اصل ماجرای یک سناریوی تکراری برای تهدید ایران؛
آمریکا برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران آماده می شود؟ / چرا گزینه حمله گزینه دردسرساز است؟
15 دی 1403 ساعت 0:13
«احتمال حمله آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران» گزینهای است که در روزهای اخیر بار دیگر ازسوی رسانههای عبری – آمریکایی در کانون خبرها درباره ایران قرار گرفتهاست؛ تهدیدی که بیش از آنکه جنبه اجرایی داشته باشد، در چارچوب جنگ روانی اخیر علیه ایران قابل بررسی است.
«احتمال حمله آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران» گزینهای است که در روزهای اخیر بار دیگر ازسوی رسانههای عبری – آمریکایی در کانون خبرها درباره ایران قرار گرفتهاست؛ تهدیدی که بیش از آنکه جنبه اجرایی داشته باشد، در چارچوب جنگ روانی اخیر علیه ایران قابل بررسی است.
به گزارش کبنا به نقل از همشهری آنلاین، تهدید تکراری «حمله به تاسیسات هستهای ایران» را اینبار «آکسیوس» کلید زد. این پایگاه خبری به نقل از منابع خود مدعی شد که جیک سالیوان، مشاور امنیتملی کاخ سفید به بایدن، رئیسجمهور آمریکا، پیشنهاد داده در صورتی که ایرانیها قبل از ۲۰ ژانویه (روز تحلیف ترامپ) به سمت دستیابی به سلاح هستهای حرکت کند، واشنگتن به تاسیسات هستهای ایران حمله کند.
این گمانهزنی، که مربوط به طرح سناریوهای مختلف درباره ایران طی جلسهای مربوط به حدود یک ماه پیش است، در شرایطی مطرح میشود که این روزها ایران همچنان هدفی برای فضاسازیهای عبری – غربی در چارچوب جنگ روانی جدید علیه جمهوریاسلامی بهحساب میآید.
اینها در حالی است که جنگ روانی جدید علیه ایران بر پایه این تحلیل محاسباتی غلط استوار شده است که «با توجه به اینکه به دنبال تحولات اخیر در منطقه، قدرت منطقهای ایران تضعیف شده، اکنون بهترین زمان برای حمله به تاسیسات هستهای ایران و جلوگیری از فعالیتهای جمهوریاسلامی در این زمینه است».
جنبه تبلیغاتی طرح تهدیدهای حمله به تاسیسات هستهای زمانی بیشتر به چشم میآید که تحلیلگران غربی نیز اذعان دارند ریسک این اقدام، «حمله به تاسیسات هستهای ایران» را گزینهای پرهزینه و خطرناک برای محور واشنگتن – تلآویو بهحساب میآورند.
حمله، گزینه نامطلوب
اگرچه در روزهای اخیر آکسیوس به نقل از منابع خود خبر داده بایدن به سناریوی حمله به تاسیسات هستهای ایران چراغ سبز نشان نداده، اما دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، که تا چند روز دیگر در اتاق بیضی کاخسفید مستقر خواهد شد، نیز به پرسشها درباره اینکه به تاسیسات هستهای ایران حمله خواهد کرد یا نه، پاسخهای روشنی ندادهاست.
با وجود اینکه تحلیلگران معتقدند ترامپ و تیم همراه او همچنان اتخاذ رویکردهای خصمانه علیه ایران را در دستورکار خواهند داشت، اما درباره اراده او برای همراهی با تلآویو در حمله به تاسیسات هستهای ایران، تردیدهای جدی مطرح است، چراکه همه میدانند چنین اقدامی تبعات سنگینی برای طرفهای مقابل بهدنبال خواهد داشت.
براین اساس هم بود که «ریچارد فالک»، یک محقق روابط بین الملل است و مدرس دانشگاه پرینستون آمریکا طی مقالهای در پایگاه خبری «میدلایست آی» تاکید کرد تهدیدهای «حمله به تاسیسات هستهای ایران» در صورت تحقق، خطرات و پیامدهای نامطلوبی، ازجمله احتمال وقوع یک جنگ منطقهای گستردهتر و افزایش احساسات ضد آمریکایی را بهدنبال خواهند داشت.
فالک در ادامه معتقد است تحقق چنین اقدامی، همچنین تلآویو را بهعنوان چهرهای بیش از پیش منفور در منطقه و جهان تثبیت خواهد کرد و میتواند اسرائیل را تا حدی تضعیف کند که مردمان جهان عرب را برای قیام علیه رژیمهای سرکوبگر غربمدار خود تشویق و آنان را در پشت آرمان آزادسازی فلسطین از دست شهرکنشینان متحد کند.
چالش های حمله به تاسیسات هسته ای ایران
ازسوی دیگر طی ماههای اخیر کارشناسان غربی بارها ابراز عقیده کردهاند به دلایل چندوجهی، «حمله به تاسیسات هستهای ایران» فکر خوبی نیست.
کد مطلب: 494563