کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

صبح امروز در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد

فیلم و تصاویر | مراسم وداع و تشییع شاعر معروف کهگیلویه و بویراحمد / درخشان: استاد داوری را باید پایه‌گذار ادبیات حماسی و پایداری استان کهگیلویه و بویراحمد و خطه جنوب دانست / یکی از ویژگی‌های ممتاز اشعار داوری ثبات شخصیت فرهنگی و هنری بود

3 آذر 1403 ساعت 10:17

مراسم تشییع و تدفین فریدون داوری شاعر برجسته ملی و آئینی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور جمعی از مسئولان و اقشار مختلف آغاز شد.


مراسم تشییع و تدفین فریدون داوری شاعر برجسته ملی و آئینی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور جمعی از مسئولان و اقشار مختلف آغاز شد.
به گزارش کبنا، صبح امروز (3 آذرماه 1403) مراسم تشییع و تدفین فریدون داوری شاعر نامدار و آئینی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور جمعی از مسئولان استانی، شهرستانی، هنرمندان، اهالی فرهنگ و هنر و اقشار مختلف مردم در یاسوج آغاز شد.
فیلم| ورود پیکر داوری به محوطه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی
     
فیلم | شروه‌خوانی در سوگ فریدون داوری
     
     
فیلم | شروه‌خوانی شهریار کریمی در سوگ داوری

     
امین درخشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در این آئین ضمن قدردانی از حضور مردم و مسئولان، اظهار کرد: از استاندار کهگیلویه و بویراحمد، آقای رحمانی بی نهایت سپاس گزارم هم از حضورشان و هم از پیگیری‌هایشان، از زمانی که استاد در بستر بیماری بودند، آقای استاندار پیگیر بودند.  
وی همچنین از حسین‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز اطلاع‌رسانی فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود از دوستان آقای داوری بودند، تشکر کرد.
درخشان همچنین از پوشش فوق‌العاده رسانه‌ای خبرنگاران تشکر کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با نام بردن از فرمانداری بویراحمد، نیروی انتظامی، معاونین استاندار قدردانی کرد و گفت: سخن گفتن در وصف شخصیت بزرگ، چهره ماندگار  و هنرمندی بزرگ و نام‌آور در عرصه فرهنگ و ادب و شعر و سخن، بسیار سخت است. در واقع این کار را باید به کسانی واگذار کنیم که استاد داوری را به خوبی می‌شناسند.
وی افزود: من در این چند روز هر چی مطالعه و رصد کردم در خصوص استاد داوری به یک نتیجه نهایی نرسیدم که چگونه باید در وصف او سخن گفت.
درخشان بیان کرد: استاد داوری گنجینه‌ای از شعر و ادب است که بخش زیادی از محتوای موسیقی‌هایی که در خطه زاگرس تولید شده مدیون اشعار زیبای او هستند و حقیقتاً بایستی او را  پایه‌گذار ادبیات حماسی و ادبیات پایداری استان کهگیلویه و بویراحمد، کشور و خطه جنوب دانست.
وی افزود: امروز شخصیت بزرگی را از دست دادیم، تصمیمی که ما گرفتیم با مشورتی که با مجموعه استانداری و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد انجام دادیم، شایسته دیدیم؛ چون استاد داوری از مکانی که متعلق به خودش است، این مکان متعلق به ما نیست به فرهنگ است، گفتیم بایستی مراسم تشییع استاد داوری در واقع از خود خانه فرهنگ  انجام بگیرد و الان هم شاهد حضور باشکوه مردم فرهنگ دوست یاسوج هستیم و ان شاء الله در دهدشت هم این گونه است.
درخشان در ادامه ضمن قدردانی از مجموعه کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: کارکنان این اداره کل بدون نگاه تجویزی و اداری با جان دل پای کار آمدند و تلاش کردند.
       
وی افزود: حقیقتاً انسان بزرگی را ما امروز از دست دادیم، جمع‌آوری گنجینه آثار استاد داوری امروز مهم‌ترین رسالت ما است که باید در اختیار نسل‌های آینده قرار بگیرد، شاید مانند استاد داوری کم داشته باشیم؛ اما آن چیزی که وظیفه و رسالت امروز ما است، این است که گنجینه آثار استاد داوری را جمع‌آوری کنیم. فریدون داوری مردی بود که با مردانگی‌ها به معنای واقعی آشنا بود و در واقع از نسل آریو برزن و فرزند حقیقی دنا بود.  در اشعار و ادبیات استاد داوری یکی از ویژگی‌های ممتازش این بود که ثبات شخصیت فرهنگی و هنری داشت و یک مسیر را از ابتدا شروع کرد و تا روزی که زنده بود آن مسیر را به دلیل ثبات شخصیت فردی و فرهنگی همیشه حفظ کرد و استاد به تمام معنا بود و واقعاً ما هر وقتی هم کلام شدیم، تازه می‌فهمیدیم که چه انسان فرهیخته‌ای در مقابل ما است.
یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم گفت: زاگرس تاریخ ساز و هنرپرور است و در طول تاریخ اقوام مختلف زاگرس به طبیعت و کوچ و شعر و موسیقی عجین شدند و در کوه و دشت سختی‌های زندگی را به شعر، سرود و آواز تجسم نمودند.
وی افزود: فرزندان ایلات این خطه همچون نیاکان خویش میسرودند و مینواختند و شادی خوانی و شروه خوانی می‌کردند و در صدای بی‌کران رود‌ها، دشت‌ها و قله ها ماندگار شدند.
رحمانی گفت: استاد داوری زمزمه‌های زنگوله‌های ایلاتی‌ها را آهنگین نمود به گوش تاریخ فرهنگ رساند. کسی که شعرش ناله‌های طبیعت بود و برای اهل بیت (علیهم السلام) سرود و در ادبیات و شاعری معلمی کرد.   فرهنگی بود و فرهنگ دوست.
وی افزود: استاد داوری به ارتقای شعر و سرود استان کهگیلویه و بویراحمد کمک شایانی کرد و میان دیگر اقوام نمودی از ادبیات عامه را با قالبی آگاهانه آهنگین نمود، تجربه معلمی داشت و هنرمندی کرد و فرهنگ شعر و ادبیات قوم بزرگ را مکتوب نمود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: استاد فریدون داوری در سال 1341 دیده به جهان گشود و همچون نیاکانش زیر سیاه چادر و کپر بلوط پدری گذران عمر می‌کرد و دوران آموزش عالی را با راهیابی به مرکز تربیت معلم شهرکرد شروع کرد و در سال ۱۳۶۶ به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشته زبان و ادبیات فارسی چون دوره تربیت معلمی خود با رتبه ممتاز و نخبه فارغ التحصیل و کارشناس گردید؛ البته او شعرگویی را با ورود به دوره راهنمایی از سر گرفت و استعداد نسبی‌اش را در مرحله متوسط به بار نشان داد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد: شاهکار استاد داوری در غزل‌های ایلی‌اش نمایان است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: اشعار و آثار ماندگار استاد حاج فریدون داوری که در قالب‌های کلاسیک غزل، مثنوی، قصیده و دوبیتی سروده است جانفزا، آرام بخش و پر معنا است و البته اوج هنر و شاهکار این شاعر فرهیخته در غزل‌های ایلی‌اش نمایان است.
یدالله رحمانی افزود: اشعار محلی او در ۲ قالب غزل و مثنوی سروده است و زیبایی سخن او همراه با سادگی‌اش باعث دلنشینی و نشر شعرش شده است به نحوی که در حافظه ایلی و فرهنگی استان از او چهره‌ای ماندگار ساخته است.
وی تأکید کرد: نوگویی و نوگرایی را امری پسندیده میدانست اما خود به شعر سنتی توام با نوآوری و خلاقیت پایبند بود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: به طور تقریبی ۱۰ هزار بیت شعر سرود و شعر را در بویراحمد همزاد با جامعه عشیره‌ای می‌پنداشت. لبخند زیباترین تخلص شعر اوست زیرا همه را با لبخند‌هایش و زیبایی‌های سخنش آشنا کرده بود.
رحمانی بیان کرد: او از تقلید به دور بود و نمود‌های شعری‌اش را سمبل‌های اسطوره‌ای شاهنامه‌ای منظومه‌های بزمی سترگ کوه دنا و تصاویر ایلی چون کوچ، تفنگ، اسب و عاطفه تشکیل می‌داد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: او جزء اولین نفراتی بود که در حوزه دفاع مقدس در استان دست به قلم زد و به سروده‌هایی در زمینه دفاع مقدس ورود کرد.
آن مرحوم تا آخرین لحظات عمر پربار خویش همواره در حال اعتلای شعر آئینی و غزل بود و مجموعه آثارشان همچون برگ زرینی در کارنامه هنر و فرهنگ این استان و کشور می‌درخشد.
وی از مردم استان که دربدرقه این شاعر در مراسم تشییع و بدرقه مرحوم حضور پر رنگی داشتند تقدیر کرد و افزود: جایگاه فرهنگ و هنر و انسان‌های فرهیخته در اذهان مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ویژه است.
پیکر مطهر فریدون داوری در کنار المان قلم و کتاب پارک شهید دستغیب دهدشت به خاک سپرده خواهد شد.
زنده یاد استاد داوری آغاز‌گر سرودن غزل و طنز‌های محلی استان، صاحب آثار ایل احساس(شعر)، از هر خرمن خوشه‌ای (شعر)، جاودانه‌های عشق(نثر)، ایل خورشید و شروه‌های لاله‌های سرخ است.
همچنین وی شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷ و دارای چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر است. هفت مقاله بر گزیده علمی وپژو هشی بخشی از کارنامه علمی و فرهنگی این چهره ماندگار است.
کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز از جمله سوابق تحصیلی داوری است که پس از تحصیل، سمت‌های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مدیر آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی شهرستان گچساران و معاون اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان را در کارنامه کاری خود داشت.
"فریدون داوری متولد سال ۱۳۴۱ در روستای‌مندان "پُشته زیلایی" (مرکز شهرستان چرام) است که حدود ۱۰ هزار بیت شعر دارد.
شعر‌های این شاعر کهگیلویه و بویراحمد از سوی خوانندگان لر تبار از جمله کورش رضوانی، کورش اسدپور و سایر هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته است.
به گزارش کبنا، ‌امین درخشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص گفت:  آیین وداع مردم کهگیلویه و بویراحمد با این شخصیت برجسته فرهنگی از ساعت ۹ صبح امروز از محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد شروع شد و در ادامه آیین تشییع این استاد فرهیخته ساعت ۱۴ در شهر دهدشت برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس تصمیم قابل تحسین مسئولان شهرستان کهگیلویه و متولیان امور فرهنگی به ویژه شورای شهر و شهرداری پیکر این هنرمند و چهره ماندگار عرصه فرهنگ و هنر و ادبیات نیز در محل کتابخانه و بوستان شهید دستغیب دهدشت به خاک سپرده می‌شود.
در پی درگذشت استاد فریدون داوری شورای شهر دهدشت تشکیل جلسه داد و براساس تصمیم اعضای این شورا بوستان شهید دستغیب شهر دهدشت برای خاکسپاری او تصویب شد.
فریدون داوری به دلیل مشکلات گوارشی در یکی از بیمارستان‌های شیراز بستری شد و بعد از یک دوره تحمل بیماری جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.


کد مطلب: 493139

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/493139/2/فیلم-تصاویر-مراسم-وداع-تشییع-شاعر-معروف-کهگیلویه-بویراحمد-درخشان-استاد-داوری-باید-پایه-گذار-ادبیات-حماسی-پایداری-استان-خطه-جنوب-دانست-یکی-ویژگی-های-ممتاز-اشعار-ثبات-شخصیت-فرهنگی-هنری

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1