کبنا گزارش میدهد
راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد پاسخ راستا را داد؛ جای تعجب است، شخصی که میداند آمار واقعی چیست چرا بر یک اشتباه تا این اندازه پافشاری میکند؟
11 دی 1403 ساعت 18:30
روابطعمومی اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از انتشار مطلبی باعنوان «کدام آمار واقعیت دارد؟ 25 یا 2960؟ / مدیرکل سابق راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد: آمار واگذاری تنها ۲۵ قطعه زمین در قالب طرح جوانی جمعیت بیانصافی و اشتباه است / هر چه کردهایم نادیده گرفته شده و آقایان احتمالاً از واقعیتها بیخبر هستند/ بیانصافی است که هر کسی، چه استاندار، چه وزیر و یا مدیری، اینگونه بیان کند» حوابیه زیر را برای پایگاه خبری کبنانیوز ارسال کرده که در ادامه آن را میخوانید.
روابطعمومی اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از انتشار مطلبی باعنوان «کدام آمار واقعیت دارد؟ 25 یا 2960؟ / مدیرکل سابق راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد: آمار واگذاری تنها ۲۵ قطعه زمین در قالب طرح جوانی جمعیت بیانصافی و اشتباه است / هر چه کردهایم نادیده گرفته شده و آقایان احتمالاً از واقعیتها بیخبر هستند/ بیانصافی است که هر کسی، چه استاندار، چه وزیر و یا مدیری، اینگونه بیان کند» حوابیه زیر را برای پایگاه خبری کبنانیوز ارسال کرده که در ادامه آن را میخوانید.
به گزارش کبنا، ضمن تشکر از سایت کبنا نیوز بهخاطر اطلاعرسانی محضر مردم شریف استان کهگیلویه و بویراحمد، مطلبی در تاریخ 10 دیماه 1403 در آن سایت با عنوان «کدام آمار واقعیت دارد؟ 25 یا 2960؟» که سخنان مدیرکل سابق راه و شهرسازی در خصوص واگذاری زمین به خانوادههای طرح جوانی جمعیت بوده است، منتشر که متن ذیل در پاسخ به آن جهت انتشار در آن سایت، ارسال میگردد:
حضرت علی علیهالسلام میفرماید: «لصِّدقُ يُنجِيكَ و إن خِفتَهُ ، الكِذبُ يُردِيكَ و إن أمِنتَهُ - راستی، تو را نجات میدهد، هرچند از آن بیمناک باشی و دروغ، تو را نابود میکند، گر چه از آن خطری برای خود حس نکنی.»
باتوجهبه سفارش و تأکید دولت و مقام عالی وزارت راه و شهرسازی سرکار خانم دکتر صادق مالواجرد، هرگز عقبماندگی در خدمترسانی به مردم را به دولت قبل یا مدیران قبلی نسبت نمیدهیم، لذا همگام باسیاست دولت، اداره کل راه و شهرسازی تمام تلاش خود را برای جبران عقبماندگیها در همهی سطوح انجام خواهد داد و اعتقاد داریم که میبایست تمام تعهدات دولتهای قبل را با افتخار، بر مبنای آمار واقعی و بدون بهانهگیری به سرانجام برسانیم.
بدون شک روشنگری و اصلاح آمار زمینهای واگذاری به مردم در طرح جوانی جمعیت به این خاطر بود که آمار ارائه شده توسط مدیرکل سابق راه و شهرسازی موجب تشویش اذهان 2058 خانواده شده و هر روز با بیاعتمادی و نگرانی به راه و شهرسازی مراجعه میکنند و اظهار میدارند که حقشان ضایع شده است؛ لذا ناگزیر به اصلاح آمار شدیم. بدیهی است که میدانیم جناب آقای راستا نیت بدی نداشته و بر اساس آمارِ بخشی از سامانه نهضت ملی (سامانهاتم) این آمار را ارائه میدهد و اصلاح این آمار توسط مدیرکل راه و شهرسازی جناب آقای مهندس پارسایی بههیچعنوان به منزلهی نادیدهگرفتن زحمات کارکنان راه و شهرسازی، حتی شخص آقای راستا نیست، بدیهی است نباید صرفاً با جابهجایی مدیرکل، زحمات کارکنان راه و شهرسازی نادیده گرفته شود. یقین داریم اگر اقدامی صورتگرفته نتیجه تلاش همهی همکاران در اداره کل راه و شهرسازی است و مدیرکل هم یکی از آنهاست.
آقای مهندس راستا اظهار داشتهاند که آمار 25 قطعه واگذاری به مردم نادرست است! جای تعجب و تامل است، شخصی که میداند آمار واقعی چیست چرا بر یک اشتباه تا این اندازه پافشاری میکند؟ طبیعتاً اگر یک نفر در استان از آمار نهضت ملی میبایست آگاهی داشته باشد آن یک نفر مدیرکل راه و شهرسازی است و به هیچ وجه نمیشود گفت که مهندس راستا بی اطلاع است و یا آمار اشتباه دریافت کرده چرا که نهایتاً امضای نهایی قرارداد واگذاری زمین، توسط شخص مدیرکل انجام میشود لذا دلیل اینکه آقای مهندس راستا بر آمار اشتباه خود تاکید میکند برای مجموعهی راه و شهرسازی معلوم نیست.
واقعیت ماجرا این است که راه و شهرسازی بر اساس تعهد ابلاغی میبایست در طرحی به نام «جوانی جمعیت» به خانوادههای دارای شرایط، زمین واگذار کند، همکاران راه و شهرسازی نسبت به ثبتنام این افراد اقدام کردند و بعد از پایش تا کنون 7646 خانواده را برای دریافت این زمینها شناسایی کردهاند، که از این تعداد، برای 2058 خانواده در سامانه نهضت ملی مسکن، زمین در نظر گرفته شده است و تا کنون صرفاً 25 قطعه زمین قرارداد واگذاری دارد و ما میتوانیم بگوییم که این خانوادهها زمین خود را دریافت کردهاند. و به هیچ عنوان نمیتوان گفت که 2058 خانوادهای که در سامانه، به ایشان زمین تخیصیص داده شده به معنی آن است که زمین دریافت کردهاند، دلیل هم ساده است و آقای مهندس راستا هم بهتر از هر شخصی میداند. اما برای اینکه برای خوانندگان محترم توضیح داده باشیم موضوع این است که راه و شهرسازی مالک زمینهایی است که خیلی از آنها تفکیک نشده و گاهی احتمال دارد که این زمینها معارض شخصی داشته باشند و پروندههایی در مراجع قضایی در این خصوص داشته باشند، یا اینکه این زمینها کاربری مسکونی نداشته و در فضای سبز یا حریم رودخانهها و یا حتی به خاطر توپوگرافی زمین، قابلیت تفکیک برای کاربری مسکونی نداشته باشند و دهها مورد دیگر ... لذا ابتدا میبایست تمام این استعلامات و بررسیها طی شده و بعد از آن بر اساس ضوابط، راه و شهرسازی نسبت به آماده سازی زمینهایی که قابلیت اجرای ساختمان در آن وجود داشته باشد اقدام کند. طبیعی است بعد از اتمام این مرحله راه و شهرسازی شروع به واگذاری زمینها به خانوادهها مینماید.
اتفاقی که افتاد این است: در سامانه نهضت ملی، بهصورت پیشفرض یک قطعه زمین چند هکتاری برای خانوادهها در نظر گرفته میشود و بعد از آن کارکنان راه و شهرسازی اقدامات لازم را تا مرحلهی نهایی واگذاری، انجام میدهند؛ این کار صرفاً بهخاطر این است که در سامانه بانک زمین اداره، مشخص شود که قرار است این زمین به طرح جوانی جمعیت اختصاص پیدا کند و به طرح دیگری و یا ادارهی دیگری واگذار نشود.
متأسفانه، با درنظرگرفتن اینکه زمینها کاملاً به مرحله واگذاری خواهند رسید بهصورت پیشفرض در نظر گرفته شده که میتوان به 2058 خانواده زمین تحویل داده شود، به همین خاطر 2058 خانواده در اولویت واگذاری را انتخاب و در سامانه نهضت ملی به عنوان افرادی که زمین به آنها تخصیص پیدا کرده ثبت نمودهاند و برای آنها از طریق سامانه پیامک ارسال شده است، مهندس پارسایی این اقدام را به دلیل فرضی بودن اشتباه دانسته و از ادامهی انجام این کار جلوگیری کرده است. ایشان به درستی معتقدند به خاطر اینکه مطمئناً از این آمار کسر خواهد شد و از طرفی هیچکدام از این خانوادهها زمین واقعی دریافت نکردهاند، ارائه این آمار صرفاً موجب تشویش اذهان خواهد شد، به همین خاطر است که این متقاضیان هر روز با ناراحتی و نگرانی به راه و شهرسازی مراجعه کرده و خواستار دریافت زمین خود هستند. با این وجود همکاران راه و شهرسازی با تمام توان در حال انجام فرایندها هستند. (این مراحل گام به گام ثبت میشود) اما واقعیت این است که تا کنون فقط 25 قطعه به مرحلهی واگذاری رسیده است و ما بقی در حال طی این فرایند هستند.
برخی از آنها در حال مطالعه و امکانسنجی هستند که آیا میشود کاربری مسکونی به این زمینها داد یا خیر؟ برخی از آنها در طی انجام این فرایند حذف شدند؛ برخی معارض شخصی پیدا کرده و تا تعیین تکلیف قابلیت واگذاری ندارند؛ برخی کاربری دیگری داشتهاند و نمیشود به آنها کاربری مسکونی داد؛ برخی هم به مرحلهی آمادهسازی رسیدهاند و ابتدای ماه جاری قراردادهای آمادهسازی آنها توسط مهندس پارسایی امضا و به پیمانکاران ابلاغ شده است؛ برخی نیز بهزودی تعیین تکلیف و به مرحلهی انتخاب پیمانکار بر ای آمادهسازی خواهند رسید؛ لذا آماری که آقای هاشمی معاون محترم سیاسی و امنیتی استاندار و آقای مهندس پارسایی مدیرکل راه و شهرسازی ارائه دادهاند کاملاً صحیح بوده و صرفاً به این خاطر است که خانوادههایی که برای آنها پیامک ارسال شده فکر نکنند که شخص دیگری خارج از اولویت؛ زمین آنها را دریافت کردهاند.
از خانوادههای محترم دارای شرایط واگذاری نیز که خود شاهد عینی این ماجرا هستند و تا کنون زمینی دریافت نکردهاند خواهشمندیم به شایعات توجه نکرده و تا آمادهسازی زمینها و انعقاد قرارداد واگذاری صبوری نمایند.
در پایان لازم به ذکر است در حال شناسایی زمینهای بیشتری برای تخصیص به این خانوادهها هستیم و امیدواریم در آیندهی نزدیک بهتمامی 7646 خانوادهی دارای شرایط و کسانی که بعدازاین نیز شرایط واگذاری را پیدا خواهند کرد، زمین تحویل دهیم.
با احترام روابطعمومی راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد
کد مطلب: 494441