کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

یادداشت ارسالی:

 توسعه‌نیافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد: کمبود منابع یا نداشتن قدرت و تخصص چانه‌زنی؟  

24 دی 1403 ساعت 1:02

عدالت همواره حلقه گمشده توزیع امکانات در زمینه‌های مختلف در سطح ملی بوده و هست. اما آنچه که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم این هست که در سطح‌بندی دستیابی مناطق مختلف کشور به صنعت و رشد، در این مقوله مهم تا چه اندازه به‌صورت عادلانه صورت‌گرفته و چه عواملی تأثیرگذار در این تقسیمات بوده و هست.


یادداشت ارسالی - عدالت همواره حلقه گمشده توزیع امکانات در زمینه‌های مختلف در سطح ملی بوده و هست. اما آنچه که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم این هست که در سطح‌بندی دستیابی مناطق مختلف کشور به صنعت و رشد، در این مقوله مهم تا چه اندازه به‌صورت عادلانه صورت‌گرفته و چه عواملی تأثیرگذار در این تقسیمات بوده و هست.
متأسفانه، این تقسیم‌بندی‌ها بیش از آنکه بر اساس وجود شرایط لازم برای ورود صنعت به یک منطقه باشد، به قدرت چانه‌زنی نمایندگان و نیروهای کلیدی هر استان در زمینه ورود صنایع به هر استان و شهرستان بوده است. وضعیت حال استان کهگیلویه و بویراحمد خود گویای این شکاف بزرگ در مقایسه با سایر استان‌ها و مناطق کشور را نشان می‌دهد. بر اساس تحقیقات و مقالات علمی بررسی شده، استان کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ شاخص‌های توسعه صنعتی در رتبه سی و یکم قرار گرفته و این در حالی‌ است که لازمه ورود صنعت به هر منطقه در مرحله اول می‌بایست وجود منابع آبی، معادن و منابع طبیعی و مواد اولیه و در آخر نیروی انسانی مستعد هست که استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن تنها یک درصد از مساحت کل کشور، دارای حدود 10درصد از منابع آبی کشور را به خود اختصاص داده و در کنار آن می‌توان از منابع و معادن مختلف از جمله فسفات، آهن و آلومینیوم و پلی‌اتیلن و جایگاه دوم تولیدکننده نفت کشور بعد از خوزستان، متأسفانه از حداقل‌های صنعت، حتی در بخش کشاورزی باوجود دشت‌های مستعد انواع محصولات کشاورزی و وجود دو سد پرآب، به‌ویژه در حوزه کهگیلویه بی‌بهره مانده است.
این وضعیت در حالی‌ست که در استان‌های با شاخص آبی بسیار پایین، مانند یزد کرمان اصفهان خراسان اداره‌کننده انواع صنایع پرمصرف آبی با هزینه گزاف انتقال آب و مواد اولیه از استان‌های هم‌جوار بوده و هست. اما به‌عنوان‌مثال در شهرستان کهگیلویه و شهرهای چهارگانه دهدشت، بهمئی، لنده و چرام باوجود دو سد پرآب مارون و کوثر، نه‌تنها در احداث صنایع سنگین عملکردی نداشتن، بلکه در حداقل‌ها در زمینه کشاورزی باوجود دارابودن شرایط احداث مجتمع‌های کشت و صنعت و اشتغال چند هزارنفری ناکام بوده است. متأسفانه با دخالت‌های نابجا و ناصحیح و غیرتخصصی و گاهی جناحی، برخی نمایندگان افرادی در سمت مدیریت‌های مهم استان قرار می‌گیرند که حتی توانایی مذاکره با وزارتخانه مربوط به حوزه فعالیت خود را ندارند که خود نیز در رکود و عدم توسعه در سطح استان تأثیرگذار است.
 --------------------------------------------------------------------
اشکان صابری نیک
دبیر جوانان حزب اعتدال و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد
 


کد مطلب: 494899

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/494899/توسعه-نیافتگی-استان-کهگیلویه-بویراحمد-کمبود-منابع-یا-نداشتن-قدرت-تخصص-چانه-زنی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1