیرساختها از این ظرفیت استفاده کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به درخواستهای غلامرضا تاجگردون اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای بالای استان در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، ما بحث کارخانه نوآوری نفت و گاز و پتروشیمی را مطرح کردیم که در همان مرکز بیس آن گذاشته شود.

وی عنوان کرد: اگر این اتفاق بیفتد و همت شرکت نفت هم پای کار بیاید، مطمئناً در چند سال آینده ما چیزی از پارک خراسان در این حوزه کم نخواهم داشت. طرح این آماده و به معاونت ارسال شده است. معاونت نیز کاربرگهایی ارسال کردهاند و ما در حال پر کردنشان هستیم. خواهش داریم دستور فرمایید در فرآیند کارشناسی خیلی سختگیری نسبت به مجموعه نداشته باشند.
وی گفت: در بحث اتصال استان به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال، مخاطب صرفاً پارک نیست، بلکه دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد مخاطب اصلی این شبکه هستند.
در ادامه، مصطفی مافی ریاست پارک فاوا با بیان اینکه سه بند مستقیماً مرتبط با فناوران هست گفت: راهاندازی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال در پارک استان، راهاندازی کارخانه نوآوری و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در قالب تسهیلات هست.
وی افزود: بند مرتبط با پارک فاوا که بحث شبکه توسعه اقتصادی دیجیتال هست را کمی تشریح میکنم؛ پارک فاوا و کلاً وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکلیف دارد از توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور حمایت کند؛ به واسطه تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان و همچنین آییننامه ذیل آن؛ بر این اساس، وزارت ارتباطات، مکلف است در تمامی استانهای کشور با توسعه شبکه اقتصاد دیجیتال از طریق پارک فاوا حمایتهای لازم را از فناوران داشته باشد.
وی گفت: رویکرد جدید ما در این دوره این هست که نیازی نیست استانها یک پارک یا مرکز رشد دیگری مستقل از مراکز رشد پارکهای استانی شکل بدهند؛ در واقع، یک توافقنامه بالادستی با معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم در دست تهیه داریم که طی آن نیازهای فناوران در حوزه آی سی تی را شناسایی میکنیم.
وی با بیان اینکه جنس نیازهای هر استانی متفاوت است، گفت: در استانهای کمبرخوردار بیشتر جنس نیازها از جنس تجهیزات و فضای استقرار است، اما در استانهای برخوردار جنس نیازها، آزمایشگاه و تجهیزات خاص هست.
مافی افزود: با توجه به این قضایا امسال رقم قابل توجهی را در وزیر در اختیار پارک گذاشته و اولویتش هم را استانهای کمبرخوردار قرارداده است. به این خاطر ما سال 1404 اولین شعبهای که در شبکه اقتصادی دیجیتال داریم راهاندازی میکنیم و ان شاالله طی یک ماه آینده تکمیل خواهد شد در همین در استان بود. تقریبا با کمک پارک استان و فناوران استان فکر کنم چهار پنج جلسه برگزار شد. نیازهای دوستان به لحاظ تجهیزاتی بررسی شد و یک لیست تجهیزاتی تهیه شد؛ تقریبا به رقمی در حول و حوش 10 میلیارد تومان که الان در فرآیند خرید قرار دارد و معاونت پشتیبانی پایدار این تجهیزات را خریدش را انجام میدهد و بعد از خرید، تمامی این تجهیزات تحویل پارک در استان خواهد شد و در فضایی که پارک استان پیشبینی کرده این تجهیزات نصب خواهد شد و ان شاالله مورد بهرهبرداری دوستان قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه به استودیو تولید محتوا اشاره کرد و گفت: مسئله بعدی این بود که دیروز طی بازدیدی که داشتیم، دیدیم دوستان در حوزه استودیو تولید محتوا باز هم نیازهایی داشتند؛ ما حتما اینجا هم کمک میکنیم و یک استودیوی مناسبی را در پارک استان برای همه فناوران تجهیز میکنیم.
وی با بیان اینکه فراخوانی دادیم که طی آن از واحدهای فناور حوزه آی سی تی حمایت میکنیم، گفت: حالا در فاز اول تا سقف یک میلیارد تومان، تعداد 22 طرح به دست ما رسید. 15 طرح وارد فرآیند داوری شد. هفت طرح کیفیت لازم را نداشت. فکر میکنم در نهایت، 10 طرح انتخاب میشوند، فرآیند اعطای تسهیلات کمبهره یا بدون بهره با بازه تنفس مناسب در راستای توسعه محصول در اختیار دوستان قرار میگیرد. البته این فاز اول است. اگر دوستان مطمئناً این محصول را به سرانجام برسانند و نمونه ام وی پی را روی میز بگذارند، انشاالله بحث توسعه بازار هم در آن در مرحله مورد حمایت پارک قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: حداقل ده شرکت را حمایت میکنیم و سعی میکنیم انشاالله باز هم این عدد بیشتر شود؛ این فقط یک بار نیست، این فراخوانِ اولِ ما بود. دوباره اگر آقای دکتر افتخاری و یا فناوران استان نیاز باشند و اعلام کنند، ما هم فراخوانهای متعدد خواهیم داشت و آنقدر فراخوان خواهیم داد که هیچ فناوری در حوزه آی سی تی از این مزایا بیبهره باقی نماند.

وی در ادامه گفت: مسئله خیلی مهم و یک خبر خیلی خوب اینکه امسال وزارتخانه برنامههای امیدآفرینی دارد؛ یک رقم بسیار قابل توجهی را وزیر محترم در اختیار پارک گذاشته که بتواند انشاالله فناوریهای حوزههای آی سی تی و اقتصاد دیجیتال که میتوانند روی زندگی مردم تاثیر مثبت بگذارند و تحولات را مردم حس کنند، این برنامه را ما امسال در وزارتخانه داریم. فکر میکنم طی یک ماه یا 45 روز آینده یک فراخوان سراسری از صدا و سیما پخش خواهد شد، و یک برنامه گسترده در طول سال خواهیم داشت در همه حوزههای مرتبط با آی سی تی.
وی افزود: این هم یک اتفاق بسیار خوب است که فناورانی که از این فراخوانها جا ماندهاند به این فراخوان بسیار بزرگ برسند.
وی با بیان اینکه ما از همه دوستان خواهش داریم نیازهای خود را از طریق پارک استان به ما بگویند، گفت: انشاالله تمام حمایتهای خود را در این عرصه از فناوران استان انجام خواهیم داد.
وی در پایان گفت: معاونت توسعه بازار پارک، از نخبگان این استان هست. از او استفاده کنید. انشاالله که با حضور آقای دکتر حسینزاده، عقب ماندگیها با سرعت بیشتری جبران شوند و این استان هم مثل سایر استانهای برخوردار، از مزایای نوآوری و فناوری کشور بهرهمند گردد.
در ادامه این نشست، درخواستهای استان کهگیلویه و بویراحمد از دولت از زبان رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد. افتخاری عنوان کرد: درخواست اول ما این هست که در بحث جذب اعتبار مالیاتی، نگاه ویژهای به استان ما داشته باشید؛ شما رئیس کارگروه اعتبار مالیاتی وزارت هستید، خواهشی که وجود دارد این هست که شرکتهایی هم ممکن است مخاطب مجموعه معاونت باشند که تمایل داشته باشند اعتبار مالیاتی خود را در یکی از این کارها هزینه کنند، ما اینجا کاملا استفاده کنیم. خواهش میکنم آنها را به سمت مجموعه پارک علم و فناوری هدایت کنید
وی در ادامه به مسأله ارزیابی شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که ما داریم ارزیابی شرکتهای دانش بنیان هست. آمار از طرف پارک استان سال گذشته 38 شرکت در فرآیند قرار گرفتند و ما فقط توانستیم دو شرکت را تهیه دانشبنیانی بگیریم. مثلا ذیل یکی از این شرکتها دلیل رد شدن را عدم فروش صنعتی عنوان کرده بودند؛ اما با توجه به وضعیت صنعت استان به نظر من لازم است یک تسهیلگری فراهم شود. البته آقای دکتر رحمانی نامه ای در این راستا خطاب به دکتر افشین تهیه کردند که این نوع تسهیلگری انجام شود. حضور شما اینجا هم در همین راستا هست.
وی افزود: بعد از بازدید از چند تا از شرکتهایی که آقای دکتر حسیننژاد داشتند بازخورد او این بود که خیلی ناراحت کننده است؛ یعنی صحبت آقای دکتر بعد از این بازدیدها این بود که خیلی ناراحت شدند. چون همه این شرکتها تا هفتاد، هشتاد و بعضاً نود درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ولی متوقف شدند. اینجا هم به خاطر شرایط خاصی که شرکتها دارند در بحث اخذ تضامین مشکلاتی دارند. در قانون جدید خوشبختانه در این راستا کمک زیادی شده، اما من خواهش دارم از ظرفیت خود معاونت، از ظرفیت ستادهای معاونت، ستاد گیاهان دارویی و بالاخص از ظرفیت صندوق نوآوری شکوفایی به هر حال کمک کار ما باشید، تا بتوانیم این ظرفیتها را وارد استان کنیم.
وی در پایان گفت: درخواست آخر هم بحث کارخانه نوآوری یاسوج و گچساران هست؛ خواهش دارم در این راستا به هر حال کمک کار مجموعه پارک باشید.
در ادامه این نشست، تورج امرایی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان گفت: اراده آقای دکتر رحمانی به عنوان استاندار و معاون محترم اقتصادی، یک موتور محرک بسیار خوب هست؛ آن چیزی که من از نزدیک دارم میبینم، حتما شاهد یک جهشی در این حوزه خواهیم بود و این فرصت بسیار خوبی است برای هم دوستان پارک علم و فناوری و هم دانشگاه و هم شرکتهای دانش بنیان.
وی گفت: ظرفیت استان کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با متوسط کشوری از حیث دانشبنیان پایین است. ما بالغ بر ده هزار و صد شرکت دانشبنیان در کشور داریم و تقریبا به ازای هر نود هزار نفر جمعیت، باید ده شرکت دانش بنیان داشته باشیم. اگر جمعیت این استان را بین هشتصد هزار نفر تا نهصد هزار نفر فرض کنیم، این استان باید حداقل 90 شرکت دانش بنیان داشته باشد. اما چیزی که الان هست 20 شرکت دانش بنیان هست. فاصله زیاد است و امیدوار هستیم که در سالهای بعد این تعداد افزایش پیدا کند. بنابراین از نظر تعداد شرکتهای دانش بنیان وضعیت استان به نسبت متوسط کشور پایین هست.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان ادامه داد: نامهای که آقای دکتر رحمانی ارسال کرده بودند برای جناب آقای دکتر افشین این بود که خیلی از درخواستهای ما رد میشوند؛ به طور مثال سال گذشته 30 درخواست بوده و فقط دو مورد تایید شدند. اما رویکرد ما در ارزیابی دانش بنیان حالا یا خوب یا بد رویکرد ملی است. یعنی تمایزی بین اینکه شرکت در کجای کشور واقع شده قائل نمیشویم. این در مرحله ارزیابی است. عین سایر فرآیندهایی که ممکن است در کشور پیرامون ارزیابی وجود داشته باشد. اما بنای ما بر این است که حمایتها و توانمندسازیهایی که وجود دارد، در استانهای محروم متمرکز شود. این استان دومین استان از نظر میادین نفتی هست، از نظر کشاورزی و روان آب رتبه خیلی خوبی در کشور دارد و از نظر معادن نیز رتبه بسیار خوبی دارد؛ بنابراین ثروت خدادادی و پتانسیل بسیار خوبی در این استان هست و امیدوار هستیم که بشود در همین حوزه زیست بوم دانش بنیان را توسعه داد.
وی افزود: یکی از ماموریتهای اصلی ما حمایت از شرکتهایی است که میدانیم استعداد و برنامه رشد دارند و اگر از آنها حمایت شود حتما محصول خود را تجاریسازی و به بازار عرضه میکنند. دو شرکت که من همین قبل از اینکه خدمت دوستان برسیم بازدید کردیم، یکی از آنها که خیلی شرکت خوب و افتخارآمیزی هست؛ محصول تولید می کند که هم در سطح ملی از آن استفاده میشود و هم صادرات دارد؛ این خیلی ارزشمند است. شرکت دیگری هم بازدید کردیم که به مرحله تولید یا فروش نرسیده. این را بنا بر این شد که برنامهشان را به ما بدهند. نیازهایی که برای توسعه زیرساخت و یا سرمایه در گردش دارند چون شرکت دانش بنیان هستند برای ما ارسال کنند و ما متعهد هستیم به اینکه از این شرکت حتما حمایت کنیم.
وی ادامه داد: نکته بعدی درخواستی است که من از دوستان هم پارک علم و فناوری و هم دانشگاه ها و هم ظرفیت حوزه استانداری دارم. قانون جهش دانش بنیان، ظرفیتهای بسیار خوبی دارد. خیلی از استانها از این ظرفیتها استفاده میکنند. انتظار ما این هست که این استان هم از این ظرفیتها استفاده کند. یکی از ظرفیتهای بینظیر، ظرفیت ماده یازده هست، ظرفیت اعتبار مالیاتی و ماده سیزده که اعتبار مالیاتی برای دانشگاههاست. ماده یازده هم بند ب که مربوط به تحقیق و توسعه است و هم بند ت که مربوط به سرمایهگذاری است. ما پارسال نزدیک به هفت و نیم همت اعتبار مالیاتی در معاونت علمی مصوب کرد؛ سهم این استان یا ناچیز بوده یا صفر بوده است. حالا من در گزارشم میتوانم نگاه کنم؛ در حالی که خیلی از شرکتهای حوزه نفت اینجا هم فعالیت، ماموریت و وظیفه دارند، این نیازمند این هست که ظرفیتهای استان و همین طور پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان در این راستا فعال شوند. ما هم در معاونت علمی آماده هستیم که با سرعت و به صورت ویژه همه درخواستهای اعتبار مالیاتی شرکتهای بزرگ به ویژه شرکتهای حوزه نفت رو بررسی کنیم و منابعش برای توسعه زیست بوم همین استان بیاید.
در پایان این نشست، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ضمن جمعبندی جلسه گفت: این یک سفر پر اهمیت است و عزم دوستان هم در معاونت علمی و هم در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جزم هست که کمک کنند تا ما بتوانیم اتفاقات خوبی را در حوزه علم و فناوری در استان رقم بزنیم. قطعاً این سفر برمیگردد به برنامهریزیای که هم در سطح کلان کشور و هم در سطح استان انجام شد که با همکاری عزیزان در سطح ملی و استان بشود اقدامات خوبی را در این حوزه انجام داد.
رحمانی افزود: ابتدا سفر پر خیر و برکت جناب آقای هاشمی وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات را به استان داشتیم که همه جای استان حضور پیدا کردند، صحبتهای مردم، فناوران و همه ذینفعان را شنیدند، بازدید کردند کار لازم انجام شد و مصوبات بسیار خوب و ارزشمندی را در قالب 45 بند تنظیم کردند و ابلاغ شد که انشالله من مطمئن هستم که پیگیری و اجراییشدنِ این مصوبات کمک میکند که شاخصهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان رشد و جهش داشته باشد.
وی افزود: در کنارش هم عنایتهای ویژهای دکتر افشین معاون محترم علم و فناوری رئیس جمهور داشتند که از ظرفیتهایی که در استان هست استفاده شود.
رحمانی ادامه داد: امروز هم همانطور که مستحضر هستید مسیر توسعه کشورها مبتنی بر فعالیت شرکتهای دانش بنیان و با محوریت اقتصاد دانش بنیان است. هر چه ما بتوانیم در فرآیند توسعه به این محور بیشتر فکر کنیم، قطعاً شتاب رشد اقتصادی بیشتری خواهیم داشت، موانع را بیشتر میتوانیم برطرف کنیم و اگر هم خدای نکرده کمتر توجه کنیم فاصله و شکاف بیشتر میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: نکتهای که دکتر امرایی مطرح کردند، ما دو دهم درصد شرکتهای دانش بنیان را داریم، در صورتی که یک درصد جمعیت کشور را داریم. این نشان دهنده این شکاف است. انشاالله با برنامههای خوبی که در استان هست و مخصوصا در این بازدید در دستور کار عزیزان هست در دو حوزه هم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پیگیریهایی که در استان انجام میشود، انشا الله ما امیدوار هستیم که در آیندهای نزدیک بتونیم این شکاف را کمتر کنیم و این استان به جرگه استانهایی بپیوندد که در این زمینه حرفهای جدی اساسی در سطح کلان کشور دارند.
.jpg)
وی با بیان اینکه ما پتانسیلهای اولیه را داریم، گفت: اشاره کردم ما حدود 35 هزار دانشجو داریم که یک ظرفیت بسیار خوبی است. در کنار آن، ظرفیتهای نفت و گاز، کشاورزی، گیاهان دارویی، آب وگردشگری داریم. اینها اگر با هم تلفیق شوند قطعاً با محوریت شرکتهای دانش بنیان، میتواند این گپ را کمتر کند. مخصوصا که نیروی انسانی نخبه مهمترین و اصلیترین قابلیت استان است. در گذشته هر جا به نیروی انسانی استان توجه شده، دیدیم که چقدر موثر بوده است.
وی در ادامه به داشگاههای استان اشاره کرد و گفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دو وظیفه اصلی دارند؛ ارتقا و کیفیت آموزش، ارتقا و کیفیت پژوهش. پژوهش امری دو طرفه است؛ یعنی هم پژوهشی که انجام میشود باید بتواند نیاز بازار را برطرف کند و هم کسی که درخواست پژوهش میکنه باید احساس نیاز کند. ما از این حالت تشریفات در دو جنبه قضیه باید بیرون بیاییم. قطعاً هم دستگاههای اجرایی هم باید حرکت کنند و هم دانشگاه باید تلاش بکند که کیفیت کار اضافه شود. مطمئن باشید در این صورت این ارتباط بسیار بسیار مفید و موثر خواهد بود.
رحمانی گفت: در جمعبندی اگه بخواهم به مصوبات جلسه اشاره کنم، اولین درخواست این هست که حتما در فرآیند ارزیابی تایید صلاحیت شرکتهای دانشبنیان، آن 35 شرکتی که در دستور کار هست ضمن اینکه تاکید ما هم همین است که کیفیت را حتما لحاظ کنیم، ما به هیچ عنوان نمیخواهیم خدای نکرده آن اهرمهای علمی و فنی را زیر پا بگذاریم، نه، حمایت هر جایی که لازم است راهنمایی شوند، کمک صورت گیرد که سرعت کار اضافه شود.
وی افزود: بحث ظرفیت مالیاتی که اشاره شد، عددی که آقای دکتر اشاره کردند واقعا نگران کننده بود. از سال قبل ما هفت و نیم همت نتوانستیم عملا استفادهای بکنیم. ما حداقل به نظرم باید برای ده درصد منابع برنامهریزی کنیم، هدف آن ده درصد داشتیم در آن سفر آقای وزیر همین را مطرح کردند؛ شما تا سقف ده درصد هم بیایید ما میتوانیم کمک بکنیم. حالا دیگر بستگی به ما دارد که چقدر تلاش کنیم شرکتها را معرفی کنیم، ارتباط برقرار کنیم، پیگیری لازم را انجام دهیم، دوستان هم در سطح کلان کشور پای کار هستند. به صورت ویژه هم همین بحث پارک یا برج فناوری که دوستان دانشگاه مطرح کردند، میتواند از این مجموعه بهره مند شوند. آزمایشگاههای تخصصی که نیاز خود پارک است و توسعه فضای اشتراکی که در سفر آقای وزیر هم مطرح کردیم، اینها از مصادیقی است که میتواند از اعتبار مالیاتی استفاده کنند و سایر نیازهایی که به قول معروف است. حتی به نظرم اگر در توسعه خود پارک هم بشود از این بحث استفاده کرد برنامههایی که دارید حتی در بحث همین شانزده و نیم هکتاری که داریم تملک میکنیم من تشکر ویژه میکنم از آقای دکتر صالح و همکارانشان؛ اینها همه مصادیقی است که ما برنامهریزی کنیم، از این ظرفیت میتوانیم استفاده کنیم.
وی گفت: در بحث آموزش نیروی انسانی هم دوره هایی که لازم است انجام شود. چون ما با کمبود کارگزاران تخصصی در استان در حوزه دانش بنیان مواجه هستیم، ان شاالله جناب دکتر امرایی کمک کنند ما بتوانیم این دورهها را برگزار کنیم و انتقال تجربه را به استان داشته باشیم.
رحمانی گفت: در بحث تجهیز آزمایشگاه هم تشکر میکنم. در بحث کارخانه نوآوری یاسوج و گچساران نیز ظرفیتهای خوبی وجود دارد و بستر در هر دو مجموعه فراهم هست.
وی گفت: یک سفری هم که مدیرعامل محترم پست بانک داشتند، آنجا هم وعده پنجاه میلیارد تومن تسهیلات برای شرکت دانش بنیان دادند؛ این هم قرار بود در دستور کار عزیزان قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: دوستانمان در ایرانسل هم وعده حمایت از اعتبار مالیاتی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان، حداقل 9 شرکت دانش بنیان را دادند که قرار شد آقای افتخاری پیگیری لازم را انجام دهد.
وی در پایان گفت: قطعاً اگر این اقدامات انجام شود، در کنار اجرای سایر مصوبات 45 بندی که در سفر آقای دکتر هاشمی داشتیم ما شاهد تحولات جدی خواهیم بود.