تاریخ انتشار
شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۵۸
کد مطلب : ۴۹۸۱۴۰
نشست «سرمایه‌گذاری برای تولید» در استان کهگیلویه و بویراحمد در صداوسیمای مرکز استان برگزار شد؛

مدیرکل شبکه دنا: رسانه ملی می‌تواند در حذف موانع سرمایه‌گذاری و شکوفایی ظرفیت‌های اقتصادی تأثیرگذار باشد / معاون پیشگیری از جرم: آیا زنده‌ای در استان هست که جلوی سوءاستفاده‌ها را بگیرد؟ / صداوسیما فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان را به مردم معرفی کند / مدیرکل صمت: میزان سهم تسهیلات تبصره 18 بسیار محدود است / معاون سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری: بانک‌ها باعث فرار سرمایه‌گذار می‌شوند / مدیرکل میراث فرهنگی: توسعه اقتصادی بدون آب امکان‌پذیر نیست / رئیس سازمان قضایی نیروی های مسلح: در دادن تسهیلات به بنگاه‌های موفق خست به خرج می‌دهیم

۳
۰
مدیرکل شبکه دنا: رسانه ملی می‌تواند در حذف موانع سرمایه‌گذاری و شکوفایی ظرفیت‌های اقتصادی تأثیرگذار باشد / معاون پیشگیری از جرم: آیا زنده‌ای در استان هست که جلوی سوءاستفاده‌ها را بگیرد؟ / صداوسیما فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان را به مردم معرفی کند / مدیرکل صمت: میزان سهم تسهیلات تبصره 18 بسیار محدود است / معاون سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری: بانک‌ها باعث فرار سرمایه‌گذار می‌شوند / مدیرکل میراث فرهنگی: توسعه اقتصادی بدون آب امکان‌پذیر نیست / رئیس سازمان قضایی نیروی های مسلح: در دادن تسهیلات به بنگاه‌های موفق خست به خرج می‌دهیم
کبنا ؛نشست «سرمایه‌گذاری برای تولید» در استان کهگیلویه و بویراحمد در صداوسیمای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در راستای تحقق شعار سال برگزار شد که در آن جمع زیادی از مدیران و مسئولین ارشد استان با فراخوان صداوسیما گرده هم آمده بودند.
به گزارش کبنا، در دومین روز کاری سال ۱۴۰۴، صداوسیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد با برگزاری نشستی با عنوان «اندیشه‌ورزی و تعیین راهبردها و راهکارهای رسانه‌ای»، به موضوع «سرمایه‌گذاری برای تولید» در استان پرداخت. در این نشست حدود سی نفر از مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و خصوصی، اتاق بازرگانی، تشکل‌های کارآفرین و دستگاه قضایی به فراخوان شبکه دنا گرد هم آمدند و در مورد چگونگی تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» شعار سال مقام معظم رهبری، تبادل نظر کردند.
مدیرکل شبکه دنا در این نشست گفت: سند تحول صداو سیما، رسانه ملی را پیشران پیشرفت کشور معرفی کرده و بر این اساس، شعار سال و فرمایش مقام معظم رهبری سند بالادستی رسانه است که مبتنی بر آن شعار ارزش آفرین «سرمایه‌گذاری برای تولید» توضیح، تعریف، پی‌گیری و از همه مسئولان در طول سال مطالبه می‌شود.
سید شهریار گنجی با اشاره به دیدار اسفندماه خود و استاندار کهگیلویه و بویراحمد با رئیس و معاون امور استان‌های رسانه ملی در تهران گفت: آقای دکتر جبلی عنوان کرد که نیازها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و پیشرفت استان کهگیلویه و بویراحمد در شبکه‌های ملی و جهانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منعکس شود.
وی افزود: ظرفیت‌های اقتصادی و اولویت‌های سرمایه‌گذاری در این استان در بخش‌های نفت، گاز، آب، منابع طبیعی، فرهنگ و هنر و گردشگری است و رسانه ملی می‌تواند در حذف موانع و جذب سرمایه‌گذاری و شکوفایی ظرفیت‌های اقتصادی استان تأثیرگذار باشد.
مدیر کل صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد معارضات اجتماعی و آسیب‌های فرهنگی را یکی از عوامل فرار سرمایه و تأخیر در روند طرح‌های توسعه‌ای عنوان کرد و ادامه داد: تقویت نقش کنکاش‌گرایانه رسانه و تولید برنامه‌های فرهنگی برای همسویی و مشارکت عمومی در توسعه استان مؤثر است.

وی انعکاس مطالبات مردمی در کنار تقویت منافع ملی، امید آفرینی و نشاط اجتماعی را از رسالت اصلی شبکه‌های محلی و رسانه ملی عنوان کرد و یادآور شد: از همه ظرفیت‌ها برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و انعکاس برنامه‌های توسعه محور دستگاه‌های دولتی در بستر رادیو و تلویزیون شبکه دنا استفاده می‌شود.
گنجی سرمایه‌گذاری در آب و انرژی را راهبرد امسال صدا و سیمای استان عنوان کرد و گفت: تأمین آب، و انرژی یکی از اصلی‌ترین مسائل پیش رو برای توسعه استان است.
وی افزود: مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان باید از ظرفیت وسیع رسانه‌ها برای پیش‌برد اهداف سازمانی و توسعه منطقه استفاده کنند.
در ادامه این نشیت، معاون پیشگیری از جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد به برخی از سوءاستفاده‌ها گفت: من سؤال می‌پرسم؛ آیا زنده‌ای در استان هست که جلوی این سوءاستفاده‌ها را بگیرد؟
یکی از مهمترین مشکلات که بارها در رسانه‌ها و جلسات اداری استان نیز به آن پرداخته شده، بحث حساب‌های مالی شرکت‌ها و واحدهای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد است که اغلب آنها در خارج از استان هستند. این شرکت‌ها از ظرفیت‌های استان بهره می‌برند، اما حسابشان در استانی دیگر است و شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی از این درآمدها بهره‌ای نمی‌برند. معاون پیشگیری از جرم در این خصوص گفت: باید حساب‌ها را به بانک‌های استان منتقل کنید، تا گردش مالی اتفاق بیفتد.
حسنی در ادامه با انتقاد به عملکرد نماینده استان‌های دیگر گفت: جالب این است که نماینده ما در مجلس به طرحی که در استان ما، با آب، هزینه و سد ما تأمین می‌شود اعتراض کرده بود که این‌ها به چقی می‌خواهند آب ببرند و در آب ما اختلال به وجود بیاورند؟ مگر تو کی هستی آخه؟ ما نمی‌خواهیم وحدت در کشور را زیر سؤال ببریم، ولی شما بروید در استان فلان، ببینید یک مزیت می‌توانید آنجا ببینید؟
همان‌طور که این مقام مسئول اشاره کرد، برخی از استان‌ها که با کمبود شدید آب مواجه هستند، صنایعی آب‌بر دارند، در مقابل، کهگیلویه و بویراحمد با این میزان از برخورداری از آب دریغ از یک صنعت بزرگ که ندارد. حالا نیز همان استان‌ها قصد آب کهگیلویه و بویراحمد را کرده‌اند تا آب مورد نیاز صنعت خود را تأمین کنند.  
وی در ادامه از آفت بزرگی یاد کرد که همچون کرم به سرمایه‌گذاری آسیب می‌زند. حسنی در این خصوص گفت: اگر آفت بزرگ جدایی‌طلبی سرمایه‌ای و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌ها به مناطق نظر کرده نمایندگان مجلس، حل نشود، نمی‌توان سرمایه‌گذاری کرد.  
                
در ادامه، مدیر روابط عمومی شرکت نفت و گاز گچساران گفت: لازم است که دستگاه‌های اقتصادی، محل‌های مناسب سرمایه گذاری را برای مردم از منظر سودآوری مشخص کنند.
حسینی در ادامه خطاب به مسئولین صداوسیمای استان گفت: شما تولید محتوا انجام بدهید و در برنامه‌های‌تان پخش کنید و بگویید چه فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری در استان وجود دارد.
حسینی ادامه داد: یک بحث دیگر، زنجیر کردن بنگاه‌های کوچک به بنگاه‌های بزرگ است؛ باید اشتغالات خرد خانگی را به بنگاه‌های بزرگ متصل کنیم. همان‌طور که حسینی می‌گوید زمانی که زنجیره اقتصادی شکل گیرد، نه تنها سود بیشتری حاصل می‌شود، بلکه همان مشاغل خرد خانگی نیز امنیت بیشتری پیدا می‌کنند و دیرتر از بین می‌روند.
وی عنوان کرد: در این جلسه، گفته شد تسهیلات را به هم‌استانی‌های خودمان بدهیم که سرمایه‌گذاری کرده‌اند ولی الأن نیازمند تسهیلات هستند. خود این موضوع باید آسیب‌شناسی شود. من نوعی که تسهیلات گرفته‌ام و مرغداری در گچساران زده‌ام، چرا الأن سرمایه در گردش ندارم که باید دوباره دست به دامان بانک شوم؟ آیا طرح من توجیه نداشته یا نگاه علمی حاکم نبوده است؟
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بهمئی برای تخصیص آب صنعتی سه میلیون متر مکعب آب از سد مارون داریم که در طول برنامه پنج ساله چیزی قریب 6 هزاراشتغال می‌تواند ایجاد کند.
امیرتیمور موسویان ادامه داد: همه دستگاه‌های اقتصادی الأن یک برنامه پیشران و راهبردی توسعه اقتصادی دارند که در پنج سال آینده در کجا هستیم و به چه نقطه‌ای می‌خواهیم برسیم. انگیزه و مشوق‌های سرمایه‌گذاری در همه بخش‌ها نیز مشخص است.
وی در ادامه گفت:  13.7 درصد از تخصیص آب سدهای استان، تخصیص آب صنعت است. یعنی عملاً ما یک زیرساخت خوب را داریم. این در حالی است که در سایر استان‌ها این تخصیص 7 درصد است. یعنی این میزان در کهگیلویه و بویراحمد دو برابر دیگر استان‌هاست.
با وجود این ظرفیت دوبرابری، اما تاکنون هیچ صنعت آ‌ب‌بری در کهگیلویه و بویراحمد پا نگرفته و شد نکرده است. این در حالی است که در استان‌های یزد و اصفهان با کمترین منابع آبی، بیشترین و بزرگترین صنایع آب‌بر را دارند.
وی سپس به کمبود تسهیلات تبصره 18 در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: اصلی‌ترین موضوعی که وجود دارد چنانکه دوستان هم اشاره کردند بحث تخصیص تسهیلات است؛ ما دو هزار و 400 میلیارد تقاضای تسهیلات از محل تبصره 18 داشته‌ایم. اما میزان تخصیصی که در واقع به بخش صنعت داده شده، کمتر از ده درصد است؛ ما 220 میلیارد الأن سهم داریم، ولی میزان تقاضای صنعتگر ما، 2 هزار و 400 میلیارد است.
وی تأکید کرد: اساساً تخصیص تسهیلات در بخش‌های دیگر همچون کشاورزی، میراث فرهنگی و ... هم وجود دارد؛ میزان سهم تسهیلات تبصره 18 ما بسیار محدود است.
                
معاون سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: متأسفانه ما سرمایه‌گذار را رها می‌کنیم و حامی‌اش نیستیم.
گودرزی با طرح این سؤال که چه کسانی حامی سرمایه‌گذار نیستند؟ گفت: بانک ها در جاهایی حامی نیستند و معضل هستند. گاهی سرمایه‌گذار کار را جلو می‌برد و جاهایی بانک سختی کار ایجاد می‌کند و باعث می‌شود سرمایه‌گذار فرار کند و برود.
وی عنوان کرد: ما حامی سرمایه‌گذار هستیم و شبانه‌روز دنبال اینیم که سرمایه‌گذار را بیاوریم و مشکلاتش را رفع کنیم. اما متأسفانه یک سری قوانینی هست که مخل تولیدند.
وی گفت: ما این قوانین تولید در چهارده بند تدوین کرده و برای وزارت کشور اراسال کرده‌ایم؛ امیدواریم که منجر به جمع‌بندی لایحه قانونی شود، در مجلس رأی بیاورد و اجرا شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنده پیشنهادم این است برای بحث سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذار یک دستورالعملی تدوین شود که اگر فردا این مدیر آن را اجرا کرد مبتنی بر یک قانون و مقررات باشد
سید علی معتمدی عنوان کرد: تیمی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد و در سطح دستگاه‌های تخصصی به صورت ویژه کمیته‌هایی برای حمایت از سرمایه‌گذاران تشکیل شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد کوثر بالاترین درصد پرشدگی مخزن را در کل ایران دارد که 83.5 درصد. است.
آرش مصلح افزود: 25 سال است که آب به لیشتر می دهیم برای 5 هزار هکتار، اما الأن بروید ببیند چند هکتار از این زمین‌ها مال خود لیشتر است؟ همه فروخته شده‌اند.
وی در ادامه با اشاره به پرآبی کهگیلویه و بویراحمد و کم‌آبی برخی دیگر از استان‌ها گفت: بهمن ماه سال گذشته همراه با استاندار، یکی از نمایندگان و چند مدیر استانی، خدمت مدیرعامل ماهان بودیم. او گفت اگر ما بخواهیم در سد چم شیر سرمایه‌گذاری کنیم دو هزار هکتار بخواهیم نقل ویژه‌ای که خرمای صادراتی دارد، بزنیم، EC چقدر است؟ گفت خجالت می‌کشی بگویی 1800؟ گفتم آره. گفت چرا؟ گفتم EC کوثر 1000 است. گفت در کرمان فردی است که باغ پسته دارد و پسته‌اش در کالفرنیای آمریکا فروش می‌رود. می‌گفت آب این ده هکتار زمین را از فاصله 80 کیلومتری با یک تراکتور روزانه با EC چهار هزار حمل می‌کند. بعد شما  خجالت می‌کشی بگویی سد چمشیر با دو میلیارد متر مکعب آب، EC آن 1800 است؟
همان‌طور که مصلح اشاره کرده، بسیاری از استان‌های کشور، به سختی می‌توانند آب برای تولید تأمین کنند، اما به هر صورت تأمین می‌کنند و تولید نیز دارند. اما کهگیلویه و بویراحمد، نه تنها تولیدی ندارد، بلکه همین معدود سیب و میوه‌ و تره‌بار، به استان‌های دیگر می‌رود و با برند دیگر استان‌ها به فروش می‌رسد. در واقع نه تنها از منابع آبی به درستی استفاده نمی‌شود، بلکه همان تولیدات محدود نیز به درستی مدیریت نمی‌شوند.

در ادامه این نشست، منوچهری کارشناس اقتصادی با انتقاد از عملکرد بانک‌ها گفت: اگر بانک‌ها مالکیت دولتی باشند، با نگاه دولتی نیز فعالیت می‌کنند و این باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران نتواند واقعاً آنچنان که مایل هستند فعالیت کنند. یعنی عملاً دولت می‌آید که نرخ تسهیلات بانکی را مشخص می‌کند. همین‌طور که الأن می‌بینیم. مثلاً الأن نرخ پرداخت تسهیلات در بانک‌های ما 23.5 درصد است که با هزینه‌های جانبی گاهاً به 30 درصد می‌رسد؛ تولیدکننده چگونه با 30 درصد نرخ تسهیلات بانکی می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند؟
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: باید حفظ وضع موجود اولویت نخست ما باشد. یعنی کاری کنیم صنایعی که در حال فعالیت هستند، حفظ شوند.
محسن ضامن‌فر در ادامه گفت: پس از آن باید روی تک به تک واحدهای تولیدی غیرفعال کار کنیم و عارضه‌یابی کنیم که چرا آن واحدها فعال نیستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این‌که یکی از عوامل توسعه‌ای استان، آب است، گفت: توسعه اقتصادی بدون آب امکان‌پذیر نیست.
امیر حسینی افزود: ما ظرفیت‌های طلایی در استان کهگیلویه و بویراحمد داریم که باید به درستی آز آن‌ها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: درست است که صنایع بزرگ و کوچک برای استان ما مهم هستند، ولی هیچ یک از این‌ها نمی‌توانند ماندگاریِ گردشگر و مسافر داشته باشند. ماندگاری گردشگر و مسافر است که می‌تواند بازار ما را رونق دهد. وقتی مسافر به استان بیاید، همگی از نانوایی‌ها گرفته تا آن زن روستایی که در خانه خود کار می‌کند منتفع می‌شوند.
ملک حسینی دادستان سابق مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: بنگاه‌ها و سرمایه‌گذاران موفقی در سطح استان داریم که در در دادن تسهیلات به آنها خست به خرج می‌دهیم.
وی ادامه داد: می‌گوییم ما قبلاً 200 تا 300 تومان داده‌ایم و الأن دیگر نمی‌توانیم بدهیم. این در حالی است که کار 90 درصد پیش رفته، سرمایه‌گذار واقعا کار کرده، اما به خاطر افزایش قیمت‎ها، بخشی از کار مانده است.
وی گفت: می‌گوییم دستورالعمل‌ها دست ما را بسته و دیگر نمی‌توانیم کمک کنیم. اما کسی که از صفر می‌خواهد شبیه همان کار را دوباره شروع کند، مساعدت می‌کنیم. پس هم این کار در 90 درصد می‌ماند و هم آن کار جدید به 10 درصد هم نمی‌رسد. این را هم باید نگاه جامع‌تری داشته بشیم و به اهلیت سرمایه‌گذاری دقت کنیم تا خدای ناکرده همه کارها اینطور متوقف نشوند.
به گزارش کبنا، این نشست که با هدف سرمایه‌گذاری برای تولید در صداوسیمای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده بود، از جمله نشست‌های مثمر ثمر در استان است که می‌تواند موجب جذب سرمایه‌گذار و رفع موانع تولید شود. البته نفس برگزاری جلسات به خودی خود نمی‌تواند رونقی در تولید کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کند. روشن است که مناسبات اقتصادی بسیار صلب‌تر و سخت‌تر از آن است که با یک یا دو جلسه تغییر یابند. اما اگر چنین جلساتی ادامه یابند و در نتیجه منجر به تدوین مقررات جدید و همچنین تغییر رفتار مسئولین و به‌ویژه بانک‌ها با سرمایه‌گذاران شوند، ممکن است در بلندمدت منجر به افزایش سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد شود.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
استان بی صاحب مدیران دولت رئیسی می‌خوان استان را پیش ببرند تاسف برای استاندار
علی
Iran, Islamic Republic of
خدایی فاز این مدیرکل شبکه دنا چنه چی میگه 😅😅 صداستاندار اومنه منه ای استان نترسنه کار کنن بعد یو که ۲۵ سال منه استان نبیه و هیچ شغل قابل توجهی هم نیاشته ایخا استانه متحول کنه 🤣یکی اینو توجیه کنه که یواش بره که هیچ خبری نی دایی چهارتا برنامه درست بساز توسعه پیشکشت
United States
موانع سرمايه گذاري را بايد از سرمايه گذار پرسيد نه از مديري كه حرف زدن بلد نيست.
مذاکره ایران و آمریکا؛ طرح پرریسک دونالد ترامپ!

مذاکره ایران و آمریکا؛ طرح پرریسک دونالد ترامپ!

در دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، فشار‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران اعمال شده؛ از تهدید ...
نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

دولت نتانیاهو با افزایش بودجه دفاعی و تشدید حملات نظامی، هدف جلب حمایت سیاسی داخلی و ...
ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

 دو روزنامه‌نگار در ساعات ابتدایی صبح جمعه در استانبول بازداشت شدند. این بازداشت‌ها بخشی ...
1