تاریخ انتشار
سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۲۵
کد مطلب : ۵۰۲۱۶۷
در مصاحبه‌ای با رسانه ملی؛

محسنی اژه‌ای: در جنگ ۱۲روزه ۲۰۰۰ نفر دستگیر شدند / زندانیان در روز حمله حتی فریاد هم نمی‌زدند

۰
محسنی اژه‌ای: در جنگ ۱۲روزه ۲۰۰۰ نفر دستگیر شدند / زندانیان در روز حمله حتی فریاد هم نمی‌زدند
کبنا ؛رئیس قوه قضائیه گفت: رژیم صهیونیستی پرونده مملو از جنایت دارد و حمله به زندان اوین اوج خباثت رژیم صهیونیستی بود.
به گزارش کبنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی مصاحبه‌ای با رسانه ملی، نکات تازه و ناگفته‌ای را درخصوص جنایات رژیم صهیونی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، از جمله حمله به جلسه شورای‌عالی امنیت ملی در تاریخ ۲۶ خرداد و حمله به زندان اوین در تاریخ ۲ تیر مطرح کرد و به اختصار در باب برخی مقولات مرتبط با دستگاه قضا نیز مطالبی را بیان کرد.
مشروح این گفت‌وگو به شرح ذیل است:
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ابتدای این مصاحبه ضمن تشریح و تبیین دستاوردهای ایران اسلامی در دفاع مقدس اخیر خود در برابر شریرترین اَشرار عالم یعنی رژیم صهیونی و حامی آمریکایی آن، اظهار کرد: در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، بار دیگر «غیرت مثال‌زدنی ایرانی»، «شخصیت ایران اسلامی» و «شرارت جنایتکاران رژیم صهیونیستی و آمریکا» بر همگان ثابت شد؛ حقیقتاً مردم عزیز ما در این جنگ، در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا، کاری کارستان انجام دادند و برگ زرین دیگری را بر افتخارات تمدن اسلامی و ایران اسلامی افزودند به گونه‌ای که شاهد بودیم منطق و استقامت ایران، مورد حمایت و تحسین همه عقلا و مردم جهان قرار گرفت.
رئیس قوه قضائیه در ادامه، با اشاره به ابعاد و زوایای مختلف حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین گفت: رژیم خبیث صهیونیستی در طول همه دهه‌های گذشته، پرونده بسیار سیاه و تاریکی را از خود بر جای گذاشته و جنایات متعدد و بی‌شماری را بر خلاف همه موازین بین‌المللی، انسانی و عُقلایی انجام داده که نمونه آن را در وضعیت ۲۰ ماه گذشته‌ی غزه مشاهده می‌کنیم؛ یکی از جنایت‌های این رژیم در تجاوز به ایران اسلامی که بر خلاف همه موازین بین‌المللی صورت گرفت حمله به زندان اوین بود؛ همه می‌دانیم که زندانی یک فرد محصور است و شب و روز خود را در زندان سپری می‌کند؛ رژیم صهیونیستی با حمله به زندان اوین، همه موازین و مقررات بین‌المللی را زیر پا گذاشت و دست به یک اقدامِ واضحِ جنایت‌کارانه زد؛ البته این جنایت، برای خود رژیم صهیونیستی، یک جنایت خاص و ویژه محسوب نمی‌شود چرا که آنها تاکنون از این دست جنایات، بسیار مرتکب شده‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: دشمن تصور می‌کرد که با حمله به زندان اوین می‌تواند از داخل و بیرون از زندان، غائله‌آفرینی کند و شرایطی را رقم بزند تا خود زندانیان و خانواده‌های آنها دست به شورش بزنند؛ دشمن در دستیابی به این هدف نیز موفق نبود و تیر او به سنگ خورد؛ البته در این ماجرا، زندانیان، خانواده‌های آنها، مسئولان قضائی از جمله مسئولان سازمان زندان‌ها و همچنین خود مردم، اقدامات زیبا، مهم و تأثیرگذاری را انجام دادند. در جریان این حمله ددمنشانه، دیدیم که برخلاف بسیاری از تصورات دشمن، این خود زندانیان و خانواده‌های آنها بودند که به آرام شدن فضا کمک می‌کردند.
رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: در شرایطی که بخشی از دیوار زندان و همچنین تعدادی از ساختمان‌های آن ویران شده بود و در وضعیتی که برخی‌ها زیر آوار بودند و به طور طبیعی باید نظم زندان به هم می‌ریخت، شاهد بودیم که بسیاری از زندانیانی که امکان فرار داشتند و می‌توانستند از زندان خارج شوند، این کار را انجام ندادند. بسیاری از زندانیانِ به اصطلاح «رأی باز» و بسیاری از زندانیانی که در راهروها و محل‌های ملاقات حضور داشتند، در شرایطی که دیوار زندان فرو ریخته بود می‌توانستند از زندان خارج شوند و فرار کنند اما این کار را نکردند. حتی زندانیان دست به ایجاد سر و صدا هم نزدند؛ البته قوه قضائیه و بخش‌های ذی‌ربط آن اعم از سازمان زندان‌ها و مرکز حفاظت و همچنین مددکارانی که از طرف استانداری و شهرداری به کمک آمده بودند، بلافاصله در این ماجرا وارد شدند و اقدامات مؤثری را انجام دادند.
رئیس عدلیه افزود: بلافاصله پس از این جنایت تلاش شد تا مجروحان در کمترین زمان ممکن به مراکز درمانی منتقل شوند و افرادی که زیر آوار مانده بودند خارج شوند و پیکرهای مطهر شهدا نیز منتقل گردند. طبیعی است که بمباران زندان اوین خانواده‌های زندانیان محبوس در آن را دچار نگرانی، ناراحتی و دغدغه کرده بود؛ از همین رو ترتیباتی داده شد که بلافاصله زندانیان بتوانند با خانواده‌های خود تماس بگیرند و آنها را از حال خود مطلع کنند؛ البته مقدمات و تمهیدات این اقدام، از قبل پیش‌بینی شده بود. همچنین، تعدادی از افراد مسئول شده بودند تا با خانواده‌های زندانیانی که جلوی زندان اوین حاضر شده بودند صحبت کنند و آنها را از وضعیت داخل زندان مطلع سازند. وقتی صادقانه با مردم و خانواده‌های نگران صحبت شود، آنها پذیرا خواهند بود و از خودشان همراهی نشان می‌دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: پس از بمباران زندان اوین تلاش شد که زندانیان هرچه زودتر به محل دیگری انتقال داده شوند و تخلیه کامل صورت بگیرد چرا که این احتمال داده می‌شد که رژیم خبیث صهیونیستی، مجدداً اقدام جنایت‌کارانه خود در حمله به زندان را تکرار کند؛ در جریان روند تخلیه زندان و انتقال زندانیان، خودِ زندانیان همکاری قابل تقدیری داشتند؛ جالب است بدانید که کار انتقال زندانیان با اتوبوس‌های معمولی صورت گرفت نه ماشین‌های مخصوص حمل زندانی؛ دستورات لازم برای بازسازی هرچه سریع‌تر بخش‌های آسیب دیده زندان اوین صادر شده و اکنون نیز این اقدام در حال انجام است. درصدد هستیم شرایط برای بازگشت هرچه سریع‌تر زندانیان به این زندان فراهم شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: اعتقاد من این است که خود زندانیان در خنثی کردن توطئه دشمن در حمله به زندان اوین، کمک قابل توجهی کردند؛ د ر این ماجرا نه تنها دشمن به اهداف خود نرسید بلکه خود زندانیان و خانواده‌های آنها نیز این جنایت را محکوم کردند و حتی به صورت فردی و جمعی بیانیه دادند؛ در این زمینه شاهد بودیم که همه، یک‌صدا و یکپارچه دشمن را ناکام گذاشتند و توطئه‌های او را خنثی کردند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه، با اشاره به فرآیند رسیدگی به پرونده‌های جواسیس و عناصر دستگیر شده مرتبط با جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: ما باید در این زمینه به این موضوع توجه داشته باشیم که افراد دستگیر شده‌، چند دسته هستند. کسانی بودند که در شلوغی‌های پس از بمباران‌ها، مشکوک به نظر رسیده و دستگیر شدند؛ در شرایط جنگی، ظنین شدن‌ها و دستگیری‌ها به خاطر عکسبرداری و فیلمبرداری از محل حادثه، امری طبیعی است اما چه بسا که برخی از این افراد دستگیر شده، اقدامات خود را در همراهی با دشمن انجام نداده باشند.
رئیس عدلیه گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه تحمیلی و پس از آن، حدود ۲ هزار نفر دستگیر شدند اما باید بدانیم که بسیاری از این‌ها کسانی بودند که در فاصله کوتاهی آزاد شدند چون نه جاسوس بودند نه با رژیم صهیونیستی همکاری داشتند؛ این افراد بعد از انجام تحقیقات و جمع‌آوری اطلاعات آزاد شدند؛ از سوی دیگر، ممکن بود که رفع شبهه در خصوص برخی از این افراد آزادشده به صورت کامل انجام نشده باشد فلذا این دسته نیز با صدور «قرار» آزاد شدند؛ تعدادی از دستگیرشدگان نیز با رژیم صهیونیستی همکاری می‌کردند که البته سطح و نوع این همکاری‌ها متفاوت بود؛ در قانون ما پیش‌بینی شده که چنانچه فردی در زمان جنگ با کشور متخاصم همکاری داشته باشد باید دستگیر و محاکمه شود؛ بعضاً مجازات‌های برخی از این افراد، سنگین و تا حد سلب حیات است و در مواردی نیزمجازات‌های کمتر در نظر گرفته شده است؛ در میان دستگیر شدگانی که با رژیم صهیونیستی همکاری داشتند همه نوع از این افراد را داشتیم؛ برخی‌ها که دارای ارتباطات تشکیلاتی با رژیم بودند باید ابتدائاً تخلیه اطلاعاتی شوند و شرکای جرم آنها شناسایی گردند که این کار ممکن است مقداری زمان ببرد؛ در جلسات شورای عالی قوه قضائیه که در زمان جنگ و پس از جنگ به صورت مرتب و مستمر در روزهای دوشنبه برگزار می‌شود دستور داده‌ایم که پرونده‌های مرتبط با متهمین به همکاری با رژیم صهیونیستی، سریع، دقیق و مطابق شرایط جنگی پیش‌بینی شده در آئین دادرسی، مورد بررسی قرار گیرند؛ کیفرخواست تعدادی از این پرونده‌ها صادر شده و به دادگاه رفته و برای رسیدگی در دادگاه نیز تعیین وقت صورت گرفته است؛ البته کیفرخواست تعداد قابل توجهی از پرونده‌ها نیز هنوز صادر نشده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: هجمه دشمن به قوه قضائیه به دلیل برخورد با جواسیس و همکاران رژیم صهیونیستی امری طبیعی است؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی به هیچ اصول و قاعده‌ای از جمله حقوق بین‌الملل، عرف بین‌الملل، موازین انسانی، دروغ نگفتن و جعل نکردن، پایبند نیستند.
رئیس عدلیه همچنین متذکر شد: ما موظف هستیم حتی در زمان بحران هم از مرز عدالت و انصاف خارج نشویم؛ من در عین حال که به همکارانم در دادسرا و دادگاه تاکید کرده‌ام پرونده‌های جواسیس و عناصر مرتبط با رژیم صهیونیستی را سریع و قاطع رسیدگی کنند ولیکن گفته‌ام که در رسیدگی‌هایشان، خدا، قانون، انصاف و عدالت را مد نظر داشته باشند.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به جلسه شورای عالی امنیت ملی که در روز بیست و ششم خرداد ماه با حضور تعدادی از سران نظام برگزار شد، اظهار کرد: واقعاً دشمنان ما جزو حمقاء هستند. دشمنان ما هنوز هم بعد از گذشت بیش از ۴ دهه از انقلاب اسلامی، خیال می‌کنندکه با ترور یک یا چند مسئول، کشور ما فلج می‌شود و از هم می‌پاشد. ما هنوز فراموش نکرده‌ایم که در سال ۱۳۶۰ و در حالی که مردم و کشورمان درگیر یک جنگ تمام عیار با دشمن خارجی بودند، منافقین ظرف ۶ تا ۷ ماه، بسیاری از مسئولان کشور را به شهادت رساندند؛ منافقین در هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ تعداد ۷۲ نفر از مسئولان عالی قوه قضائیه، تعدادی از نمایندگان مجلس و همچنین برخی افراد مسئول و صاحب‌نفوذ کشور را در یک اقدام تروریستی به شهادت رساند؛ یک روز قبل از آن (۶ تیر ۱۳۶۰) نیز مقام معظم رهبری مورد سوء‌قصد منافقین قرار گرفته بود که بحمدالله و با لطف خدا، این ذخیره برای ایران اسلامی حفظ شد. در همان تابستان سال ۱۳۶۰، رئیس جمهور، نخست وزیر و تعداد زیادی از معتمدین مردم مانند شهدای محراب و بسیاری از مسئولان و مردم به شهادت رسیدند آن هم در شرایطی که تنها سه سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذشت و نظام ما یک نظام نوپا بود.
نام شما

آدرس ايميل شما

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز عربی به نقل از منابع خود گزارش داد که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آلمان، ...
سخنگوی قسام: نتانیاهو استقبال از تابوت‌های نظامیانش را انتخاب کرد

سخنگوی قسام: نتانیاهو استقبال از تابوت‌های نظامیانش را انتخاب کرد

ابوعبیده سخنگوی گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس تصریح کرد رزمندگان ما ...
دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

حملات هوایی روز چهارشنبه اسرائیل به دمشق، از جمله حمله به ساختمان وزارت دفاع و اطراف ...
1