تاریخ انتشار
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۵۳
کد مطلب : ۴۹۹۶۴۷
یادداشتی از ستار هاشمی؛

ارتباطات در عصر هوش مصنوعی

۰
ارتباطات در عصر هوش مصنوعی (به قلم: سیدستار هاشمی)
کبنا ؛سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات طی یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: در دوران هوش مصنوعی، شتاب تحولات، پیش‌بینی‌ناپذیر شده است. روزی نیست که جادوی هوش مصنوعی و ارتباطات هوشمند، محصول یا خدمت و قابلیت جدیدی عرضه نکند. در هیجان میان اینکه فناوری می‌تواند ما را به کجاها برساند و در حیرت و هراس از میزان اثرگذاری الگوریتم‌های بی‌چهره بر سرنوشت‌مان، تردیدها و تخیل‌های انسان معاصر عمیق‌تر و پیچیده‌تر شده است. اما در این جهان درهم‌تنیده ارتباطات هوشمند، مگر گریزی هم از همراهی و همگامی هدفمند با سرعت برق‌آسای این تحولات هست؟ 
بی‌تردید آنچه رهبران و مدیران عصر ارتباطات هوشمند و هوش مصنوعی را متمایز و معتبر می‌سازد، همچنان در توانایی ارتباط‌گیری مبتنی بر اعتمادسازی و احترام‌آفرینی است. اصل ارتباطات به عنوان ضرورتی بایسته و برخوردار از ماهیت مبتنی بر ذات ارتباطی انسان، دیگر به یکی از حقوق بنیادین بشر تبدیل شده است؛ حقی ریشه‌دار و پردامنه که تکلیف متقابل برای برآورده‌سازی‌اش را دوچندان می‌کند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چنین فضایی است که می‌خواهد عرصه‌ای پرتکاپو و تصمیم‌ساز برای تدارک و تجهیز به ابزارها و اندیشه‌ها باشد؛ هم گره‌گشای ناترازی‌ها و کاستی‌های داخلی باشد، و هم انبوه اطلاعات و داده‌های پراکنده را با خلق بسترهای کارآمد ارتباطی و ایجاد سازوکارهای نوآور به خدمت بگیرد. اما توسعه زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تقویت و توسعه شبکه داخلی، با بهره‌مندی از سرمایه‌های دانشی و اعتباری کشورهای پیشرو دوست و همراه سرعت بیشتری خواهد یافت.
اینجاست که برای تأمین مالی و تعریف پروژه‌های مشترک و سرمایه‌گذاری، نیاز به همراهی و همکاری با مدیران و سیاست‌گذاران این کشورها، به الزامی جدی برای شکل‌دهی به دیپلماسی فناوری تبدیل می‌شود؛ آنچه که کوشیده‌ایم در ماه‌های روی کار آمدن دولت چهاردهم، با نمایش چهره‌ای گشوده و گرم از ظرفیت‌های صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات به شرکای بالقوه خارجی و مذاکرات مستمر با صاحبان فناوری‌های جدید یا سرمایه‌داران علاقه‌مند، مبنایی برای هموارسازی مسیرهای همکاری و همگرایی باشد. 
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌خواهد و می‌باید مرکز تلاقی ایده‌ها و اندیشه‌های تعامل‌ساز باشد تا توشه توسعه و توانایی ایران و ایرانیان را غنی‌تر و پربارتر سازد. همان‌قدر که تعاملات خارجی با هدف ورود و اثرگذاری بر شبکه‌های ارتباطی پیرامونی و برجسته‌سازی سهم ایران در کریدورهای ارتباطی منطقه‌ای و جهانی، راهبردی امنیت‌ساز و سرمایه‌آفرین است، در داخل نیز توسعه نسل‌های پیشروتر و پرسرعت‌تر مانند ۵G و فیبر نوری مورد اهتمام جدی است.
سفرهای استانی مبتنی بر بازدیدهای میدانی و رصد و پایش مستمر پروژه‌های ملی و استانی با دغدغه تقویت زیرساخت‌ها و ارتقای کیفیت خدمات ارتباطی شکل گرفته و با جدیت در دستور کار قرار دارد. 
سهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیشبرد طرح‌های کلان ملی مانند مدیریت هوشمند ناترازی انرژی، تقویت اقتصاد دیجیتال و افزایش سهم آن در سبد اقتصاد کشور، خدمت‌رسانی سریع‌تر و دقیق‌تر به فعالان اقتصادی خرد و اقتصاد خانواده‌محور با بهره‌گیری از امکانات شبکه فراگیر پست، به‌کارگیری ظرفیت‌های فضاپایه در توسعه کسب‌وکارها و پیمایش‌های ملی معطوف بر مبارزه با فساد و زمین‌خواری، تقویت زیرساخت‌های دولت الکترونیک و شفاف‌سازی و رضایت‌مندی پروژه‌های دولتی و ده‌ها مأموریت دیگر، قابل‌توجه است. 
در بزرگداشت روز جهانی ارتباطات، ۲۷ اردیبهشت، تأکید می‌کنم که عهد ما با مردم نیک سرزمین‌مان، همان است که همواره از آن گفته‌ایم؛ جلب رضایت و اعتماد مردم به شبکه ارتباطی کشور و تلاش حداکثری در ساخت ظرفیت‌های متنوع برای خدمت‌رسانی بهینه و شایسته. هرچند مسیر، گاه دشوار و ناهموار است و رویدادهای ناگهان و ناگزیر، عرصه عمل را با تنگناها مواجه می‌کنند؛ اما انگیزه و امیدی که شوق خدمت به مردمان هر گوشه و کنار این سرزمین پاک در ما برمی‌انگیزد، نهایت همت ماست تا کام مردم از جهان جدید و جادوهای ارتباطی‌اش، شیرین و شاد شود.
نام شما

آدرس ايميل شما

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

 بررسی آمارهای نیروی کار در زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد بیشترین سهم اشتغال در صنعت مربوط ...
اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

طرح احتمالی قطر برای ارائه یک هواپیمای جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری به ایالات متحده نشان ...
رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

محمود واعظی گفت: به نظر می‌رسد نظام مصمم است تا برخی از نارسایی های گذشته از مسیر «اعتدال»،...
1