کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا بررسی کرد؛

سهم گردشگری در اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد چقدر است؟ / وضعیت امروز گردشگری استان ارث مدیران پیشین است، ارث مدیرکل کنونی برای آیندگان چیست؟ / در کنار تله‌کابین بی‌نتیجه یاسوج، تله‌کابین دیگری تعریف کردند تا آن‌هم به نتیجه نرسد!

7 اسفند 1403 ساعت 15:11

به اعتراف مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، «گردشگری سهمی در اقتصاد استان ندارد». او در ادامه گفته که برای این وضعیت برنامه دارد. البته سایر مدیران این اداره‌کل هم ادعای برنامه داشتند؛ اما حالا شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی نتیجه برنامه‌هایشان را به وضوح می‌بینند؛ گردشگری سهمی در اقتصاد استان ندارد.


به اعتراف مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، «گردشگری سهمی در اقتصاد استان ندارد». او در ادامه گفته که برای این وضعیت برنامه دارد. البته سایر مدیران این اداره‌کل هم ادعای برنامه داشتند؛ اما حالا شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی نتیجه برنامه‌هایشان را به وضوح می‌بینند؛ گردشگری سهمی در اقتصاد استان ندارد.
به گزارش کبنا، در این‌که کهگیلویه و بویراحمد باوجود ظرفیت‌‌ها و پتانسیل‌های فراوان در حوزه گردشگری، گیاهان دارویی، نفت، انرژی و... استانی توسعه‌یافته نیست، تردیدی وجود ندارد. دلایل مختلفی دارد و شاید هم بعضی از مسئولین از دلایل این وضعیت باشند. اما هر چه را که در کهگیلویه و بویراحمد نداشته باشد، طبیعت خدادادی آن را نمی‌توان انکار کرد. این استان دارای رودخانه‌ها و چشمه‌های خروشان، کوه‌های سر به فلک کشیده و جنگل‌های بلوط و جاذبه‌های بکر طبیعی است اما با اغلب این ظرفیت‌ها هنوز بالقوه مانده‌اند
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۵۰ اثر تاریخی ثبت شده، ۱۱ منطقه نمونه، ۱۱روستای هدف گردشگری، ۱۷ اردوگاه رفاهی، یک شهر هدف منطقه ویژه گردشگری و چهار کمپ اقامتی است.
غار ده شیخ، روستای گردشگری کریک، تنگ تامرادی، حرم بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، آبشار یاسوج، چشمه بلقیس چرام، گردنه شلال‌دون، رود رونه، آبشار کمردوغ، برم الوان، بافت تاریخی دهدشت و سد کوثر از مهمترین جاذبه های طبیعی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد هستند. دشتک دیل، قلات گناوه، پادوک و سد کوثر در گچساران، برم الوان شهرستان بهمئی، موگرمون لنده، طسوج در شهرستان چرام، قلعه دیشموک، کمر دوغ درکهگیلویه، شلال دان باشت، ماه پرویز، کاکان و سقاوه بویراحمد از جمله مناطق نمونه گردشگری تعریف شده در کهگیلویه وبویراحمد می‌باشند.
اما با وجود این‌همه ظرفیت، به اعتراف خود مدیرکل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد «گردشگری در اقتصاد استان سهمی ندارد». آیا می‌توان نامی دیگر به‌جز فاحعه برای این وضعیت گذاشت؟
سال‌ها برای معرفی ظرفیت‌های استان، در نمایشگاه تهران غرفه زده می‌شود؛ اما چه کسی از نمایشگاه استان در تهران بازدید می‌کند؟ پاسخ: معمولاً مسئولین استانی که در تهران حضور دارند.
اگر دستان مسئولین استانی از برنامه تهی نبود، می‌توانستند از چنین ظرفیتی بیشترین بهره را ببرند. می‌شد با استفاده از همین نیروهای استانی، کهگیلویه و بویراحمد را به کل کشور معرفی کرد. مگر مدیران میراث فرهنگی استان خود بارها نگفته‌اند که از کمبود اعتبار رنج می‌برند؟ آیا نمی‌شد غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را به همین نمایشگاه دعوت می‌کردند و از او می‌خواستند اعضای کمیسیون را نیز همراه خود به نمایشگاه ببرد؟ اگر برنامه‌ای وجود داشت، آنها با انجام چنین کاری هم می‌توانستند اعتباراتی کنند و هم جاذبه‌های کهگیلویه و بویراحمد را به نمایندگان سایر استان‌ها معرفی نمایند. اما وقتی برنامه‌ای وجود نداشته باشد، نمی‌توان انتظار اقداماتی همین‌قدر ساده را نیز داشت.
همین نبود برنامه را در دیگر اقدامات این اداره‌کل می‌توان دید. تله‌کابین یاسوج پس از یک دهه هنوز همان‌طور مانده و به نتیجه نرسیده است. در کنار آن پروژه تاکنون بی‌ثمر، یک پروژه دیگر تله‌کابین همراه با زیپلاین و برخی دیگر مخلفات تعریف کردند تا آن را هم به نتیجه نرسانند.
به‌راستی حق با مدیرکل این اداره است؛ گردشگری سهمی در اقتصاد استان کهگیلویه و بویراحمد ندارد. مگر پارک آبی یاسوج چه تأثیری بر رونق اقتصادی استان داشته است؟ اصلاً تبلیغی برای شناسایی این ظرفیت شده است؟ تقریباً همه ایرانیان پارک آبی مشهد را می‌شناسند؛ سایه مشهد بر تمام ایران از این نظر سنگینی می‌کند. اگر قرار نیست، این انحصار را بشکنند، خب چرا از اول چنین پروژه‌ای را در یاسوج کلید زدید؟ اگر پارک آبی صرفاً نتیجه رؤیا و فانتزی‌های یک مدیر نبوده، چرا تلاشی برای معرفی آن به سراسر کشور نمی‌شود؟ اصلا سراسر کشور به‌کنار، چرا حتی از سایر شهرهای استان نیز برای پارک آبی استقبال چندانی نمی‌شود؟
البته بااین‌وجود مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفته: « گردشگری در اقتصاد استان سهمی ندارد و برای خروج از این وضعیت برنامه داریم». البته پیش از امیر حسینی، سایر مدیران کل این اداره هم ادعای برنامه داشتند و نتیجه برنامه‌هایشان را امروز شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی به‌وضوح می‌بینند.
این یادداشت صرفاً جهت اصلاح برخی رویه‌ها و فرایندهای نادرست منتشر شده است. این پایگاه خبری آمادگی درج جوابیه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را دارد.


کد مطلب: 496432

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/496432/سهم-گردشگری-اقتصاد-کهگیلویه-بویراحمد-چقدر-وضعیت-امروز-استان-ارث-مدیران-پیشین-مدیرکل-کنونی-آیندگان-چیست-کنار-تله-کابین-بی-نتیجه-یاسوج-دیگری-تعریف-کردند-آن-هم-نتیجه-نرسد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1