تاریخ انتشار
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۲۵
کد مطلب : ۵۰۱۹۵۷
مجیدی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه:

با وجود حملات اخیر اسرائیل به سوریه، باز هم بحث عادی‌سازی روابط سوریه با رژیم صهیونیستی دنبال خواهد شد/ سوریه حاکمیت اسرائیل بر جولان را خواهد پذیرفت

۰
مجیدی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه: با وجود حملات اخیر اسرائیل به سوریه، باز هم بحث عادی‌سازی روابط سوریه با رژیم صهیونیستی دنبال خواهد شد/ سوریه حاکمیت اسرائیل بر جولان را خواهد پذیرفت
کبنا ؛یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: با وجود تمام مشکلات از جمله حملات اخیر اسرائیل به سوریه، قطعا در نهایت هم رابطه این دو عادی خواهد شد و هم سوریه رسما حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان را می‌پذیرد. 
به گزارش کبنا نیوز، علیرضا مجیدی در گفت‌وگو با جماران، با اشاره به حملات روزهای اخیر اسرائیل به سوریه، اظهار کرد: اگرچه این حملات به پروژه عادی‌سازی روابط سوریه با اسرائیل لطمه می‌زند، اما آن را منتفی نمی‌کند. احمد الشرع، رئیس دوره انتقالی سوریه، به دنبال تحقق چهار خواسته خود است و تلاش می‌کند که بر پایه آن‌، عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بپذیرد. نخست، الشرع می‌خواهد اسرائیل حکومتش را به رسمیت بشناسد و از او حمایت کند و او را قابل اعتماد بداند. الشرع فکر می‌کند که از این طریق، حمایت پایدار آمریکا را به دست خواهد آورد، زیرا او در حال زمینه‌سازی برای حکومت مادام‌العمر خود است، اما فعلا در حد رئیس دوره انتقالی مشروعیت دارد و برای تحقق این هدف خود، در بعد بین‌المللی نیازمند حمایت آمریکاست.
وی ادامه داد: مسأله دوم، حل مشکل تجاوزات متعدد اسرائیل به سوریه و اشغال برخی مناطق این کشور پس از سقوط بشار اسد است. الشرع فکر می‌کند که از طریق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، می‌تواند این مشکل را حل کند. مسأله بعدی، دخالت اسرائیل در مسائل داخلی سوریه و خصوصا حمایت از دروزی‌هاست. رژیم صهیونیستی حامی مخالفین الشرع است و لذا او می‌خواهد با عادی‌سازی روابط، حمایت رژیم صهیونیستی را به خود جلب کند. نهایتا هدف آخر الشرع از عادی‌سازی، تغییر نگاه کشورهای منطقه به اوست. تلقی سابق در منطقه این بود که الشرع نیروی نزدیک به ترکیه و قطر است، اما سپس او تلاش کرد وزن عربستان و امارات را نیز بالا ببرد. اما جایی که می‌تواند نقطه عطفی باشد تا دیگر سوریه را ذیل ترکیه و قطر نبینند، بلکه بازیگری موازنه‌ساز تلقی شود، عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اضافه کرد: با وجود تمام مشکلات از جمله حملات اخیر اسرائیل به سوریه، قطعا در نهایت هم رابطه این دو عادی خواهد شد و هم سوریه رسما حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان را می‌پذیرد. اما دو اختلاف وجود دارد که باعث تعویق این امر شده است. نخست اینکه جولانی تأکید دارد در صورتی عضویت در پیمان ابراهیم را می‌پذیرد که اسرائیل قبول کند حق دخالت در امور داخلی سوریه را ندارد و تجاوزات خود را متوقف کند و مانند دو کشور همسایه باشند؛ مشابه معاهده ترک مخاصمه بین سوریه و اسرائیل در سال ۱۹۷۴. اما اسرائیل اعلام کرده که حق عملیات پیشگیرانه را برای خود محفوظ می‌داند. حتی به دلیل وساطت آمریکا، اگرچه رژیم صهیونیستی پذیرفت که کمیته‌ای برای هماهنگی‌های امنیتی شکل گیرد و حتی یک خط تلفن مستقیم‌ به کاخ ریاست‌جمهوری سوریه برقرار شود، اما باز هم بر حفظ حق عملیات پیشگیرانه تاکید داشت. 
مجیدی با بیان اینکه اختلاف دوم بر سر چگونگی اعلام حاکمیت اسرائیل بر جولان است، افزود: برای حل این چالش، یک پیشنهاد این بود که اسرائیل منطقه جولان را به مدت ۱۰۰ سال اجازه و در مقابل به مالکیت سوریه بر این سرزمین‌ها اذعان کند. پیشنهاد دوم نیز این بود که کلا بحث حاکمیت اسرائیل بر جولان، به صورت رسمی علنی نشود و سوری‌ها اعلام کنند نام منطقه جولان، به «حدیقه السلام» یعنی باغ صلح، تغییر می‌کند. اکنون این دو اختلاف بین اسرائیل و سوریه وجود دارد و حملات روزهای اخیر رژیم به سوریه نیز به این اختلافات دامن زده است.
وی با اشاره به سفر چند روز پیش احمد الشرع به باکو و دیدار با علی‌اف و همچنین حضور وی در جلسه‌ای با هیأت اسرائیلی، بیان کرد: جمهوری آذربایجان متحد نزدیک ترکیه و در عین حال کشوری است که در سطوح مختلفی نقش‌آفرینی می‌کند و تقریبا با تمام کشورهای بزرگ دنیا روابط حسنه‌ای دارد و با تمام کشورهای منطقه نیز سطحی از رابطه را حفظ کرده است. در این بین، این کشور یکی از نزدیک‌ترین روابط را با رژیم صهیونیستی دارد. بزرگترین جمعیت یهودی قفقاز، در جمهوری آذربایجان زندگی می‌کنند که در عین اقلیت بودن، بسیار پرنفوذ اند و خصوصا پس از ماجرای قره‌باغ، تعاملات امنیتی آن‌ها افزایش یافته است‌. اما در عین حال، نمی‌توان گفت که جمهوری آذربایجان در حال ایفای نقشی محوری در پیوستن سوریه به پیمان ابراهیم است.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه این سفر سه هدف داشت، ادامه داد: هدف اول، تأمین انرژی بود. سوریه می‌خواهد بازیگری نوظهور در بازار انرژی جهانی باشد و لذا در حال برقراری رابطه‌ای نزدیک با بازیگران اصلی این بازار است. هدف دوم از انجام این سفر، نزدیکی بیشتر به ترکیه بود. احمد الشرع در بعضی از زمینه‌ها مانند انرژی و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، خارج از مدار ترکیه رفتار می‌کند، اما در عین حال می‌خواهد روابط حسنه‌ای نیز با اردوغان داشته باشد. لذا تصمیم گرفته خود را به جمهوری آذربایجان نزدیک‌تر کند.
مجیدی ادامه داد: نهایتاً هدف سوم این سفر، بحث بر سر خط لوله گاز آذربایجان به اسرائیل بود‌. اگر این خط لوله از خاک سوریه رد شود، ظرفیتی را برای این کشور به وجود می‌آورد تا روابط خود با اسرائیل را تنظیم کند و قدرت چانه‌زنی خود را افزایش دهد. بنابراین، این سفر باعث تقویت محور ترکیه در منطقه خواهد شد و فضای بازیگری سوریه را افزایش می‌دهد. اما در مورد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، علی‌رغم دیدارهای انجام‌شده، این سفر چندان موثر نیست، زیرا کارپرداز اصلی این امر، امارات و عربستان هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما

بیت‌کوین به بالای 118 هزار دلار رسید؛ نشانه‌ای از خرید پایدار گاوها

بیت‌کوین به بالای 118 هزار دلار رسید؛ نشانه‌ای از خرید پایدار گاوها

علاوه بر رکوردشکنی بیت‌کوین، ارزهای دیجیتال دیگر نیز با افزایش قیمت همراه شده‌اند، از ...
هشدار؛ تیغ زدن یا مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع!

هشدار؛ تیغ زدن یا مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع!

یک متخصص مسمومیت‌ها هشدار داد: محل گزش مار یا عقرب را هرگز تیغ نزنید یا زهر آن را مک ...
گاهی اوقات برخی رویاها واقعی می‌شوند

گاهی اوقات برخی رویاها واقعی می‌شوند

گرشوم گُرنبرگ، نویسنده اسرائیلی در آتلانتیک، از روزها و شب‌هایی نوشت که مردم اسرائیلی ...
1