کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا بررسی کرد؛

قطار تغییر مدیران در کهگیلویه و بویراحمد سرعت می‌گیرد؟ / نگاهی به بازماندگان دولت قبل در استان؛ از صمت، جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان تا دانشگاه‌های علمی‌کاربردی، پیام‌نور، فرهنگیان و جهاد دانشگاهی / گمانه‌زنی درباره انتصاب یک غیربومی در معاونت اقتصادی استاندار

20 فروردين 1404 ساعت 12:36

حال که وفاق به نتیجه مطلوب نرسید و رئیس جمهور نیز تعارفات را کنار گذاشته، در سطح استان نیز لازم است انتصابات همسو با گفتمان سیاسی دولت باشد. در وضعیتی که امروز کهگیلویه و بویراحمد با آن مواجه است، فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد.


حال که وفاق به نتیجه مطلوب نرسید و رئیس جمهور نیز تعارفات را کنار گذاشته، در سطح استان نیز لازم است انتصابات همسو با گفتمان سیاسی دولت باشد. در وضعیتی که امروز کهگیلویه و بویراحمد با آن مواجه است، فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد.
به گزارش کبنا، بر اساس گفتمان وفاق ملی قرار بود شایسته‌ترین نیروها فارغ از گرایش سیاسی به‌کا ر گرفته شوند تا با هماهنگی و همکاری، جامعه از وضعیت کنونی گذر کند. به‌همین‌خاطر بود که بسیاری از وزارت‌ها و جایگاه‌های مهم به افرادی داده شد که هیچ گونه همسویی با گرایش سیاسی مسعود پزشکیان نداشتند. اما طیف مقابل به این هم راضی نشد تا جایی که در اسفندماه و پیش از پایان سال، آن دسته از نمایندگان مجلس که منتقد پزشکیان و همسو با سعید جلیلی بودند، طرح استیضاح وزیر اقتصاد را ریختند و کمتر از یک ماه مانده به پایان سال عبدالناصر همتی را برکنار کردند. روشن بود که با استیضاح وزیر اقتصاد چالش‌های اقتصادی کشور حل نمی‌شوند، حتی یکی از نمایندگان مجلس گفته بود قصد ما شخصیت وزیر است. پس از برکناری همتی، بسیاری، شکست وفاق را اعلام کردند. همان‌طور هم که پیش‌بینی می‌شد برکناری وزیر اقتصاد نه‌تنها منجر به بهبود شاخص‌های اقتصادی نشد، بلکه پس از آن قیمت دلار تا ۱۰۵ هزار تومان، سکه تا ۱۰۳ میلیون و طلا هم تا گرمی هشت میلیون تومان افزایش یافت.
اتفاق جالب‌تری که پس از استیضاح وزیر اقتصاد رخ داد، برکناری معاون پارلمانی رئیس جمهور بود. پس از سفر شهرام دبیری به قطب جنوب، رئیس جمهور مماشات را کنار گذاشت و یکی از نزدیکان خود که سابقه دیرینه دوستی نیز داشتند را برکنار کرد.
حالا حامیان دولت معتقدند در چنین شرایطی که وفاق به نتیجه نرسید و رئیس جمهور هم با مسئولین پرچالش و ناکارآمد تعارف ندارد، در سطح استان‌ها هم لازم است که تغییر مدیران متناسب با گفتمان سیاسی دولت، سرعت بگیرد. 
در نخستین شورای اداری سال جاری در کهگیلویه و بویراحمد نیز استاندار بر لزوم تغییر مدیران تأکید کرد. یدالله رحمانی گفت: «تعیین تکلیف مدیران، به‌ویژه در شهرستان‌ها، باید با همکاری فرمانداران انجام شود تا مدیرانی توانمند و همسو با سیاست‌های دولت وفاق ملی بتوانند امور شهرستان‌ها را اداره کنند.»
با وجود گذشت حدود هشت ماه از دولت جدید، هنوز بسیاری از رؤسای سازمان‌ها و مدیران کل دستگا‌ه‌های اداری در کهگیلویه و بویراحمد تغییر نکرده‌اند. در بین فرمانداران، هر چند تنها فرماندار کهگیلویه تغییر نکرده، اما برخی دیگر از فرمانداران تغییریافته نیز همسو با دولت نبوده‌اند. بنابراین در چنین شرایطی، حداقل فرماندار کهگیلویه باید به یکی از حامیان شایسته دولت داده شود. از سوی دیگر، هنوز بسیاری از بخشداران، بازماندگان دولت قبل هستند. اما مسأله فقط محدود به بخشداران نیست، همان‌طور که استاندار گفته بود، بسیاری از مسئولین شهرستانی نیز کماکان سر جای خود مانده‌اند. گویی نسیم تغییر دولت هنوز کامل به کهگیلویه و بویراحمد نرسیده است.
اما در سطح استانی، برخی از مدیران اقتصادی هم هنوز همان نیروهای دولت سیزدهم هستند. معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد که توسط سید علی احمدزاده منصوب شده بود، با وجود آن‌که عملکردش بارها مورد انتقاد قرار گرفته، هنوز تغییر نکرده است. البته شنیده می‌شود قرار است در روزهای آینده تغییر کند و به‌جای او یک نیروی غیربومی منصوب شود. 
صنعت‌، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با وجود اهمیتی که دارد همچنان توسط نیروی بازمانده دولت قبل مدیریت می‌شود. این در حالی است که عملکرد او بارها مورد انتقاد رسانه‌ها و شهروندان قرار گرفته است. با وجود التهابی که در بازار استان و به‌ویژه یاسوج وجود داشت، مدیرکل از آمارهایی دم می‌زد که پر از ابهام بودند. این در حالی است که با وجود آن آمار از بازدیدها در سطح استان، نباید این مقدار گرانی و تورم در استان شکل می‌گرفت. حتی این آمارها تعجب استاندار را نیز برانگیخت.
با وجود آن‌که کشاورزی می‌تواند یکی از فرصت‌های رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد باشد، اما همچنان آمارها حاکی از آن هستند که حال کشاورزی استان خوب نیست. نه تنها سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بلکه دستگاه‌های زیرمجموعه آن همچون اداره غله، تعاون روستایی و امور عشایر نیز با وجود عملکرد مورد انتقادشان همچنان تغییر نکرده‌اند و با همان مدیران دولت قبل اداره می‌شوند.
اما یکی از دستگاه‌هایی که عملکرد آن در این سال‌ها بسیار مورد انتقاد قرار گرفته، اداره‌کل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد است. عین الله دهقان که اوایل انتصابش گمانه‌زنی می‌شد که حتی ممکن است حکم سرپرستی‌اش تمدید نشود، در سال‌های گذشته هم از نظر مسائل ورزشی و هم مسائل جوانان استان مورد انتقاد قرار گرفته است. چالش‌هایی که در این مدت در هیئت‌های ورزشی استان وجود داشته، وضعیت ورزشگاه یاسوج، سالن‌های ورزشی در سطح استان، آسیب‌های اجتماعی و ... از جمله مسائل مدیریتی است که به مدیرکل نسبت داده می‌شود.
در بین دانشگاه‌ها هم با وجود تغییر رؤسای دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه یاسوج در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳، هنوز دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور، فرهنگیان و جهاد دانشگاهی تغییر نکرده‌اند. این در حالی است که یکی از رؤسای همین دانشگاه‌ها در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در نامه‌ای سرگشاده ضمن اعلام حمایت از سعید جلیلی، تندترین انتقادات را نسبت به پزشکیان ابراز کرده بود.
حال که استراتژی وفاق به نتیجه نرسید و رئیس جمهور نیز تعارفات را کنار گذاشته، در سطح استان نیز لازم است انتصابات همسو با گفتمان سیاسی دولت باشد. در وضعیتی که امروز کهگیلویه و بویراحمد با آن مواجه است، فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد.


کد مطلب: 498018

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/498018/قطار-تغییر-مدیران-کهگیلویه-بویراحمد-سرعت-می-گیرد-نگاهی-بازماندگان-دولت-قبل-استان-صمت-جهاد-کشاورزی-ورزش-جوانان-دانشگاه-های-علمی-کاربردی-پیام-نور-فرهنگیان-دانشگاهی-گمانه-زنی-درباره-انتصاب-یک-غیربومی-معاونت-اقتصادی-استاندار

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1