کبنا گزارش میدهد
تصاویر | ر فت و برگشت پزشکیان به آذربایجان در میانه فضاسازیها
14 تير 1404 ساعت 0:36
رئیس جمهور که برای شرکت در هفدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به شهر خانکندی در جمهوری آذربایجان سفر کرده بود، پس از سخنرانی در این اجلاس و انجام دیدارهای دوجانبه با رؤسای جمهور کشورهای ترکیه، آذربایجان و تاجیکستان و نخست وزیر پاکستان، خانکندی را به مقصد تهران ترک کرد.
رئیس جمهور که برای شرکت در هفدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به شهر خانکندی در جمهوری آذربایجان سفر کرده بود، پس از سخنرانی در این اجلاس و انجام دیدارهای دوجانبه با رؤسای جمهور کشورهای ترکیه، آذربایجان و تاجیکستان و نخست وزیر پاکستان، خانکندی را به مقصد تهران ترک کرد.
به گزارش کبنانیوز، رئیس جمهور با اشاره به برخی فضاسازیها و گمانهزنیهایی درباره سفر به جمهوری آذربایجان، گفت: برخی عنوان میکردند که این سفر ممکن است همراه با خطراتی باشد یا در مسیر آن مشکلاتی ایجاد شود. اما الحمدلله، همانگونه که رفتن ما بدون مشکل انجام شد، بازگشت ما نیز با آرامش کامل و امنیت صورت گرفت.
مسعود پزشکیان شامگاه جمعه پس از بازگشت از سفر به جمهوری آذربایجان و شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاریهای اکو، با اشاره به دیدارهای دوجانبه در حاشیه این اجلاس، اظهار داشت: صبح هنگام ورود به باکو، دیداری بسیار سازنده با نخستوزیر پاکستان داشتیم. ایشان و دیگر مسئولان پاکستانی پیگیر توافقات پیشین بودند و تلاشهای زیادی در راستای تعاملات داخلی و پشتیبانیهای لازم از روابط دو کشور صورت گرفته است. در این دیدار درباره ادامه هماهنگیها، تقویت تعاملات دیپلماتیک و همکاریهای مشترک اقتصادی گفتوگو شد.
دکتر پزشکیان همچنین به دیدار خود با رئیس جمهور تاجیکستان، اشاره کرد و گفت: ایشان که فارسی را بسیار روان صحبت میکنند، بر گسترش روابط در حوزههای اقتصادی، علمی، کارشناسی و حوزه حملونقل میان دو کشور تأکید داشتند. این دیدار نیز در راستای تقویت روند همکاریهای پیشین دو کشور انجام شد.
رئیس جمهور با اشاره به فضای جلسه اصلی اجلاس اکو، تصریح کرد: همه کشورهای حاضر، با صراحت و شدت، اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. محکومیتی که از سوی ایران مطرح شد، با همراهی قاطع دیگر اعضا نیز مواجه شد.
دکتر پزشکیان همچنین به برگزاری دیدارهای دوجانبه با رؤسای جمهور ترکیه و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: گفتوگو با رئیس جمهور ترکیه بسیار خوب و سازنده بود و در آن، هم موضوعات اقتصادی و هم مسئله تجاوزات صهیونیستی مورد بحث قرار گرفت. رئیس جمهور ترکیه با صراحت تجاوز رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و درباره هماهنگیهای دیپلماتیک آینده رایزنی شد.
رئیس جمهور افزود: گفتوگوی ما با رئیس جمهور آذربایجان نیز در فضایی مثبت و دوستانه انجام شد و جمعبندیهای خوبی در زمینه تعاملات اقتصادی و منطقهای شکل گرفت.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه این سفرها و رفتوآمدها میتواند زمینهساز تقویت روابط با کشورهای اسلامی باشد، اظهار داشت: باید در حوزههای علمی، حملونقل، فرهنگی و کارشناسی نیز مسئولان و مدیران اجرایی کشور فعالتر وارد عمل شوند. این تعاملات نباید محدود به سطح سران باشد و لازم است معاونان و وزرا نیز پیگیری تفاهمات انجامشده را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس جمهور با اشاره به برخی فضاسازیها و گمانهزنیهایی که درباره این سفر صورت گرفته بود، گفت: برخی عنوان میکردند که این سفر ممکن است همراه با خطراتی باشد یا در مسیر آن مشکلاتی ایجاد شود. اما الحمدلله، همانگونه که رفتن ما بدون مشکل انجام شد، بازگشت ما نیز با آرامش کامل و امنیت صورت گرفت.
دکتر پزشکیان تصریح کرد: همه عزیزانی که در مسیر این سفر همکاری کردند، از مسئولان تا نیروهای پشتیبان، نقشآفرینی مؤثری داشتند و جای قدردانی دارد. از همه این بزرگواران و همچنین شما اهالی رسانه که در این سفر همراهی داشتید، صمیمانه تشکر میکنم.
امروز قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح است
رئیس جمهور با بیان اینکه قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران امروز در بالاترین سطح است، گفت: رژیم صهیونیستی در محاسبات خود حساب ویژهای برای به خیابان آمدن مردم ایران در نتیجه حملات خود باز کرده بود، اما حمایت یکپارچه اکثریت مردم ایران از کشورشان و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح توطئههای رژیم صهیونیستی را بیاثر کرد.
مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز جمعه در جریان سفر به جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو)، در دیدار آقای «الهام علیاف»، از نتایج و دستاوردهای سفر قبلی خود به این کشور در مسیر رفع برخی موانع گسترش روابط فیمابین ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: تقویت تعاملات میان ایران و جمهوری آذربایجان باعث تامین منافع دو کشور و کشورهای منطقه و نیز ارتقای قدرت ما خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان در میانه مذاکرات با آمریکا افزود: رژیم صهیونیستی در محاسبات خود حساب ویژهای برای به خیابان آمدن مردم ایران در نتیجه حملات خود باز کرده بود، اما حمایت یکپارچه اکثریت مردم ایران از کشورشان و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح توطئههای رژیم صهیونیستی را بیاثر کرد؛ قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران امروز در بالاترین سطح است.
رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به موضع کشورش در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی از نخستین ساعات و حمایت از حق مشروع ایران در دفاع از خود تصریح کرد: ملت ایران از این مرحله سخت از تاریخ خود روسفید بیرون آمد.
علیاف گفت: جمهوری آذربایجان خواهان صلح و ثبات برای کل منطقه است و معتقدیم پیشرفت منطقه صرفا از مسیر صلح و امنیت عبور میکند. ما از مواضع و تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و جنابعالی در جریان جنگ اخیر که منجر به برقراری آتشبس شد، قدردانی میکنیم.
وحدت کشورهای اسلامی موثرترین راهکار رفع هر تهدیدی علیه آنهاست
رئیس جمهور وحدت و انسجام کشورهای اسلامی را موثرترین راهکار برای رفع هر گونه تهدید علیه آنها از سوی کشورهای زیادهخواه عنوان کرد و گفت: تقویت و گسترش روابط و همکاریها با کشورهای همسایه و اسلامی موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران است که دولت بنده نیز اهتمام ویژهای به آن داشته است.
مسعود پزشکیان امروز جمعه در جریان سفر به جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو)، در دیدار آقای «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان ضمن تشکر از مواضع قاطع این کشور در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورمان، از تحرکات دیپلماتیک این کشور در این مسیر نیز قدردانی کرد.
رئیس جمهور وحدت و انسجام کشورهای اسلامی را موثرترین راهکار برای رفع هر گونه تهدید علیه آنها از سوی کشورهای زیادهخواه عنوان کرد و اظهار داشت: تقویت و گسترش روابط و همکاریها با کشورهای همسایه و اسلامی موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران است که دولت بنده نیز اهتمام ویژهای به آن داشته است. در عین حال همواره اعلام کردهایم که آماده رفع اختلافات بر سر میز مذاکره هستیم.
نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار ضمن محکومیت دوباره تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورمان، بر حق کشورمان در دفاع از خود تاکید و از موضع جمهوری اسلامی ایران درباره تلاش برای رفع مسائل از طریق مذاکره حمایت کرد.
دکتر پزشکیان و شهباز شریف در این دیدار همچنین با اشاره به زمینههای فراوان برای گسترش همکاریها و افزایش تعاملات میان دو کشور، به خصوص در زمینه روابط اقتصادی و تجاری فیمابین، بر ضرورت اهتمام بیشتر به این مسئله از سوی مسئولان مربوطه در ایران و پاکستان تاکید کردند.
به شرط پایبندی عملی طرف مقابل، همچنان دیپلماسی را راهکار موثر حل اختلافات میدانیم
رئیس جمهور با بیان اینکه دفاع مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان در جنگ تحمیلی 12 روزه، مانع از گسترش و تداوم تنش و درگیریها شد، گفت: ایران همچنان مذاکره و دیپلماسی را راهکار موثر حل اختلافات میداند، البته به شرط آنکه طرف مقابل در عمل نشان دهد که به این راهکار پایبند است.
مسعود پزشکیان امروز جمعه در جریان سفر به جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو)، در دیدار آقای «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان با قدردانی از موضع این کشور در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، اظهار داشت: در حالی که ایران به دنبال حل و فصل مسائل از طریق گفتوگو بود، رژیم صهیونیستی به کشورمان حمله کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دفاع مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان مانع از گسترش و تداوم تنش و درگیریها شد، افزود: ایران همچنان مذاکره و دیپلماسی را راهکار موثر حل اختلافات میداند، البته به شرط آنکه طرف مقابل در عمل نشان دهد که به این راهکار پایبند است.
رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار با محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، بر ضرورت بازگشت همه طرفها به میز مذاکره و تعهد به دیپلماسی برای حل و فصل اختلافات تاکید کرد.
روسای جمهور دو کشور در این دیدار بر ضرورت تسریع در اجرای توافقات فیمابین در راستای گسترش همکاریها و تقویت روابط در حوزههای مختلف به خصوص تعاملات اقتصادی و تجاری و فرهنگی تاکید کردند.
تنها راه توقف جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه، انسجام امت اسلامی است
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر مسلمانان متحد باشند، میتوانند قدرتی پدید آورند که هیچکس نتواند با بیاحترامی به آنان بنگرد، گفت: با وجود سرمایههای عظیم در جهان اسلام، تأسفآور است که رژیم صهیونیستی با بیپروایی جنایاتی آشکار در غزه مرتکب میشود و دهها هزار زن و کودک را به خاک و خون میکشد.
دکتر مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز جمعه در جریان سفر به جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در هفدهمین نشست سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو)، در دیدار آقای «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، با قدردانی از مواضع دولت ترکیه در قبال ایران و فلسطین، اظهار داشت: همواره باور داشتهام که روابط ایران با کشورهای همسایه باید گسترش یابد، چرا که امنیت پایدار منطقه تنها از مسیر همکاری همسایگان ممکن است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر مسلمانان متحد باشند، میتوانند قدرتی پدید آورند که هیچکس نتواند با بیاحترامی به آنان بنگرد، افزود: با وجود سرمایههای عظیم در جهان اسلام، تأسفآور است که رژیم صهیونیستی با بیپروایی جنایاتی آشکار در غزه مرتکب میشود و دهها هزار زن و کودک را به خاک و خون میکشد.
دکتر پزشکیان با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: این تجاوز با پشتیبانی آشکار آمریکا و اروپا و در نقض کامل اصول و قواعد بینالمللی انجام شد. تنها راه توقف این روند، انسجام امت اسلامی است.
رئیس جمهور با قدردانی از تحرکات دیپلماتیک ترکیه در واکنش به جنگ اخیر افزود: سیاست اصولی ایران، تعامل با همه همسایگان و ایجاد منطقهای همراه با صلح و آرامش است. زمانی که رژیم صهیونیستی به ایران حمله کرد، تصور میکرد مردم ایران دچار تفرقه خواهند شد، اما همه، حتی منتقدان داخلی، یکصدا در برابر این حمله ایستادند.
رئیس جمهور ترکیه نیز در این دیدار با تسلیت جان باختن تعدادی از ایرانیان در تجاوز اخیر اسرائیل به ایران و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان، گفت: منطقه توان تحمل یک جنگ دیگر را ندارد؛ اسرائیل باید فورا حملات خود را به غزه نیز متوقف کند.
اردوغان تصریح کرد: موضوع هستهای ایران تنها از مسیر گفتوگو قابل حل است و ترکیه آمادگی دارد بهعنوان تسهیلگر در این روند ایفای نقش کند. من در اجلاس ناتو و همچنین در دیدار با ترامپ، بر ضرورت بازگشت به مسیر مذاکره و جلب اعتماد ملت ایران تأکید کردم؛ آتشبس فعلی باید به یک آرامش پایدار تبدیل شود.
رئیس جمهور ترکیه از مواضع منطقی و مسئولانه جمهوری اسلامی ایران، بهویژه رهبر انقلاب، در برابر حملات اخیر قدردانی کرد و افزود: رفتار عاقلانه ایران در این بحران نشان داد که راهکار نهایی، گفتوگو و دیپلماسی است؛ ما نیز معتقدیم مسیر تعامل باید باز بماند.
اردوغان در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به ظرفیتهای عظیم اقتصادی دو کشور، از آمادگی ترکیه برای گسترش همکاریها با ایران خبر داد و گفت: گسترش فعالیتهای اقتصادی دوجانبه به نفع مردم هر دو کشور و ثبات منطقه خواهد بود.
نیروهای مسلح ایران در جنگ تحمیلی 12 روزه درس بزرگی به متجاوزین دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند/ تشریح پیشنهادهای 5 گانه ایران برای چشمانداز 2035 اکو
رئیس جمهور در هفدهمین نشست سران اکو در جمهوری آذربایجان با بیان اینکه این سازمان میتواند رشد، شکوفایی، بالندگی و تابآوری کشورهای عضو و کل منطقه را ارتقا دهد، 5 پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را برای تحقق همکاریهای مؤثرتر و ظهور یک اکوی قویتر در دهه پیش رو تشریح کرد.
مسعود پزشکیان امروز جمعه در هفدهمین نشست سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، ضمن قدردانی از موضعگیریهای مسئولانه کشورهای منطقه از جمله اعضای سازمان اکو در این رابطه تصریح کرد: نیروهای مسلح ما وفق ماده 51 منشور ملل متحد به دفاع مردم شریف ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور پرداختند و درس بزرگی به متجاوزین دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند.
متن کامل سخنرانی رئیس جمهور در این نشست به شرح زیر است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیسجمهور؛
نخست مایلم مراتب سپاس و قدردانی خود را به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، از دولت و ملت عزیز جمهوری آذربایجان، بهخاطر میزبانی شایسته و مهماننوازی گرمشان در برگزاری این نشست عالی ابراز دارم. همچنین از جناب آقای دبیرکل و همکاران ایشان برای تمهیدات لازم در برگزاری این نشست صمیمانه تشکر میکنم.
روسای محترم جمهور، نخستوزیران محترم، میهمانان عزیز، حضار گرامی، خانمها و آقایان؛
در 13 ژوئن و در میانه مذاکرات هستهای با ایالات متحده آمریکا، تجاوز و حملات وحشیانه و تروریستی و غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، با نقض آشکار تمامی اصول و موازین حقوق بینالملل، از جمله بند 4 ماده 2 منشور ملل متحد، آغاز شد و با همراهی ارتش متجاوز آمریکا ادامه یافت.
طی 12 روز تجاوزات وحشیانه، مجموعهای از عملیات جنایتکارانه علیه نیروهای نظامی، خارج از محل مأموریت خود، استادان دانشگاه و شهروندان عادی، تأسیسات صلحآمیز هستهای تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نیز زیرساختهای عمومی، صورت گرفت و تلفات انسانی و خسارات مادی فراوانی را بر جای گذاشت.
البته نیروهای مسلح ما وفق ماده 51 منشور ملل متحد به دفاع مردم شریف ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور پرداختند و درس بزرگی به متجاوزین دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند.
از این فرصت بهره میبرم و از موضعگیریهای مسئولانه کشورهای منطقه از جمله اعضای سازمان اکو، در طول این بحران اخیر تشکر میکنم. بسیاری از سازمانها و بلوکهای منطقهای و جهانی، از جمله نشست اخیر وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی، مواضع قاطعی در محکومیت حملات علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ نمودند.
هفدهمین نشست سران اکو نیز فرصتی است تا محکومیت تجاوزات اخیر و تهدیدات منطقهای و جهانی ناشی از آن بار دیگر به گوش جهانیان رسانده شود.
همکاران عزیز،
در سال پایانی اجرای چشمانداز اکو 2025 هستیم؛ چشماندازی که متأسفانه به دلایل مختلف، از جمله همهگیری کرونا، به اهداف تعیین شده نرسیده است. همکاریهای منطقهای در چارچوب اکو در دهههای گذشته درسهای ارزشمندی را در پی داشته است که باید در تدوین چشمانداز 2035 مورد توجه قرار گیرد.
همکاری ما در سازمان اکو بر بنیانهای مستحکمی استوار است که در سال 1964، توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در قالب سازمان همکاری منطقهای برای توسعه پیریزی شد. در واقع، همکاری منطقهای در قالب اکو قدیمیترین ساز و کار همکاری چندجانبه اقتصادی در جهان در حال توسعه میباشد.
در این سالها و به ویژه پس از پیوستن 7 کشور در اوایل دهه 90 میلادی، ساختارها و چارچوبهای بسیار خوبی برای همکاری منطقهای در حوزههای مختلف اقتصادی ایجاد شده است. سیاست همسایگی کماکان در اولویت دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. برای ما، سازمان اکو، سازمان همکاری همسایگان است و از این منظر، در رأس دیپلماسی چندجانبه اقتصادی ما قرار دارد.
ما به قدرت و قوت سازمان همکاری اقتصادی اکو و ظرفیتهای بالفعل و بالقوهی گستردهاش ایمان داریم. اکو میتواند رشد، شکوفایی، بالندگی و تابآوری کشورهای عضو و کل منطقه را ارتقا دهد.
با این مقدمه و بدون آنکه بخواهم به توانمندیها و ظرفیتهای اکو اشاره کنم ـ که همگی نسبت به آنها واقف هستیم ـ مایلم نظرات و پیشنهادات خود را برای تحقق همکاریهای مؤثرتر و ظهور یک اکوی قویتر در دهه پیش رو با شما همکاران محترم در میان بگذارم.
چشمانداز 2035 اکو باید افقهایی مشخص و دستیافتنی را ترسیم نماید. برخی چشماندازها عبارتند از:
1. چشمانداز تجاری 2035
بیتردید یکی مهمترین شاخصهای کلیدی عملکرد اکو شاخص تجارت درون منطقهای میباشد که متأسفانه جز ناکامیهای سازمان است. تجارت درون منطقهای 8 درصدی به هیچ عنوان قابل دفاع نیست، یکی از اهداف چشمانداز 2025 اکو، تحقق تجارت آزاد در منطقه اکو بود که کماکان دور از دسترس مانده است.
موافقتنامه تجارت ترجیحی اکو (ECOTA) که قرار است مورد بازنگری قرار بگیرد و انشاءالله اجرا گردد، پاسخگوی نیازهای منطقه در 10 سال آینده نخواهد بود. مذاکرات تجارت آزاد باید هر چه سریعتر آغاز شود و ایجاد منطقه تجارت آزاد اکو تا سال 2035 را هدفگذاری نماید.
در این 10 سال، کشورهای عضو فرصت خواهند داشت، ملزومات، زیرساختهای ملی و منطقهای مورد نیاز برای عملیاتیشدن منطقه تجارت آزاد اکو را فراهم آورد.
2. چشمانداز ترانزیتی 2035
در 10 سال آینده نیاز داریم همکاریها در حوزه ترانزیت و حملونقل را در دو سطح درونمنطقهای و میانمنطقهای گسترش دهیم. 7 کشور محصور در خشکی اکو باید دسترسی ارزانتر، کوتاهتر و سهلتری به آبهای آزاد و بازارهای جهانی داشته باشند.
جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای ترانزیتی عضو در این خصوص نقشآفرین هستند، از جمله میتوان ترجیحات و امتیازات جدیدی را در بنادر و مبادی ورود و خروج برای کشورهای محصور در خشکی اکو در نظر گرفت. شبکه قطبهای لجستیکی اکو باید در بالاترین سطح استانداردهای بینالمللی در بنادر، مبادی و نقاط مرزی ایجاد و تجهیز شوند.
3. چشمانداز دیجیتال 2035
امروز، ظهور فناوریهای اطلاعات و ارتباطات نوین، تحولات عمیق و وسیعی را در جوامع مختلف بهویژه در عرصههای اقتصادی پدید آورده است. برای بهرهگیری از این فناوریها و در رأس آن هوش مصنوعی کشورهای عضو باید آمادگی لازم را کسب نمایند.
اگر در حوزه اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای هوشمند به اقتصادیهای ملی خود اتکا نماییم، شرکتهای ما شانسی برای رقابت با شرکتهای معظم فراملی فناوری اطلاعات نخواهند داشت. توسعه و شکوفایی اقتصاد دیجیتال و اقتصاد هوشمند در منطقه اکو در یک بستر بینالمللی و به عنوان بخشی از زنجیره اقتصادی میسر میشود.
پیشنهاد میکنم، در اولین اقدامات در چارچوب چشمانداز جدید «مرکز هوش مصنوعی اکو» بهعنوان یک مرکز تخصصی منطقهای ایجاد شود.
4. چشمانداز گردشگری 2035 اکو
صنعت گردشگری در منطقه اکو کماکان فرصتآفرین است و میتواند به رشد اقتصادی منطقه کمک شایانی نمایند. برخی از کشورهای عضو در سالهای اخیر پیشرفتهای خوبی در عرصه این صنعت داشتهاند. اکو میتواند به عنوان یک منطقه مقصد گردشگری برای هر سلیقهای باشد؛ این مهم تا قبل از سال 2035 دستیافتنی است.
برقراری پروازهای مستقیم مابین همه کشورهای عضو، باید یک اولویت جدی باشد. تسهیل صدور وزیرا، دیجیتالسازی خدمات گردشگری و انسجام بیشتر میان ملتهای عضو باعث رونق این عرصه خواهد شد.
5. چشمانداز تابآوری 2035
بحران کرونا و تحولات ژئوپلیتیکی در سالهای اخیر در منطقه و مناطق پیرامونی، ضرورت توجه به موضوع تابآوریهای ملی و منطقهای در مواجهه با موارد مشابه در آینده را دوچندان کرده است. ناامنی انرژی، ناامنی غذایی، بلایای طبیعی و انسانی، تغییرات اقلیمی و سایر تهدیدات مشابه، ایجاب میکند برای مواجهه با آنها، همکاری و هماهنگی قبلی داشته باشیم.
سازمان اکو چارچوبهای خوبی برای ارتقای تابآوری منطقهای و جمعی در قبال بحرانهای احتمالی در آینده را در اختیار قرار میدهد؛ چشمانداز 2035 باید بهطور جدی به این موضوعات بپردازد.
حضار محترم؛
همانطور که در بالا اشاره شد، توفیق هر چشمانداز و هر طرح عملی، در گرو تأمین ابزارها و تضمینهای لازم برای اجرا است. لذا چشمانداز 2035 اکو باید قبلاً در این خصوص به جمعبندی برسد. دبیرخانه اکو در مشورت با کشورهای عضو نیز شرکای بیرونی، اقتضائات و ملزومات دستیابی به اهداف چشمانداز را احصا نماید تا تامین و تضمین آنها در دستور کار کشورهای عضو اکو قرار گیرد.
در پایان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای برگزاری هجدهمین نشست سران اکو اعلام و با افتخار میزبان سران محترم کشورهای عضو خواهیم بود.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
از توجه شما سپاسگزارم.
کد مطلب: 501499