کبنا گزارش میدهد؛
لزوم تسریع روند تغییرات مدیریتی در دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد / چرا هنوز معاونتهای مهم دانشگاهها در ید حامیان دولت در سایه است؟
1 ارديبهشت 1404 ساعت 13:48
با وجود تغییر دولت، هنوز بخش زیادی از دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد با همان ریاست قبلی و برخی دیگر نیز با همان معاونین دولت در سایه اداره میشوند.
با وجود تغییر دولت، هنوز بخش زیادی از دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد با همان ریاست قبلی و برخی دیگر نیز با همان معاونین دولت در سایه اداره میشوند.
به گزارش کبنا، یکی از نشانههای پویایی یک جامعه، تغییرات مدیریتی در آنجاست؛ از بین دستگاههای مختلف نیز دانشگاهها اهمیت قابل ملاحظهای دارند. در واقع توسعه پایدار از مسیر دانشگاه میگذرد. بااینوجود پس از گذشت حدود هشت ماه از تشکیل دولت چهاردهم، هنوز تغییرات چندانی در دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد رخ نداده است.
در روزهای پایانی سال 1403 رؤسای دو دانشگاه یاسوج و علوم پزشکی یاسوج تغییر کردند. هر چند تغییر رئیس پیشین و انتصاب رقیه پناهی به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی با برخی حواشی همراه بود، اما بالاخره سرپرست این دانشگاه، دست به تغییرات نسبتاً گستردهای زد؛ بهطوری که میتوان گفت حالا شیوه مدیریتی این دانشگاه نسبت به سال 1403 تغییر کرده است؛ البته باید دید که این تغییرات در نهایت منجر به پیگیری گفتمان دولت چهاردهم میشود یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال فعلاً کمی زمان لازم است.
پس از تغییر ریاست دانشگاه علوم پزشکی، نوبت به دانشگاه یاسوج رسید؛ نارضایتیها از ریاست پیشین در ماههای اخیر اوج گرفته بود؛ به ویژه از ایام تبلیغات انتخاباتی که رئیس دانشگاه آشکارا از گفتمان رقیب دولت حمایت میکرد. پس از استقرار دولت جدید نیز هر چند رئیس پیشین دانشگاه دست به تغییراتی زد، اما برخی از مهمترین معاونتها همچنان در اختیار مخالفین دولت بود. اما بههرحال رئیس پیشین رفت و رئیس جدید به جای او منصوب شد.
رئیس جدید دانشگاه یاسوج از جمله گزینههایی بود که بر سر آن اجماع نسبی وجود داشت؛ بسیاری از نزدیکان و حامیان دولت نیز از این تغییر استقبال کردند. اما حالا که بیش از یک ماه از حضور رئیس جدید در دانشگاه یاسوج میگذرد، هنوز تغییرات مدیریتی در این دانشگاه بهطور کامل کلید نخورده است. آن دسته از افرادی که گفته میشد از حامیان دولت در سایه هستند هنوز برخی از مهمترین معاونتهای دانشگاه از جمله معاونت مالی را در اختیار خود دارند. اتفاقاً گفته میشد بخش زیادی از نارضایتی از شیوه مدیریت رئیس پیشین، به انتصاب چنین افرادی مربوط میشد.
برخی معتقدند اگر قرار است دانشگاه با همان معاونین دولت قبل اداره شود، پس اساساً تغییر ریاست دانشگاه آنهم در واپسین روزهای سال چه فوریتی داشته است؟
با وجود تغییر رؤسای آن دو دانشگاه، و همچنین دانشگاههای آزاد و ملی مهارت، برخی دیگر از دانشگاههای استان با همان شیوه مدیریت قبلی اداره میشوند. هنوز رد پای تغییرات به دانشگاههای فرهنگیان، جهاد دانشگاهی، پیام نور و علمی کاربردی کهگیلویه و بویراحمد نرسیده است. این در حالی است که در ایام انتخابات ریاست جمهوری یکی از رؤسای همین دانشگاهها طی یادداشتی که در رسانهها منتشر کرده بود، گفتمان مسعود پزشکیان را سرشار از ادبیات کوچه بازاری، دروغ، توهین، ناامیدی، سرسپردگی و وابستگی به دیگران، احساس حقارت، بیبرنامگی، عدم مطالعه، سردرگمی، عدم اشراف، نمیشود و نمیتوانیم تعبیر کرده بود.
حمایت علنی از رقبای رئیس جمهور فینفسه خالی از ایراد و اشکال است؛ هر فردی میتواند از یک گفتمان و یا گرایش سیاسی دفاع کند، اما نمیتواند در دولتی که با آن مخالف است، همچنان بر سر کار بماند؛ چرا که عدم اعتقاد به گفتمان آن دولت، در نهایت موجب میشود نتواند برنامههای دولت را به درستی پیگیری و پیادهسازی کند.
بنابراین از آنجا که نقش دانشگاهها در توسعه میتواند بیبدیل باشد، انتظار میرود تغییرات رؤسای دانشگاهها از یک طرف و تغییرات در بدنه مدیریتی دانشگاه از جمله معاونتهای ریاست دانشگاههای استان تسریع شوند.
این گزارش نافی خدمات رؤسای دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد نیست و صرفاً در راستای اصلاح برخی رویهها و فرایندهای نادرست منتشر شده است. این پایگاه خبری آمادگی درج جوابیه رؤسای محترم آن دانشگاهها را دارد.
کد مطلب: 498497