غلامرضا تاجگردون در میان ۴ نماینده ضعیف مجلس از نظر مشارکت در پیشنهادها، بررسی لوایح و طرحها و رأیگیریهای / از رأیدادنهای چشمبسته برخی نمایندگان سابق کهگیلویه و بویراحمد تا عدم مشارکت نمایندگان فعلی در فعالیتهای مجلس باوجود حضور در مجلس/ از مطالبات غیرمرتبط و اشتباه مردم تا نمره مردودی نمایندگان سابق و فعلی استان در مجلس/ آیا نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد، از رسالت نمایندگی مجلس، متن سوگندنامه خود و تأثیر قوانین و ساختارها بر زندگی مردم بیخبرند؟/ آیا مجلس صرفاً چهارراهی برای رسیدن به مقاصد سیاسی و اقتصادی عدهای خاص و اطرافیانشان است؟/ لزوم حمایت مردم استان از افراد پژوهشگر و شجاع در انتخابات مجلس برای نقشآفرینی در تراز ملی و دفاع از حقوق مردم استان! + مستندات
آمار، ارقام و اطلاعات مربوط به فعالیتهای نمایندگان مجلس دوازدهم توسط سامانه شفافیت مجلس نشاندهنده مشارکت کم نمایندگان استانی است. هر چند جای سؤال دارد که لزوم مشارکت در همه پیشنهادها، طرحها و لوایح وجود دارد یا خیر؟ و آیا شرکت در رأیگیریها اثر مثبتی بر وضعیت مردم استان کهگیلویه و بویراحمد دارد یا خیر؟ و اینکه عملکرد نمایندگان استانی از چه منظری با میزان رأی آنها سنجیده میشود؟
آمار، ارقام و اطلاعات مربوط به فعالیتهای نمایندگان مجلس دوازدهم توسط سامانه شفافیت مجلس ثبت گردیده است این گزارشها و اطلاعات آماری شامل حضوروغیاب نمایندگان مجلس، میزان مشارکت نمایندگان مجلس در طرح شفافیت، میزان حضور در زمان رأیگیریها، درصد آرای نمایندگان به تفکیک رأی، درصد موضوعات به تفکیک تصویب یا عدم تصویب،
به گزارش کبنانیوز، درصد نمایندگان مشارکت کرده در طرح شفافیت، درصد حضور و عدم حضور نمایندگان در مجلس و لیست نمایندگان با بیشترین و کمترین مشارکت بوده است.
قبل از هر چیز، در ادامه به خلاصهای از گزارشها اشاره خواهیم کرد.
نمایندگان مشارکت کرده در طرح شفافیت
طبق آمار موجود در مجموع 287 نفر از 290 نفر نماینده مجلس شورای اسلامی، حاضر به شفاف سازی عملکرد خود (اعم از حضور و غیاب و نیز آراء صادر شده توسط ایشان) در سامانه شفافیت مجلس شورای اسلامی شدهاند و در مجموع 141,930 عدد رأی توسط ایشان به ثبت رسیده است.
حضور در مجلس
طبق آمار موجود، مجموعاً 158,824 مورد حضور و 34,901 مورد غیبت، در رأی گیریهای صورت گرفته، از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است. با این احتساب هر نماینده به طور میانگین 122 مورد عدم حضور داشته است.
در میان ۲۸۷ مورد ثبت شده در سامانه شفافیت، آقای علیاصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار با ۴۹۵ حضور بیشترین حضور را داشتهاند، از استان کهگیلویه و بویراحمد، سید محمد موحد در جایگاه ۲۲۶ با ۳۵۴ مورد حضور، محمد بهرامی سیفآباد در جایگاه ۲۶۴ با ۳۰۴ مورد حضور در مجلس و غلامرضا تاجگردون در میان ۲۸۷ نماینده عضو شفافیت در جایگاه ۲۷۶ با ۲۷۱ مورد حضور در مجلس بوده است. پس غلامرضا تاجگردون کمترین حضور را در میان نمایندگان استان در مجلس داشته است.
لیست نمایندگان با بیشترین عدم مشارکت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در صورت حضور در زمان رأیگیری، موظف به ثبت رأی خود (موافق، مخالف و ممتنع) هستند و چنانچه رأی خود را اعلام نکنند بهعنوان عدم مشارکت برای آنها ثبت خواهد شد.
به شکل عجیبی و غیر قابل باوری غلامرضا تاجگردون با ۱۵۹ مورد عدم مشارکت، بعد از سید شمسالدین حسینی بیشترین عدم مشارکت را در هنگام رأیگیری در مجلس داشتهاند؛ یعنی در ۱۵۹ مورد با وجودی در مجلس حضور داشتهاند در بررسی لوایح و طرحها و أیگیری مشارکت نداشتند. مسئلهای که برای نمایندهای مانند تاجگردون یک خطای نابخشودنی است. زیرا زندگی مردم و آینده این سرزمین مستقیم و غیرمستقیم تحتتأثیر قوانین مصوبه مجلس و ساختارها است و قانونی که پشتوانه فکر استراتژیک و قابلیت اجرا داشته باشد میتواند مسیر زندگی مردم ایران و مردم استان کهگیلویه و بویراحمد را کاملاً تغییر دهد و توسعه صرفاً از طریق رایزنی برای گرفتن مثلاً ۵۰۰ میلیارد تومان حاصل نمیشود و این قوانین و اجرای قوانین هستند که مشخص میکنند منابع و فرصتها چگونه تقسیم شوند.
محمد بهرامی سیفآباد نماینده بویراحمد با ۱۰۱ مورد عدم مشارکت در رأیگیری لوایح و سید محمد موحد با ۴۰ مورد عدم مشارکت باوجود حضور در مجلس جایگاه خوبی را به نام خود ثبت نکردند البته مشخص نیست همان مشارکتها و رأیهای داده شده بر اساس مطالعه و آگاهی بوده است یا بدون علم و اطلاع از مفاد و نتایج اجرای طرحها و لوایح؟
گزارش حضور و عدم حضور نمایندگان در مجلس
طبق آمار موجود، در مجموع 158,824 مورد حضور تقریباً ۸۲ درصد و 34,901 تقریباً ۱۸ درصد مورد عدم حضور برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در سامانه شفافیت نمایندگان ثبت شده است.
موضوعات به تفکیک تصویب یا عدم تصویب
طبق دادههای موجود، 455 مورد از موضوعات به رأی گذاشته شده در مجلس شورای اسلامی، تصویب شده و 379 مورد نیز تصویب نشده اند. شرط لازم برای تصویب یک طرح یا لایحه در مجلس، کسب بیش از 50 درصد آراء موافق نمایندگان حاضر در جلسه است. در حال حاضر، موضوعات تصویب شده، به طور میانگین 83 درصد آرای موافق را کسب کردهاند ۵۴.۶ درصد مصوبات داشتیم و ۴۵.۴ لوایح و طرحها تصویب نشدهاند.
آرای نمایندگان به تفکیک رأی
آرای نمایندگان مجلس، سه وضعیت موافق، مخالف، ممتنع و عدم مشارکت دارد. طبق آمار اعلام شده تا به امروز 100,161 رأی موافق، 38,695 رأی مخالف، 3,074 رأی ممتنع و 16,894 مورد عدم مشارکت برای موضوعات به رأی گذاشته شده در مجلس شورای اسلامی، از طرف نمایندگان صادر شده است.
لیست نمایندگان به ترتیب فعالترین بر اساس شاخص فعالیت
طبق آمار موجود، میزان فعالیت نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، بر اساس تعداد مشارکت در رأیگیریها، ارائه پیشنهادها و نیز حضور در مشروح مذاکرات مجلس محاسبه شده است، و بهعنوان شاخص فعالیت ایشان در نظر گرفته شده است.
در میان ۲۸۷ نفر که در سامانه شفافیت ثبتنام کردهاند حسنعلی حاجیدلیگانی با شاخص فعالیت ۵۲۵ در جایگاه نخست قرار گرفت
سید محمد موحد نماینده حوزه کهگیلویه بزرگ با شاخص فعالیت ۳۲۲ در جایگاه ۲۰۸ قرار گرفت محمد بهرامی نماینده بویراحمد با شاخص فعالیت ۲۲۹ در جایگاه ۲۷۲ قرار گرفت و غلامرضا تاجگردون با شاخص فعالیت ۱۵۴ در رتبه ۲۸۴ قرار گرفت و فقط سه پله دیگر تا جایگاه آخر فاصله داشتند و بسیار عجیب است نمایندهای در سطح تاجگردون با این نام و آوازه که تیم رسانه ایشان به وی لقب قهرمان زاگرس داده بودند تا این اندازه نسبت به مصوبات مجلس که بر ریز تا درشت این کشور تأثیرگذار است بیخیال بوده است.
متأسفانه، در یک دهه گذشته دیگر نمایندگان استان در میان نمایندگان مجلس حرفی برای گفتن نداشتند و مردم استان شاهد بودند گاهی نمایندگان سابق استان رأی آری به برخی طرحها و لوایح میدادند که از مفاد این لوایح و طرحها بیخبر بودند و نمیدانستند مفاد چنین طرحها و لوایحی بر زندگی مردم چه نقشی خواهد داشت و دردناک زمانی بود برخی این طرحها و لوایح امضا زده و تأیید کرده را بعضاً منکر میشدند؛ چون بدون اطلاع از مفاد لوایح و طرحها و صرفاً احتمالاً با هماهنگی با افرادی خاص دستور میگرفتند یا مشورت میگرفتند و رأی آری یا نه میدادند. یعنی صرفاً مانند دانشآموزی که لیست حضور غیاب خود را تیک میزند؛ اما از اتفاقات کلاس بیخبر است.
این در حالیست که نمایندگان استانهای توسعهیافته غالباً نقش مؤثری بر ارائه پیشنهادها و بررسی لوایح و طرحها در مجلس دارند؛ اما نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد یا به دلیل عدم دلسوزی یا فقدان تخصص طرحها و لوایح را بررسی نکرده رأی میدهند یا مانند تاجگردون با وجودی در مجلس حضور داشتهاند و سامانه شفافیت حضور وی را ثبت کرده است در ۱۵۹ مورد از رأیگیری لوایح و طرحها مشارکت ندارد و اظهارنظر نمیکند.
حالا باید بررسی کرد
۱_ آیا این سطح از بیتفاوتی نمایندگان فعلی استان و در رأس غلامرضا تاجگردون نسبت به مصوبات و قوانین مجلس و امضاها و از طرف دیگر برخی رأیهای بدون مطالعه و کار کارشناسی برخی نمایندگان سابق و فعلی استان به مطالبات غیرمرتبط و توقعات اشتباه مردم بوده که اجازه نمیدهند نمایندگان به وظایف خود عمل کنند؟
۲_ آیا نمایندگان استان، از رسالت نمایندگی مجلس، متن سوگندنامه خود و تأثیر مستقیم قوانین مصوبه مجلس بر جزئیات زندگی مردم و بر تاریخ این کشور بیخبرند؟ که اینگونه نسبت به تصویب قوانین مختلف بیتفاوت هستند؟
۳_آیا نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد، مجلس را صرفاً چهارراهی میدانند که برای رسیدن به مقاصد سیاسی و اقتصادی خود و اطرافیانشان باید از این چهارراه عبور کنند؟
۴_ یا بعضی از نمایندگان سابق و فعلی استان در مجلس شورای بهنظر میرسد چه آنها که نخوانده و ندیده رأی میدادند و چه کسانی در مصوبات مجلس دخالتی ندارند از وقت کافی یا علم و درک کافی برای بررسی طرحها و لوایح برخوردار نیستند؟
آیا زمان آن نرسیده مردم استان برای یکبار هم شده بیتوجه به رفتارهای نمایشی و صرفاً تبلیغاتی، تعصبات کورکورانه را کنار گذاشته و از شخصیتهای سیاسی حمایت کنند که از نظر علمی در جایگاه قابلقبولی قرار دارد تا با جمعکردن نخبگان علمی، طرحها و لوایح مجلس را بهدقت بررسی کرده و در مجلس اظهارنظر کند و با درایت در رأیگیری شرکت کند و بدون شک نفوذ و تأثیرگذاری چنین شخصیتی با جمعکردن نخبگان و هماندیشی با آنها، دهها برابر برتر از نمایندگانیست که نخوانده و با اشاره دیگران رأی میدهند یا باوجود حضور در مجلس در رأیگیریهای طرحها و لوایح شرکت نمیکنند و نسبت به مصوبات مجلس بیتفاوت هستند. شرایط استان و عدم توسعهیافتگی استان و غارت منابع آب استان بیش ازآنکه به دلیل تعدد نمایندگان و مسئولان دیگر استانها در نهادهای تصمیمگیری و کمبودن نمایندگان و مدیران ما در این نهاد باشد یک موضوع کیفیست یعنی سادهلوحی، عدم تخصص و عدم مسئولیتپذیری، فقدان شجاعت و منفعتطلبی برخی فرزندان استان در نهادهای تصمیمگیری برای دفاع از حقوق مردم از عوامل اصلی عقبماندگیهای استان و بذل و بخششهای آب است منابع استان است.
خلاصه متن با کمی تغییرات؛
آمار، ارقام و اطلاعات مربوط به فعالیتهای نمایندگان مجلس دوازدهم توسط سامانه شفافیت مجلس نشاندهنده مشارکت کم نمایندگان استانی است. هر چند جای سؤال دارد که لزوم مشارکت در همه پیشنهادها، طرحها و لوایح وجود دارد یا خیر؟ و آیا شرکت در رأیگیریها اثر مثبتی بر وضعیت مردم استاندارد یا خیر؟ و اینکه عملکرد نمایندگان استانی از چه منظری با میزان رأی آنها سنجیده میشود؟
به گزارش کبنا، قاعدتاً در خصوص استان محروم کهگیلویه و بویراحمد، ارائه پیشنهادها و طرحهایی اهمیت دارد که بیشترین ارتباط را با وضعیت معیشتی، اقتصادی، زیرساختی استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشد، بیشترین اثرگذاری نمایندگان استانی باید روی چنین موضوعاتی باشد.
مثلاً اینکه مردم استان انتظار دارند آب بهعنوان سرمایهای استانی تلقی شود، اما این موضوع هیچگاه مطرح نشده است و نمایندگان تلاشی برای آن نکردهاند، یا انتظار دارند که حقوق مردم در مالیاتها بیشتر پیگیری شود، طرحهایی که مربوط به افزایش سرمایه بانکی استان است، بیشتر پیگیری شود، اما بهجز تحرکاتی معدود، حرکت خاصی از سوی نمایندگان استانی دیده نمیشود.
مثلاً در بحث سد ماندگان که اخیراً نماینده مردم بویراحمد در نطق میان دستور موضع خود را بیان کرد، و صرفاً به بیان موضع مخالف خودپرداخت، این فقط اعلام موضع بود، نه چیز دیگری. ولی دیدیم که استان اصفهان سفتوسخت برای انتقال آب ایستاده، اما نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد دراینبین چند مکاتبه انجام داده، یا چه طرح و پیشنهادی را به مجلس ارائه کرده برای اینکه از حقوق مردم دفاع کند؟
صرفاً سرزدن به این همایش و آن همایش چه دردی را دوا میکند؟ تیم فوتبالی که آقای بهرامی در نطقهای انتخاباتی از آن مایه میگرفت، الان کجای کار است، و نتیجتاً چه حمایتی از فوتبال شهرستان بویراحمد صورتگرفته است؟ طرحهای زیرساختی که سالیان زیادی است خاک میخورند چرا حمایت مالی و تعیین تکلیف نمیشوند.
در ادامه به خلاصهای از گزارشها سامانه شفافیت آرای نمایندگان اشاره خواهیم کرد.
نمایندگان مشارکت کرده در طرح شفافیت
طبق آمار موجود در مجموع 287 نفر از 290 نفر نماینده مجلس شورای اسلامی، حاضر به شفاف سازی عملکرد خود (اعم از حضور و غیاب و نیز آراء صادر شده توسط ایشان) در سامانه شفافیت مجلس شورای اسلامی شدهاند و در مجموع 141,930 عدد رأی توسط ایشان به ثبت رسیده است.
حضور در مجلس
طبق آمار موجود، مجموعاً 158,824 مورد حضور و 34,901 مورد غیبت، در رأی گیریهای صورت گرفته، از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است. با این احتساب هر نماینده به طور میانگین 122 مورد عدم حضور داشته است.
در میان ۲۸۷ مورد ثبت شده در سامانه شفافیت، آقای علیاصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار با ۴۹۵ حضور بیشترین حضور را داشتهاند، از استان کهگیلویه و بویراحمد، سید محمد موحد در جایگاه ۲۲۶ با ۳۵۴ مورد حضور، محمد بهرامی سیفآباد در جایگاه ۲۶۴ با ۳۰۴ مورد حضور در مجلس و غلامرضا تاجگردون در میان ۲۸۷ نماینده عضو شفافیت در جایگاه ۲۷۶ با ۲۷۱ مورد حضور در مجلس بوده است. پس غلامرضا تاجگردون کمترین حضور را در میان نمایندگان استان در مجلس داشته است.
لیست نمایندگان با بیشترین عدم مشارکت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در صورت حضور در زمان رأیگیری، موظف به ثبت رأی خود (موافق، مخالف و ممتنع) هستند و چنانچه رأی خود را اعلام نکنند بهعنوان عدم مشارکت برای آنها ثبت خواهد شد.
بیشترین عدم مشارکت: غلامرضا تاجگردون با ۱۵۹
به شکل عجیبی و غیر قابل باوری غلامرضا تاجگردون با ۱۵۹ مورد عدم مشارکت، بعد از سید شمسالدین حسینی بیشترین عدم مشارکت را در هنگام رأیگیری در مجلس داشتهاند؛ یعنی در ۱۵۹ مورد با وجودی در مجلس حضور داشتهاند در بررسی لوایح و طرحها و رأیگیری مشارکت نداشتند. مسئلهای که برای نمایندهای مانند تاجگردون یک خطای نابخشودنی است. زیرا زندگی مردم و آینده این سرزمین مستقیم و غیرمستقیم تحتتأثیر قوانین مصوبه مجلس و ساختارها است و قانونی که پشتوانه فکر استراتژیک و قابلیت اجرا داشته باشد میتواند مسیر زندگی مردم ایران و مردم استان کهگیلویه و بویراحمد را کاملاً تغییر دهد و توسعه صرفاً از طریق رایزنی برای گرفتن مثلاً ۵۰۰ میلیارد تومان حاصل نمیشود و این قوانین و اجرای قوانین هستند که مشخص میکنند منابع و فرصتها چگونه تقسیم شوند.
محمد بهرامی سیفآباد نماینده بویراحمد با ۱۰۱ مورد عدم مشارکت در رأیگیری لوایح و
سید محمد موحد با ۴۰ مورد عدم مشارکت باوجود حضور در مجلس در جایگاه خوبی را به نام خود ثبت نکردند البته مشخص نیست همان مشارکتها و رأیهای داده شده بر اساس مطالعه و آگاهی بوده است یا بدون علم و اطلاع از مفاد و نتایج اجرای طرحها و لوایح؟
گزارش حضور و عدم حضور نمایندگان در مجلس
طبق آمار موجود، در مجموع 158,824 مورد حضور تقریباً ۸۲ درصد و 34,901 تقریباً ۱۸ درصد مورد عدم حضور برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در سامانه شفافیت نمایندگان ثبت شده است.
موضوعات به تفکیک تصویب یا عدم تصویب
طبق دادههای موجود، 455 مورد از موضوعات به رأی گذاشته شده در مجلس شورای اسلامی، تصویب شده و 379 مورد نیز تصویب نشده اند. شرط لازم برای تصویب یک طرح یا لایحه در مجلس، کسب بیش از 50 درصد آراء موافق نمایندگان حاضر در جلسه میباشد. در حال حاضر، موضوعات تصویب شده، به طور میانگین 83 درصد آرای موافق را کسب کردهاند ۵۴.۶ درصد مصوبات داشتیم و ۴۵.۴ لوایح و طرحها تصویب نشده اند.
آرای نمایندگان به تفکیک رأی
آرای نمایندگان مجلس، سه وضعیت موافق، مخالف، ممتنع و عدم مشارکت دارد. طبق آمار اعلام شده تا به امروز 100,161 رأی موافق، 38,695 رأی مخالف، 3,074 رأی ممتنع و 16,894 مورد عدم مشارکت برای موضوعات به رأی گذاشته شده در مجلس شورای اسلامی، از طرف نمایندگان صادر شده است.
(1).jpg)
_copy.jpg)
_copy.jpg)
لیست نمایندگان به ترتیب فعالترین
_copy.jpg)
برای پیگیری اخبار و تحلیلهای بیشتر، کانال خبری کبنا نیوز را دنبال کنید: @kebnanewsir