تاریخ انتشار
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۳۵
کد مطلب : ۴۹۴۳۰۷
کبنا گزارش میدهد:
در قهوه سراها چه میگذرد ؟ ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه تشکیل جلسه داد / مدیر آموزش و پرورش دهدشت: جلسات گذشته خروجی نداشت / خانواده ها مراقب فرزندان خود باشند
۰
کبنا ؛نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه با موضوع «بررسی آسیبهای قهوهسراها» برگزار شد. در این نشست که به ریاست حجتالاسلام کیانیاصل امام جمعه سوق برگزار شده بود در حالی آسیبهای مراکز سرو قهوه در شهرستان مورد بحث قرار داشت که جای متولیان ساماندهی این صنف از جمله شبکه بهداشت و درمان، اتاق اصناف و صمت خالی بود.
به گزارش کبنا، مواد اعتیادآور افزودنی در قهوه محور مشترک سخنان اعضای ستاد بود اما برای ساماندهی قهوهسراها هیچ تدبیر و راهکاری ارائه نشد.
حجتالاسلام مهدی کیانیاصل در ابتدای نشست آسیبهای اجتماعی در قهوهسراها را گوشزد کرد و گفت که اولیای دانش آموزان و معلمان از مواد افزودنی در قهوه نگرانیهایی دارند.
امام جمعه سوق تعدد قهوهسراها را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه رشد این واحد صنفی قارچ گونه است، تصریح کرد: مجوز راهاندازی باید بررسی شود چرا به راحتی هر کسی میتواند کافه راهاندازی کند و مواد دخانی هم در کنار قهوه به مشتری بدهد.
وی با بیان اینکه استعمال سیگار برای برخی از ردههای سنی ممنوعیت دارد، اضافه کرد: این در حالی است که قهوه به راحتی برای همه سنین در دسترس است، اتاق اصناف، پلیس اماکن، صمت و آموزش و پرورش برنامهریزی منسجم داشته باشند ورود دانش آموزان به کافهها ممنوع باشد حداقل اگر قهوه سرو شود قلیان و سیگار را در این اماکن ممنوع کنند.
در حالی که به اذعان مسئولین آنچه در کافههای سطح شهر سرو میشود ترکیب سمی و اعتیادآور است اما بر اساس نظرات آنها راه مقابله با فعالیت این کافهها هم وجود ندارد؛
به گفته فرمانده انتظامی کهگیلویه مجوز راهاندازی کافهها سامانهای است و بررسی صلاحیت کسب و کارها از جمله کافهها در شهرستان وجود ندارد.
به گفته فرمانده انتظامی کهگیلویه مجوز راهاندازی کافهها سامانهای است و بررسی صلاحیت کسب و کارها از جمله کافهها در شهرستان وجود ندارد.
سید محمد موسوی افزود: 87 واحد کافه در شهرستان فعالیت دارند و درخواست راهاندازی آنها عمدتا سامانهای بوده است. اگرچه عبودی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید برای درخواست کسب و کارها باید مدارک در سامانه بارگزاری شود و این مدارک قابل بررسی است.
این مسئول بیان کرد: 211 مورد بازرسی از قهوهسراها انجام شد که در نتیجه این بازرسیها 19 واحد پلمب شد البته بعد از طی مراحل نسبت به بازگشایی اقدام کردند.
فرمانده انتظامی کهگیلویه با اشاره به زنگ خطر مصرف مواد مخدر در شهرستان تصریح کرد: در کنار مشروبات الکی حالا گراس«شاهدانه» هم زنگ خطر برای جوانان شده است. مقابله با مواد مخدر جواب نداده این کار نیاز به فرهنگسازی دارد.
خسرو دیدار هم فرهنگ سازی را بهترین مقوله برای مقابله با آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: با توجه به آثار مخرب مواد افزودنی به قهوه و به خطر افتادن سلامت جوانان و نوجوانان باید خانوادهها هوشیار باشند و فرزندان خود را از مصرف این مواد بازدارند.
شهردار دهدشت با بیان اینکه در کافههای دهدشت شاید کمتر از 10 مورد قهوه سالم به خورد مشتری میدهند، بیان کرد: رسانهها باید آگاهی سازی کنند خانوادهها مواظب فرزندان خود باشند.
دیدار افزود: ما مسئولین محیط و بستر مناسب برای جوانان و نوجوانان نتوانستیم ایجاد کنیم و این قشر به سمت قهوهها هدایت میشوند.
مدیر آموزش و پرورش منطقه دهدشت جلسات گذشته برای رسیدگی به این موضوع را یادآور شد و با بیان اینکه خروجی نداشته است، افزود: صحبتها تکراری است باید اقدام عملی شود.
فریدون فاطمیزاده فعالیت دانشآموزان در کافهها را نتیجه کمکاری اداره کار برای جلوگیری از کودک کاری خواند و گفت: ما دانشآموزانی داریم که درس و مدرسه را رها کرده و یا کارگر کافهها شدهاند یا خود قهوهسرا راه انداختهاند، چرا اداره کار جلوی کار کردن دانش آموز در این مراکز را نمی گیرد؟
این مسئول گفت: نگرانی ما این است که برخی از کافهها پاتوق معتادان شده است و دانشآموزانی که در این واحد صنفی کار میکنند یا مشتری قهوه هستند با آسیبهای جدی روبرو هستند.
وی از یک مدرسه روستایی به صدرنشینی در آسیبهای اجتماعی نام برد و با بیان اینکه گزارشات بر مبنای مشاهدات و ارزیابی مشاور است و گاهی تکمیل نیست،افزود: ما در آموزش و پرورش دو کار را با جدیت پیگیری میکنیم؛ غربالگری دانش آموزان در حوزه آسیبهای روانی و رصد و پایش در حوزه آسیبهای اجتماعی. تمام مدارسی که بیشترین آسیب را دارند شناسایی شدهاند مرکز بهداشت باید پای کار باشد مشاوران ما را آموزش دهد.