تاریخ انتشار
سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۴۶
کد مطلب : ۴۹۸۸۴۴
یادداشت|

ادامه مدیریت غیرتخصصی در اداره آب شهرستان کهگیلویه؛ چهار سال مدیریت فامیلی؟

۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
ادامه مدیریت غیرتخصصی در اداره آب شهرستان کهگیلویه؛ چهار سال مدیریت فامیلی؟
کبنا ؛یکی از مخاطبان با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری از مدیریت چهارساله رئیس اداره آب شهرستان کهگیلویه با ادعای عدم تخصص کافی و غلبه روابط بر ضوابط، انتقاد کرد. متن این یادداشت را در ادامه می‌توانید بخوانید.
در حالی که انتظار می‌رود انتصابات بر اساس شایسته‌سالاری باشد، در مواردی دیده می‌شود که برخی به مناصبی گماشته می‌شوند که کمترین ارتباطی از نظر سابقه و تخصص با آن جایگاه ندارند. شاید بتوان در پست‌های سیاسی، ملاک اصلی را جایگاه سیاسی در نظر گرفت، اما در جایگاه‌های تخصصی همچون آب، برق، مخابرات، صنعت و ... انتصابات سیاسی و رفاقتی هیچگونه توجیهی ندارند.
با وجود نارسایی‌های که در حوزه‌های مختلف کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، مسأله آب در طول‌ سال‌های گذشته بسیار برجسته شده است. در بین نقاط مختلف استان نیز کهگیلویه از این نظر اهمیت بالایی دارد، چرا که نیاز به مدیریت منابع آبی به دلیل گستره کشاورزی و نرخ بالای بیکاری در این منطقه، از اولویت بسیار بالایی برخوردار است. با این وجود  با گذشت قریب به چهار سال از انتصاب فردی غیرمتخصص به ریاست اداره امور آب شهرستان کهگیلویه، این انتصاب که گفته می‌شود تحت تأثیر نسبت‌های سیاسی، فامیلی و طایفه‌ای با نماینده صورت گرفته، همچنان به عنوان نمونه‌ای از اولویت روابط بر شایستگی در نظام اداری مورد انتقاد است. این در حالی است که تنش آبی در این شهرستان در سال‌های گذشته حادتر شده است، اما مدیریت این نهاد حیاتی همچنان در اختیار فردی است که گفته می‌شود پیش از این تجربه و تخصص کافی برای حضور در چنین جایگاهی را نداشته است.
آن‌طور که گفته می‌شود، انتصاب این فرد به ریاست اداره امور آب شهرستان کهگیلویه در دولت پیشین و با واسطه‌گری استاندار وقت، انجام شد. فرد منصوب شده که مدرک تحصیلی وی در رشته فقه و حقوق اسلامی است، از نظر آکادمیک، فاقد دانش تخصصی در حوزه‌های مرتبط با آب مانند مهندسی عمران، زمین‌شناسی یا مدیریت منابع آبی است. از سوی دیگر، این انتصاب در حالی صورت گرفت که ده‌ها نیروی متخصص بومی با مدارک دانشگاهی مرتبط در همین اداره حضور دارند، اما به دلیل نبود ارتباطات سیاسی، از دستیابی به پست‌های کلیدی محروم مانده‌اند.
نکته حائز اهمیت، تداوم مدیریت این شکلی طی چهار سال گذشته است؛ دوره‌ای که با تغییر دولت نیز همراه بود و دولت سیزدهم جایش را به دولتی با رویکردی متفاوت داد، اما مسئولان جدید نیز تاکنون اقدامی برای اصلاح این رویه یا پاسخگویی به نگرانی‌های عمومی انجام نداده‌اند.   
به گفته برخی از کارشناسان، مدیریت چهارساله رئیس کنونی، نه تنها نتوانسته راهکاری برای بهبود وضعیت بحرانی آب شهرستان ارائه دهد، بلکه برخی ناآگاهی‌ها از مسائل فنی، موجب تشدید اختلافات بر سر تقسیم آب، افت کیفیت منابع آبی و نارضایتی کشاورزان و جامعه محلی شده است. این در حالی است که شهرستان کهگیلویه با چالش‌های جدی مانند خشکسالی، فرونشست زمین و کاهش ذخایر آب زیرزمینی روبهروست و مدیریت غیرکارشناسانه، می‌تواند این مشکلات را به مرز بحران‌های مختلف و به‌ویژه بحران محیط زیستی نزدیک کند.
از سوی دیگر، گفته می‌شود شواهدی از نقش این مدیر در حمایت از رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان، در دوره انتخابات گذشته وجود دارد. با این حال، به نظر می‌رسد حتی این موضوع نیز انگیزه‌ای برای بازنگری در انتصاب وی ایجاد نکرده است. پرسش اصلی اینجاست که چرا مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد و مسئولان ذیربط، حاضر به تعدیل مدیریت در شهرستان کهگیلویه نیستند؟ 
 پرسش‌های بی پاسخ عبارتند از:
- چگونه فردی با سابقه چهار ساله چنین مدیریتی، همچنان در جایگاه ریاست اداره آب این شهرستان باقی مانده است؟ 
- آیا استاندار جدید و مدیران ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد، مسئولیت پیامدهای ناشی از ادامه این شیوه مدیریت را برعهده خواهند گرفت؟ 
- آیا سکوت در قبال این شیوه انتصابات، نشان‌دهنده عادی‌سازی فامیل‌گرایی در ساختار اداری استان کهگیلویه و بویراحمد است؟ 
این گزارش نافی خدمات اداره آب شهرستان کهگیلویه نیست و صرفاً در راستای اصلاح برخی رویه‌ها و فرایندهای نادرست منتشر شده است. کبنا نیوز آمادگی درج جوابیه مسئولین مربوطه را دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

پرهیز از جملات مخربی مانند «تو همیشه...»، «باشه هر کاری می‌خوای بکن»، «من خوبم» و «چقدر ...
این وسایل را هرگز نباید در یک پریز برق مشترک وصل کنید

این وسایل را هرگز نباید در یک پریز برق مشترک وصل کنید

وسایل پرمصرف مانند بخاری برقی، مایکروویو و سشوار باید به پریز‌های جداگانه وصل شوند تا ...
در محاصره دلار و بی‌اعتمادی؛ آیا این‌بار مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟

در محاصره دلار و بی‌اعتمادی؛ آیا این‌بار مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟

در حالی‌که ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای را آغاز کرده‌اند،...
1