تاریخ انتشار
پنجشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۰۹
کد مطلب : ۵۰۲۲۴۲
افزایش نگرانکننده مبتلایان به تب مالت در کهگیلویه و بویراحمد / بیش از ۹۰ درصد بیماران در روستاها هستند
۰
کبنا ؛
تب مالت در کهگیلویه و بویراحمد روندی صعودی یافته و بیش از هزار و ۳۰۰ بیمار در استان شناسایی شدهاند؛ آماری که زنگ خطر گسترش بیماری را در مناطق روستایی و عشایری به صدا درآورده است.
به گزارش کبنا نیوز، حسین فروزان، معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی هزار و ۳۴۸ بیمار مبتلا به تب مالت در استان خبر داد و گفت: از این تعداد، هزار و ۲۵۹ نفر در روستاها و ۸۶ مورد نیز در میان جمعیت عشایری شناسایی شدهاند.
وی با ابراز نگرانی از رشد این بیماری در استان، عوامل مؤثر در گسترش آن را ناکافی بودن واکسیناسیون دامها، رواج لبنیات غیرپاستوریزه، فعالیت کشتارگاههای غیرمجاز و کمبود دارو عنوان کرد.
فروزان با اشاره به ضرورت مداخله مؤثر دامپزشکی در مهار بیماری گفت: امحای دامهای آلوده و قرنطینه دامهای سالم باید بهطور جدی در دستور کار قرار گیرد، اما نبود پوشش بیمهای دامها در مناطق عشایری و روستایی، همکاری دامداران را دشوار کرده است.
وی اضافه کرد: طبق قانون، امحای دامهای آلوده باید با پرداخت خسارت به دامدار همراه باشد، اما این هزینه در سطح استان تأمین نمیشود. به گفته وی، حمایت دولتی از آموزش عشایر و بیمه دامها، گامی مؤثر در کاهش تب مالت است.
کرم چهارلنگ، مدیرکل دامپزشکی استان نیز با بیان اینکه عمده مبتلایان، لبنیات غیرپاستوریزه مصرف کردهاند، هشدار داد: شیر خام، پنیر سنتی، گوشت آلوده و بستنیهای محلی از عوامل اصلی انتقال این بیماریاند.
وی خواستار همکاری بیشتر دامداران در واکسیناسیون و کنترل منابع دامی شد و گفت: بروسلوز (تب مالت) میتواند ضربهای جدی به اقتصاد دامداری وارد کند.
در ادامه، سید خدادوست موسوی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری نیز بر ضرورت همکاری بین بخشی برای شناسایی کانونهای بیماری تأکید کرد و خواستار نظارت دقیقتر بر قصابیها بهویژه در مناطق حاشیهای یاسوج شد.