یادداشت؛
دستان تاجگردون خالیتر از همیشه / آقای نماینده اگر نمیتوانی شفاف اعلام کن / مگر گچساران و باشت چه کم دارد که اینگونه انفعال نشان میدهی!
3 دی 1403 ساعت 18:11
در حالی که بهرامی و موحد در سطح ملی تحرکات متعددی داشتهاند و دهها انتصاب ملی به آنها نسبت داده میشود، برخی از طرفداران دیروز تاجگردون حالا روبروی او قرار گرفته و در انتقاد به او میگویند «اگر نمیتوانی نخبگان گچساران و باشت را دریابی، بهتر است اعلام کنی».
در حالی که بهرامی و موحد در سطح ملی تحرکات متعددی داشتهاند و دهها انتصاب ملی به آنها نسبت داده میشود، برخی از طرفداران دیروز تاجگردون حالا روبروی او قرار گرفته و در انتقاد به او میگویند «اگر نمیتوانی نخبگان گچساران و باشت را دریابی، بهتر است اعلام کنی».
یادداشت؛ در ایام انتخابات ریاست جمهوری، زمانی که به نمایندگان استان انتقاد شد که چرا موضعگیری شفافی در مورد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ نمیکنند، تصاویری از خوشوبش غلامرضا تاجگردون و مسعود پزشکیان منتشر شد. در آن تصاویر اینگونه القاء میشد که در صورت پیروزی پزشکیان، دوباره شاهد اوجگیری تاجگردون خواهیم بود. پزشکیان پیروز انتخابات شد و به تدریج زمزمههایی از نقش تاجگردون در مناسبات ملی و استانی به گوش رسید. گفته میشد استاندار کهگیلویه و بویراحمد با مشورت تاجگردون منصوب خواهد شد. در همان روزها که یدالله رحمانی بر کرسی استانداری تکیه زد، باز هم بر نقش اثرگذار تاجگردون تأکید میشد، اما جلوتر که آمدیم اندکاندک تاجگردون آنقدر کمرنگ شد که گویی نقشی در مناسبات استانی نیز ندارد، چه برسید به ملی.
غلامرضا تاجگردون در دورهای که حسن روحانی ریاست جمهوری کشور را بر عهده داشت، آنقدر نفوذ و قدرت داشت، که سالهای دهه 1390 را دهه تاجگردون مینامیدند. در آن سالها که وی ریاست کمیسیون بودجه مجلس را بر عهده داشت گفته میشد وی از صدر تا ذیل استان را زیر نظر دارد. بسیاری از مدیران کل، مسئولین و رؤسای سازمانهای استان به نوعی به وی نزدیکی داشتند. حتی در سطح ملی نیز نخبگان استانی ارج و قرب دیدند و به مقامهایی در سطح ملی رسیدند. اما حالا گویا ورق برگشته و دستان تاجگردون خالیتر از همیشه است.
هر کدام از هماستانیها فارغ از آنکه متعلق به چه بخشی از جغرافیای استان کهگیلویه و بویراحمد باشند چنانچه صاحب مقام در سطح ملی شوند، برای همه مردم استان خوشایند است. اما وقتی دیده میشود نخبگان بویراحمدی و کهگیلویهای هر چند محدود به حقشان میرسند، اما باشتیها و گچسارانیها نقش چندانی ندارند، برخی گمان میکنند تاجگردون دیگر همچون ادوار گذشته قدرت و نفوذ ندارد. برخی معتقدند بعد از رد اعتبارنامه و حواشیای که امثال مالک شریعتی و علیرضا زاکانی به وجود آوردند، تاجگردون دست به عصا شده و دیگر نمیخواهد همچون گذشته نقشی در مناسبات ملی ایفا کند.
برخی از فعالان سیاسی اهل گچساران و باشت خطاب به تاجگردون میگویند «اگر نمیتوانید کنار بروید و اگر میتوانید و انجام نمیدهید خیانت میکنید.» فارغ از میزان همدلی با چنین عباراتی، میتوان میزان نارضایتیای که در آن وجود دارد را درک نمود. تاجگردون اگر نمیتواند باید آن را صریحاً اعلام کند. حتی اگر میتواند، اما نمیخواهد، لازم است دلیل آن را نیز به وضوح بگوید؛ اعلام کند چه موانعی پیش روی اوست که اینچنین دستانش بسته است و دیگر همچون گذشته قدرت مانوردهی ندارد.
افرادی که در گچساران و باشت به او رأی دادند، همان تاجگردونی را میخواهند که یک دهه را به نام خود ثبت کرده بود. زمانی که نام تاجگردون به عنوان یکی از افراد تأیید صلاحیتشده منتشر شد، طرفدارانش با همان نگاه قبلی که نسبت به او داشتند، به او رأی دادند. اما حالا میبینند یک چیز کاشتهاند، اما چیز دیگری درو کردهاند.
دانش دستیار و مشاور وزیر نفت سابق (اوجی)، رئیس بازرسی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران میشود؛ انتصابی که به برای همه کهگیلویه و بویراحمدیها خوشایند است. او اهل گهگیلویه و بویر احمد و از شهرستان بهمئی است. این انتصاب به سید محمد موحد نماینده کهگیلویه نسبت داده میشود. از طرف دیگر، گفته میشود دهها نخبه بویراحمدی و کهگیلویهای در مناصب ملی رشد کردهاند، اما تاکنون سهمی برای گچسارانیها و باشتیها در نظر گرفته نشده است. واضح است که ارتقای هر فردی از هر نقطه استان، مایه خرسندی همه افراد استان است، اما بحث بر سر این است حالا که فرصت فراهم است و اتفاقاً دولت نیز با تاجگردون همسوست، چرا هیچ تحرکی از سوی او دیده نمیشود؟ چرا او موحد و بهرامی را الگوی خود قرار نمیدهد تا از ظرفیت نخبگان حوزه انتخابیه خود در مناصب ملی استفاده کند؟ مگر در آن حوزه انتخابیه امثال آرش حبیبیها، لدنینژادها، غلامرضا پاکدلها، محمدیتبارها، کرمیها، شرافتیها و... کم است که تاجگردون همچنان انفعال نشان میدهد؟
کد مطلب: 494170