تاریخ انتشار
جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۳۲
کد مطلب : ۴۹۹۲۹۸

اظهارات ویتکاف درباره رویکرد ترامپ در قبال موضوع هسته‌ای ایران

۰
اظهارات ویتکاف درباره رویکرد ترامپ در قبال موضوع هسته‌ای ایران
کبنا ؛استیو ویتکاف، مشاور ارشد دونالد ترامپ و مذاکره‌کننده اصلی رئیس‌جمهوری آمریکا در موضوعات بین‌المللی، در مصاحبه‌ای اختصاصی با بریتبارت نیوز تاکید کرد که رویکرد ترامپ اولویت دادن به دیپلماسی بر استفاده از نیروی نظامی برای حل بحران‌ها و نیز در قبال موضوع هسته ای ایران است.
به گزارش کبنا نیوز، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در این مصاحبه ۴۰ دقیقه‌ای که در ساختمان اجرایی آیزنهاور، محل استودیوی جدید کاخ سفید انجام و روز جمعه به وقت محلی منتشر شد، وی دیدگاه‌های ترامپ در زمینه پرونده‌هایی از جمله ایران، روسیه، غزه و توافق سازش موسوم به ابراهیم را تشریح کرد و به منتقدان خود پاسخ قاطع داد.
وی گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ به صلح از طریق قدرت معتقد است که اساسا بدین معناست که توسل به خشونت و جنگ به نفع کشور نیست و لزوما هم بهترین راه برای اعمال آتش‌بس، صلح‌های دائمی یا هر چه که آن را بنامیم، نیست.»
ویتکاف با تمجید از ترامپ مدعی شد: «او رهبر یک ابرقدرت است، قدرتمندترین کشور جهان، و اگر اراده کند، می‌تواند در هر نقطه‌ای از جهان از نیروی نظامی استفاده کند؛ اما در بسیاری از موارد، این رویکرد را ثمربخش نمی‌داند. از همین رو، گفت‌وگو و دیپلماسی مسیری است که او همواره در پی آن است؛ چرا که اگر بتوان به راه‌حلی موفق و به‌نفع ایالات متحده، از راهی مسالمت‌آمیز دست یافت، این بهترین نسخه برای حل بسیاری از مشکلات جهانی‌ است که با آنها روبه رو هستیم.»
نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: بهترین راه برای پاسخ به انتقادات، انجام کارهای خوب است.  من به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بسیار وفادار هستم اما در واقع به سیاست او اعتقاد دارم.  من به سیاست او مبنی بر تلاش برای حل و فصل مناقشه ایران از طریق گفتگو اعتقاد دارم.
ادعاهای ویتکاف درباره برنامه هسته ای ایران 
ویتکاف با تکرار ادعاهایی درباره برنامه هسته ای ایران افزود: «اول از همه، این یک راه حل دائمی‌تر برای آن بحران نسبت به هر جایگزین دیگری است. این امر دقیقاً نحوه رویکرد ایران به یک برنامه هسته‌ای را تغییر می‌دهد. اگر ما آنها را وادار کنیم که داوطلبانه از یک برنامه غنی‌سازی که در آن  غنی‌سازی و سانتریفیوژ نداشته باشند، موادی تا سطح تسلیحاتی ۹۰ درصد غنی سازی نکنند، اگر بتوانیم آنها را وادار کنیم که داوطلبانه این کار را انجام دهند، این دائمی‌ترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای است. بنابراین نسخه ترامپ برای راه حل، بهترین نسخه است، بنابراین امیدوارم  ایران علاقه مند به مذاکره باشد زیرا همانطور که رئیس جمهور آمریکا گفته است گزینه  دیگر، جایگزین خوبی برای آنها نیست.»
پاسخ ویتکاف به منتقدان مذاکرات ایران و آمریکا
فرستاده ویژه ترامپ  در خصوص اظهارات برخی منتقدان به مذاکرات آمریکا و ایران و جنگ طلبان در این کشور گفت: آنها به سمت گزینه نظامی سوگیری دارند. بنابراین در ذهن آنها هر چیزی که ماهیت نظامی داشته باشد به عنوان راه حلی برای آن مشکل، است. آنها هیچ توجهی به عواقب این اقدام ندارند.  جمله آنها همیشه این است که "ما باید با آن شخص با زور رفتار کنیم. ایرانی‌ها در گفتگو از شما سو استفاده می کنند  و بنابراین شما در مذاکرات مؤثر نخواهید بود." آنها ممکن است سعی کنند از من سو استفاده کنند.
ویتکاف با تاکید بر اینکه «من فکر نمی‌کنم که آنها بتوانند از من سوءاستفاده کنند.» مدعی شد: « اگر ایرانی‌ها اشتباه کنند و فکر کنند که می‌توانند سر میز مذاکره تعلل کنند، من را زیاد نخواهند دید و گزینه جایگزین، همانطور که رئیس جمهور گفته است برای آنها گزینه بدی خواهد بود.  عنصر جنگ طلب معتقد است که جنگ تنها راه حل مسائل است. رئیس جمهور معتقد است که نیروی شخصیت او، روشی که او به موقعیت‌های خاص پاسخ می‌دهد، می‌تواند مردم را به انجام کارها به شیوه‌ای بهتر در جهت منافع آمریکا سوق دهد. من هم به این رویکرد معتقدم.»
 تصور عدم گفت و گوی آمریکا با پوتین غیرمنطقی است 
نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه و نیز نماینده مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین، با تاکید بر مذاکرات به منظور حل‌وفصل این بحران گفت این تصور که ایالات متحده آمریکا نباید با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه گفت‌وگو کند، «غیرمنطقی» است.
او تصریح کرد: «اگر ما با رئیس‌جمهور پوتین گفت‌وگو نکنیم، چگونه می‌خواهیم یک قطعنامه را اجرا کنیم؟ این اصلا ممکن نیست. بنابراین این تصور که ما قرار نیست با او گفت‌وگو کنیم، مضحک و غیرمنطقی است.»
نماینده ویژه ترامپ افزود: «در واقع بهتر بود» برای او که شخصا با رئیس‌جمهوری روسیه گفت و گو  کند و بعدا کاخ سفید را در مورد نتایج مذاکرات مطلع سازد تا اینکه مترجم یا افراد دیگری او را همراهی کنند.
رویکرد سیاسی من بسیار شبیه روبیو است 
ویتکاف در پاسخ به سوالی درباره اختلاف نظر با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، در برخی از مذاکرات گفت: «این کاملاً خبر جعلی است. من و وزیر امور خارجه دوستان نزدیکی هستیم. ما فقط یک رابطه کاری صمیمانه با هم نداریم. ما یک دوستی واقعی، یک دوستی عمیق داریم و همیشه با هم مشورت و گفت و گو می‌کنیم. من ممکن است روزی پنج تا هفت بار با وزیر امور خارجه صحبت کنم. این از طریق تلفن‌های ماست. من حتی در مورد تماس‌های اتاق وضعیت (کاخ سفید) یا جلساتی که داریم یا جلسات مشترکی که در دفتر بیضی (کاخ سفید) داریم صحبت نمی‌کنم. هیچ تفاوتی بین ما وجود ندارد. ما هر دو در رویکرد سیاسی خود بسیار بسیار شبیه هستیم. بنابراین من آن گزارش را خواندم و با خودم فکر کردم، "آنها در مورد چه کسی صحبت می‌کنند؟" نتوانستم بفهمم که آنها در مورد چه کسی صحبت می‌کنند.»
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفت‌وگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفت‌وگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
قرار بود دور بعدی مذاکرات، شنبه ( ۱۳ اردیبهشت ماه) برگزار شود که ایران و عمان از تغییر زمان برگزاری این دور از مذاکرات خبر دادند.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران امروز ۱۹ اردیبهشت ماه از موافقت ایران با برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم در روز یکشنبه خبر داد و گفت: در مورد ساعت شروع مذاکرات منتظر هماهنگی توسط طرف عمانی هستیم.
وزیر امور خارجه ایران گفت: زمان و محل مذاکرات را کشور میزبان یا واسط که عمان باشد، تعیین خواهد کرد. دوستان عمانی در خصوص یکشنبه سوال نمودند و ما نظر موافق خود را اعلام کردیم. ظاهراً با طرف مقابل نیز گفتگو داشته‌اند و تا کنون قرار است که مذاکرات یکشنبه ۲۱ اردیبهشت برگزار گردد. در خصوص ساعت شروع مذاکرات، منتظر هماهنگی از سوی طرف عمانی هستیم.
اظهارات ویتکاف درباره رویکرد ترامپ در قبال موضوع هسته‌ای ایران
نام شما

آدرس ايميل شما

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

در بحث موشکی من با خلع سلاح ایران موافق نیستم، اما به هر حال، باید در این زمینه، به توافقی ...
ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ باید نشان دهد که می‌تواند به توافقی بهتر از آنچه که بهم زد، با تهران دست یابد.
چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

پرهیز از جملات مخربی مانند «تو همیشه...»، «باشه هر کاری می‌خوای بکن»، «من خوبم» و «چقدر ...
1