تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۲
کد مطلب : ۴۹۴۴۳۸
در حالی که استان‌های همجوار چندین واحد ملی مهارت دارند، کهگیلویه و بویراحمد تنها دارای یک واحد است؛

آقای تاجگردون راه‌اندازی دانشگاه ملی مهارت در گچساران یک ضرورت راهبردی است

۳
۲
آقای تاجگردون راه‌اندازی دانشگاه ملی مهارت در گچساران یک ضرورت راهبردی است
کبنا ؛در حالی استان‌های همجوار همچون بوشهر و چهارمحال و بختیاری دارای چندین دانشگاه ملی مهارت هستند، در کهگیلویه و بویراحمد تنها یک واحد در یاسوج وجود دارد؛ با توجه به موقعیت شهرستان گچساران، راه‌اندازی یک دانشگاه ملی مهارت در آن شهرستان یک ضرورت راهبردی برای استان کهگیلویه و بویراحمد است.
به گزارش کبنا، دانشگاه، یکی از نهادهای بسیار مهم در توسعه ملی و منطقه‌ای است؛ معمولاً استان‌هایی که تعداد دانشگاه‌های بیشتری دارند، از نظر سطح توسعه‌یافتگی نیز جایگاه بهتری دارند. توسعه نهادهای دانشگاهی در استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از استان‌های کمترتوسعه‌یافته کشور یک ضرورت راهبردی برای توسعه است.
شاخص‌های اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد اغلب نشان دهنده آن هستند که این استان از نظر اقتصادی در وضعیت مناسبی قرار ندارد. بر اساس خوشه‌های توسعه، این استان در خوشه سوم توسعه‌نیافتگی قرار دارد. هر چند تمامی انواع دانشگاه‌ها باید در یک استان و منطقه وجود داشته باشند، اما با توجه به وضعیت اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد، به‌ویژه میزان اشتغال و نرخ بیکاری، توسعه دانشگاه ملی مهارت، ضرورتی انکارناپذیر است. چرا که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه با فراگیری مهارت‌های لازم، به راحتی می‌توانند جذب صنعت و بازار کار شوند. برخلاف دانشگاه‌های دولتی و مادر که بخش زیادی از آموزش‌ها صبغه تئوریک دارند، در دانشگاه ملی مهارت، فارغ‌التحصیلان در مهارت‌های خاصی آموزش دیده و در همان مهارت می‌توانند جذب بازار شوند. پدیده‌ای که در کهگیلویه و بویراحمد خلأ آن به وضوح احساس می‌شود؛ به همین خاطر است که اغلب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در صدد آن هستند در نظام اداری استخدام شوند؛ این در حالی است که نظام اداری توانایی جذب این حجم از فارغ‌التحصیلان را ندارد و از سوی دیگر به دلیل علاقه‌ای که به استخدام‌های دولتی در استان وجود دارد، بخش خصوصی اقتصاد استان با عدم تمایل جوانان روبه‌روست؛ در نتیجه سال‌هاست که شاهد رکود در این بخش مهم اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم.
دانشگاه ملی مهارت که نام پیشین آن دانشگاه فنی و حرفه‌ای بود، یکی از مراکز آموزش عالی از نوع دانشگاه‌های صنعتی تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که وظیفه مدیریت دانشکده‌ها و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سراسر کشور را بر عهده دارد. این دانشگاه با بیش از ۱۷۶ آموزشکده و دانشکده در سطح کشور و بیش از ۱۷۰ هزار دانشجو یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های ایران است. در سال ۱۴۰۳ نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت تغییر پیدا کرد. در حالی که استان‌های همجوار کهگیلویه و بویراحمد همچون استان بوشهر و چهارمحال و بختیاری چندین مرکز مهارت دارند، در کهگیلویه و بویراحمد تنها یک مرکز وجود دارد که آن‌هم در یاسوج است.
دانشگاه ملی مهارت دانشجویان خود را از بین دانش‌آموختگان دوره متوسطه نظام جدید هنرستان‌ها یا شاخه کاردانش یا فارغ‌التحصیلان دوره چهار ساله نظام قدیم هنرستان‌ها انتخاب می‌نماید. دانشگاه ملی مهارت جز دانشگاه‌های صددرصد دولتی و زیر  مجموعه وزارت علوم است؛ فارغ‌التحصیلان رشته‌های هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای الزاماً باید اول در مقطع کاردانی در رشته‌هایی آن دانشگاه مثل معماری، حسابداری، خیاطی، طراحی، گرافیک و ... در دانشگاه‌های دولتی و بدون شهریه ادامه تحصیل دهند. چرا که بسیاری از خانواده‌ها و دانشجویان توان تأمین هزینه تحصیل در دانشگاه‌های شهریه‌پرداز را ندارند. بنابراین راه‌اندازی یک دانشگاه ملی مهارت دیگر در استان کهگیلویه و بویراحمد ضرورت دارد.
از سوی دیگر، دانش‌آموزان هنرستانی بعد از اخذ مدرک دیپلم هنرستانی، باید در رشته‌هایی که در هنرستان دیپلم آن را گرفته‌اند در دانشگاه ملی مهارت در مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهند؛ چون رشته‌های آن ‌مختص به دانش‌آموزان هنرستانی است؛ چرا که اصول و مبانی مهارتی و فنی رشته‌ها را در هنرستان آموخته‌اند.
همان‌طور که گفته شد بسیاری از استان‌ها چندین مرکز ملی مهارت دارند، اما در کهگیلویه و بویراحمد تنها یک مرکز در یاسوج وجود دارد. ازاین‌رو با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی استان، پیشنهاد می‌شود یک مرکز دیگر در استان راه‌اندازی شود. شهرستان گچساران به دلیل وضعیت اقتصادی و برخورداری از صنعت نفت می‌تواند مکانی مناسب برای احداث دومین مرکز مهارت در استان باشد.
غلامرضا تاجگردون نماینده شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در موقعیت مناسبی برای پیگیری دانشگاه ملی مهارت در شهرستان گچساران قرار دارد. روشن است که بسیاری از خانواده‌ها توان تأمین هزینه‌های دانشگاه‌های شهریه‌پرداز را ندارند. از طرف دیگر برخی از دانشجویان برای ادامه تحصیل مجبورند استان را به مقصد سایر استان‌ها برای تحصیل ترک کنند که علاوه بر هزینه تحصیل، باید هزینه رفت و آمد را نیز متحمل شوند و در این راه با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کنند. بنابراین با توجه به وضعیت شهرستان گچساران، راه‌اندازی یک واحد دانشگاه ملی مهارت در آن شهرستان، یک ضرورت راهبردی و انکارناپذیر است. این دانشگاه می‌تواند افرادی را فارغ‌التحصیل کند که به راحتی جذب بازار کار شوند و بار بخشی از بیکاری را به دوش بکشد. بنابراین با راه‌اندازی این مرکز در گچساران، علاوه بر کاهش نرخ بیکاری، بخشی از دغدغه‌های مالی خانواده‌ها نیز کاهش می‌یابد.
نام شما

آدرس ايميل شما

کارمند
Iran, Islamic Republic of
په تغییر چ وابی

سینایی داری تلاش می کنی ک رییس بشی بعد از ۳۴ سال سابقه خدمت
این جوانان و هیات علمی ها چ میشه؟؟؟؟
کی نوبت اوناست؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
مراکز علمی کاربردی خصوصی درگچساران شهریه های زیادی می گیرند
Iran, Islamic Republic of
اینقد دانشگاه زیاد داریم که دانشجو براشون نداریم...حال شما دانشگاه تاسیس کن
تصاویر | زنی زنده در مترو در آتش سوخت؛ عابران فیلم گرفتند؛ کسی به یاری نشتافت؟

تصاویر | زنی زنده در مترو در آتش سوخت؛ عابران فیلم گرفتند؛ کسی به یاری نشتافت؟

هیچ‌کس کمک نکرد. تماشاگران بیشتر مشغول فیلم‌برداری بودند و ماموران پلیس و مسافران و عابران ...
نماینده مجلس: سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری مهاجرت می‌کنند/ ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ترکیه داریم

نماینده مجلس: سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری مهاجرت می‌کنند/ ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ترکیه داریم

احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی گفت: موضوع کنکور متعلق به شورای عالی انقلاب فرهنگی است ...
دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در تهران مشخص شد +  فیلم

دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در تهران مشخص شد + فیلم

رئیس کمیسیون بهداشت درباره دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در یک بیمارستان چشم پزشکی گفت: هنوز ...
1