کبنا گزارش میدهد؛
دوئل نفسگیر در کهگیلویه مرکزی؛ فرمانداری به چه کسی میرسد؟ / نگرانیها از انتصاب افراد غیرهمسو با دولت بالا گرفته است / منتقدان: استاندار نماینده دولت است یا بهارستان؟
4 دی 1403 ساعت 14:48
پس از سرعت گرفتن سیر انتصاب فرمانداران و بخشداران در کهگیلویه و بویراحمد، برخی از نزدیکان دولت از احتمال انتصاب فردی غیرهمسو با دولت در فرمانداری کهگیلویه مرکزی ابراز نگرانی کردند.
پس از سرعت گرفتن سیر انتصاب فرمانداران و بخشداران در کهگیلویه و بویراحمد، برخی از نزدیکان دولت از احتمال انتصاب فردی غیرهمسو با دولت در فرمانداری کهگیلویه مرکزی ابراز نگرانی کردند.
به گزارش کبنا، چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در حالی برگزار شد که بسیاری از کارشناسان شانس کمی برای مسعود پزشکیان قائل بودند. اما با این وجود او توانست برنده این انتخابات شود. هر چند عوامل بسیاری در این زمینه دخیل بودند، اما یکی از عوامل بسیار مهم، همراهی برخی از نیروهایی بود که از روز نخست تا لحظه آخر برای او فعالیت میکردند.
در حالی که بخش زیادی از اصلاحطلبان و اعتدالیون، تبلیغات انتخاباتی را تحریم کرده بودند، به یک باره موجی برای پزشکیان راه افتاد و همین نیروها در بدترین شرایط به کمک او آمدند. در مرحله نخست انتخابات، پزشکیان با اختلاف اندکی پیروز شد، اما در مرحله بعد، بخش بیشتری از بدنه اصلاحطلب و اعتدالی به کمک او شتافتند. دو تن از افرادی که نامشان در آن روزها با نام پزشکیان گروه خورده بود، آذری جهرمی و محمدجواد ظریف بودند. روشن است افراد دیگری نیز در کنار او قرار داشتند، اما این دو بیشتر از دیگران در کنار او بودند. به هر حال پزشکیان پیروز شد. بر خلاف تمام گمانهزنیهایی که صورت گرفته بود، افراد نزدیک به او به تدریج از مناصب خارج شدند. آذری جهرمی خود از همان ابتدا اعلام کرد که نمیخواهد جایگاهی در دولت داشته باشد. ظریف نیز با وجود آنکه استعفا داده بو، برگشت و حالا نیز عدهای تندرو فکر شبروزشان برکناری اوست. در واقع در سطح ملی، نیروهایی که برای پزشکیان فعالیت میکردند، به تدریج از صحنه کنار رفتند.
حال به نظر میرسد همین اتفاق در سطح استانی نیز در حال وقوع است. در کهگیلویه و بویراحمد که اتفاقاً نخستین استانی بود که استاندار جدیدش منصوب شد، این روزها نگرانیهایی در مورد انتصابات در بین طرفداران دولت به وجود آمده است.
اخیراً دو فرماندار در کهگیلویه بزرگ معرفی شدند. بر خلاف آنچه که در چرام رخ داد و فرماندار از افراد نزدیک به دولت انتخاب شد، در شهرستان بهمئی، فرمانداری به کسی رسید که افکار عمومی او را از نزدیکان دولت نمیداند. انتصاب فرماندار بهمئی واکنشهای زیادی را به ویژه در فضای مجازی برانگیخت.
گفته میشود در حالی که افراد زیادی از نزدیکان و طرفداران دولت وجود دارد که شایستگی فرمانداری را داشتند، چرا شخصی باید فرماندار بهمئی شود که در انتخابات ریاست جمهوری 1403 از سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف حمایت کرده و در انتخابات پیشین نیز از مسئولین ستاد انتخاباتی مرحوم رئیسی بوده است. از سوی دیگر، گفته میشود چهرههای نزدیک به دولت نیز با این انتصاب مخالف بودهاند؛ گویا به جز یک مورد یکی از اصلاحطلبان از او حمایت کرده که دلیل آن به نظر میرسد نه نزدیکیهای سیاسی، بلکه وابستگیهای طایفهای و نسبی بوده است.
حال دیگر به نظر میرسد برخی از نزدیکان دولت، نگاه مثبتی نسبت به شعار وفاق ندارند. چرا که آنها میگویند این شعار تبدیل به ابزاری برای پست گرفتن مخالفین دولت شده است. چند روز گذشته جمعی از اصلاحطلبان، اعتدالیون و نزدیکان دولت با انتشار بیانیهای انتقاد خود را نسبت به این موضوع ابراز کردند. آنها در بیانیه خود آورده بودند گویا معنای وفاق در کهگیلویه مرکزی عوض شده و بهجای آنکه مخالفین دولت سعی کنند به سمت دولت بیایند، دولت به سمت آنها رفته و انگار وفاق تبدیل به وفاق به نماینده کهگیلویه شده است. آنها در همین بیانیه در عبارتی با عنوان «به اتحاد پنهان با نماینده پایان دهید» به استاندار کهگیلویه و بویراحمد انتقاد کردند که چرا در انتصابات کهگیلویه مرکزی، طرفداران دولت نادیده گرفته میشوند.
حال چند روز از انتشار آن مطلب میگذرد؛ دو فرماندار چرام و بهمئی نیز منصوب شدند که یکی از نزدیکان دولت و دیگری گفته میشود از نزدیکان نماینده کهگیلویه است. اما حالا تنها فرمانداری آن حوزه انتخابیه، فرمانداری کهگیلویه مرکزی (دهدشت) است.
گویا قرار بوده آنهایی که با دولت موافق نیستند ابلاغ نگیرند. اما حالا دیده میشود بخشی از مناصب مدیریتی مهم به مخالفین دولت داده شده است. برخی از مخالفین نماینده معتقدند انتصاب فرماندار بهمئی، نوعی امتیاز به نماینده کهگیلویه بوده است. حالا آنها نگران هستند که این امتیازات باز هم ادامه یابد و به فرمانداری کهگیلویه مرکزی نیز برسد.
طرفداران دولت معتقدند فرمانداریها و مناصب مهم باید به کسانی برسد که علاوه بر سابقه و تجربه کاری، همسویی گفتمانی با دولت داشته باشند، نه اینکه صرفاً در یک دورهای به حسن روحانی یا مثلاً مسعود پزشکیان رأی داده باشند. چرا که در همسویی گفتمانی است که میتوان سیاستهای دولت را به درستی اجرایی و پیادهسازی نمود.
رصد آرای انتخاباتی در شهرستانهای چهارگانه کهگیلویه نشان میدهد، کهگیلویه مرکزی اغلب آرایی اصلاحطلبانه دارد. بر همین منطق است که طرفداران دولت نگرانی بیشتری در این خصوص دارند. آنها میگویند حتی نماینده کهگیلویه نیز در این منطقه از آرای بالایی برخوردار نیست؛ بنابراین نباید در دولتی که نماینده مخالف آن بوده، فرماندار دهدشت کسی انتخاب شود، که مخالف دولت و از نیروهای نماینده باشد.
انتقاد این گروه از طرفداران دولت این است که انتصاب فردی عیرهمسو با دولت و از نزدیکان نماینده پشت پا زدن به آرای این منطقه است. انتخابات اخیر نیز نشان داد نماینده کهگیلویه در کهگیلویه مرکزی پایگاه رأی قوی چندانی ندارند؛ گفته میشود او نه از نظر قومی و نه از نظر سیاسی در این منطقه دست بالا را ندارد. اما در سالهای گذشته افرادی فرماندار دهدشت شدهاند که گفته میشود از نزدیکان نماینده بودهاند. آنها میگویند دیگر نمیخواهند تجربه فرمانداران قبلی تکرار شود. برخی از منتقدان در انتقاد به انتصاب برخی از فرمانداران، میگویند استاندار نماینده دولت در استان است، نه نماینده مجلسیهای بهارستان. بنابراین به جای آنکه پیشنهادهای آنها را اجرایی کند، بهتر است که افراد همسو با دولت را منصوب کند.
با تمام این موارد باید دید در روزهای آینده استاندار کهگیلویه و بویراحمد چه تصمیمی میگیرد؛ آیا فردی از نزدیکان دولت که همسویی گفتمانی با آن دارد، فرماندار میشود یا فرمانداری به کسی میرسد که با نماینده کهگیلویه نزدیکی داشته باشد.
کد مطلب: 494194